HellBoy05 adlı üyeden alıntı
Crysis Türk firmasıdır, dediğiniz gibi Almaya da kurulan şirkettir ama doğma büyüme Almaya da olduklarından ki en büyük etken Türkiyede ki oyun sektörüdür bu yüzden orada kurulup Avrupaya açılma olayı vardır, yanlış hatırlamıyorsam İstanbul ofisi geçen yıl açıldı. Ama sonuçta size saydığım iki büyük Türk oyun firması var ve bana göre en önemli ve en iyis Talesworlds dür. Bir karı-koca yaa bakın olaya hobi olarak yaptıkları işi büyüttüler Dünya markası oldular, yayıncılar peşlerinde dolaşıyorlar. Ama oyunu orjinal almayıp hala korsan kullanıp oyun sektörüne laf edenler var. Dediğim gibi 10 TL ile mount blade alabilirsiin,z yaş kız- haftaiçi-haftasonu origin-steam,-gamestate,gog v.b. sitelerde indirimler oluyor alınabilir fiyata iniyorlar, çok para veremem diyenler için.
Yine almıyorsanız almayın ama sadece Türk yapımı oyunları alın bu sadece oyun sektörü için değil arkadaşlar, Dünya çağında uluslararası oyun turnuvaları yapılıyor bunlara katılma şansımızda olur kazanılırsa kazanmayı bırak katılmamız Türkiye politikası açısında önemli bir yer kaplıyor.
Son paragrafta çok haklısın, keşke katılabilsem derdim. Hangi oyunlar için var acaba öğrenmem mümkün mü?
Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı
Oyunlar pahalı diyorsunuz. Oyunların pahalı olmasının sebebi yurtdışından gelmesidir. Yoksa Türk oyunları maksimum 22 TL'ye satıldı bu zamana kadar. Hanginiz gidipte Kabus 22 oyununu aldınız destek için?
Haklısın millet yine de pahalı der.
O oyun çıktığında ben çok ufaktım erişme şansım yoktu ama şu vakitte Türk yapımı oyunları satın alıyorum.
Pahalı olması ise tamam yurtdışından geliyor başka yerden gelemez ama ARAL GAME en büyük etken, karşısında kendileri gibi dağımtımcı olmadığı için izledikleri fiyat politikası var buda PS4 oyunu 250 PC oyunu 150, eski nesil konsollar 180 TL gibi uçuk rakamlar ortaya çıkıyor. Ama şu güzelliğide var, sevdiğiniz oyunları ön sipariş ile alabiliyorsunuz uygun fiyattan. Battlefield 4 ön sipariş ile 150 TL yerine 108 TL ye aldım bu bir örnek, ya asıl konu bu değil gerçekten Konumuz Türk yapımı oyunlar. Bunu ilerletmek için satın almalıyız, soruyorum bu konuya yorum atan arkadaşlar arasından kaç kişi orjinal oyun sