lostyazilim
tr.link

"natro" ve "alastry" firmaları arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi?

75 Mesajlar 13.838 Okunma
acebozum
tr.link

zebdizayn zebdizayn Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer ,Girişimci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 136
  • Beğeniler 39 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Turkishost.com diyorum.

wmaraci
reklam

Immortal Immortal Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Medya Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 19 / 38
  • Ticaret 0, (%0)

totan adlı üyeden alıntı

İki yıl kadar isimtescilden hosting aldım sonra alanadina gectim bir yıl süreyle alanadi ne yazık ki ticketlara çok geç yanıt veriyor ve uzun süreli kesinti olabiliyor. En iyisi suanki alastry biraz pahalı belki digerlerine gore ama değer. en gec yanıtları 45 dakika, kurumsal bir şirket izlenimi var telefonda oldukca saygılılar (isimtescil'de baya bir asker arkadasi gibi davranıyorlardı alanadinda ise ulasabilene madalya vermek lazım)

Öncelikle iki yıl isimtescil'e çok bile dayanmışsın. :D fakat isimtescil'den hangi firmaya geçiş yapsan sana muhteşem gelecektir zaten kimsenin memnun olduğu okumadım şikayet varda en son 150'den fazla şikayeti vardı :D

Bende bir ara arkadaşıma sohbet ortamında sormuştum hani hosting alim nerden alim napim neyi tavsiye edersin falan arkadaşımında tavsiyesi şu yönde oldu ;

Sitesine alastyr sponsor olmuş ve sonrasında kesintiler gerçekleşmiş zaman zaman. Hatta natro'dan alastyr'a geçmişti. Ama kesintiler ve desteğin 45 dakika veya bazen 1 saatte dönmesi yüzünden sonrasında tekrar natro'ya geçti. Daha önceden de natro'dan memnunmuş. Fakat fiyatı diğerlerine göre daha pahalı olduğu için sponsorluğu kabul etmiş. (Arkadaşım bir ara maddi yönden zor durumda idi.) sonrasında facebook sayfasına mesaj atmış natronun indirim kuponu talep etmiş göndermişler tekrar natroya geçti şimdi ve sitesinde herhangi bir kesinti falan yok. 20dakika gibi kısa sürede taleplerde geri dönüş yapıyorlarmış ve sabah 5 de arasam dahi ulaşabiliyorum dedi.

Beni de ikna etti ve bende daha fazla araştırmadan natro.com'dan hizmet satın aldım şimdilik bir sorunla karşılaşmadım. Deneyimlerimi zaman zaman yazarım yardımcı olacak ise.

totan totan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Akademik
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
natro'dan alışverişim olmadı sitelerim izmir kökenli oldugu için alastry izmir firması olunca lokasyon olarak daha sıcak geldi. Sonucta Turkiye içinde olunca sorun yok. natro yu bir kaç siteyle deneceğim su an 10 site var alastry de paralel backlink yapmak için ucuz host arıyorum ama sanırım ucuz etin tadı da yavan oluyor

Sakulta Sakulta antakyabilgisayar.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 324
  • Beğeniler 196 / 96
  • Ticaret 4, (%100)
Alastyr :)

Türk Türk'ü korumazsa, Tanrı Türk'ü korumaz!...
wmaraci
wmaraci

mehmetcanhoroz mehmetcanhoroz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 256
  • Beğeniler 21 / 27
  • Ticaret 1, (%100)
Sakın isimtescile bulaşma !!!

umittoper umittoper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ü** T**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 4 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
Ben alastyr den Hozzt'a geçtim. Bu geçişte şunu gördüm. Hemen hemen bütün hostingler iyi. Hepsinin içinde memnun olanı var olmayanı var. Benim 2 oyun sitem var. Devamlı online olmak zorunda siteler. 3 ay önce alastyr deyken 3-4 saatlik bir kesinti oldu. Bundan 10 gün önce oyun siteleri için en önemli günde pazar günü ortalama 3 saatlik bir kesinti oldu. Google sitemde sağlık sorunu tespit etti. Sıralamalarda aşağı düşürdü. Zaten yeni bir siteydi. Tam hitleniyordu tekrar hitler düştü. Emeklerim boşa gitti. Sitelerim her gün günceldi. Her gün oyun ekleniyordu.Telefonla konuştuktan sonra aylık ortalama 250 lira ödeyerek yeni kendime ait bir sunucu alırsam daha iyi olacağını söylediler. Şuan o bütçeyi karşılayamam. Bir de hosting+ekstra online kalma ücreti ödemek çok saçma geliyor. Ben de Hozzt'a geçtim sitesine bakarsanız uptime oranı %99.9 dur. Mesela bir firmanın uptime oranı %99 sa senede en az 3 günden fazla (yani toplamda 72 saat) online olmayabilir. Hozzt'ta ise senelik ortalama en fazla 8 saat online olmayabiliyor. Bir de 8 saati doldurmaya da çalışmazlar. Bu yönü çok iyi. Devamlı siteniz online oluyor. Eğer Hozzt uptime da %99.9 un altına düşerse paranızı geri iade ediyorlar.

Hozzt'ta geçişte çok fazla yardımcı oldular ve geçiş ücreti almadılar. Ticket açtığında ne zaman cevap veriyorlar diye sorarsanız hemen cevap veriyorlar. Benim öğrendiğim bir site için önemli şeylerden biri site açılış hızı diğeri de uptime oranıdır.

CubbeliGandalf CubbeliGandalf Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 102
  • Beğeniler 10 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Zamanında bir arkadaşımla ortak projeye kalkışmıştık alastry forumda sponsor oluyordu herkese (zaten neden alastry'den satın alırlar anlamam zaten herkese ücretsiz sponsor oluyor) her neyse.
İlk başlarda projeyi yaptık mail gönderemedi. internette çok az kaynak bulunuyor alastry sistemleri hakkında vs. sonrasında kendi imkanlarımızla bir şeyler yaptık ve sonrasında baktık ki hit geldikçe site patlıyor. Taşıdık arkadaşla ve anladık ki bu iş sponsorluklarla falan yürümicek yani ya gerçekten bir para yatırıcaksınız iyi kaliteli kurumsal bir yerden hizmet alıcaksınız ya da böyle siteleriniz hep kapanıcak.

Natro ise daha kurumsal telefon ile nasıl konuştuklarından bile belli oluyor. Alastry'de 3-5 kişi çalışıyorsa natro'da müşteri panellerinde sadece 12'den fazla kişi var daha canlı desteğinde de var bir sürü kişi departmanları var, büyük kaliteli daha kurumsal bir firma olarak biliyorum. Yani kıyaslanması bile bence doğru değil :D Ama öyle işte dediğim gibi kurumsal işini düzgün bir yer arıyorsan natro'dan al onun haricinde çok da iyi hizmet ve kalite bekleme bence.

paypalbozan paypalbozan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 5 / 10
  • Ticaret 63, (%98)
natro derim

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Alastry'ı kullanmanı tavsiye etmem. Ben kullandım ve pişman oldum. Özkula'da kullandım pişman oldum. Natro'da kullandım. Hatta Radore bile kullandım. :) Bunların hepsinde pişmanlıklarım oldu şimdi uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Ama şunu söyleyebilirim ki tek pişman olmadığım ve 1 yıldır kullandığım Netinternet, son derece mükemmel. Sadece bir iki konuda değil, her konuda mükemmeller. Destek olsun, hizmet olsun. Tartışmasız Netinternet bence en iyisi. Sadece kulaktan duyma konuşmuyorum, denedim ve öyle konuşuyorum. :)

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

Sinan adlı üyeden alıntı

Alastry'ı kullanmanı tavsiye etmem. Ben kullandım ve pişman oldum. Özkula'da kullandım pişman oldum. Natro'da kullandım. Hatta Radore bile kullandım. :) Bunların hepsinde pişmanlıklarım oldu şimdi uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Ama şunu söyleyebilirim ki tek pişman olmadığım ve 1 yıldır kullandığım Netinternet, son derece mükemmel. Sadece bir iki konuda değil, her konuda mükemmeller. Destek olsun, hizmet olsun. Tartışmasız Netinternet bence en iyisi. Sadece kulaktan duyma konuşmuyorum, denedim ve öyle konuşuyorum. :)

Cümlelerini ciddiye aldığım birinden bu kadar kararlı bir tespit duymuş olmak tüm fikirlerimi alt üst etti. Natro'dan kaçacak delik ararken şimdi saplandım Netinternet fikrine. Peki limitsiz paylaşımlı hosting mi yoksa VPS mi tavsiye edersiniz? 10+ site kullanıcam ancak makinelerinin veya hizmet kalitesini bilmediğim için fikir yürütemiyorum.

Çok fazla hitim yok, toplamda 4-5 tekil tüm siteler toplamı olarak oluyor. Bu bağlamda fikir alabilirsem sevinirim.

Teşekkürler.
Sinan

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al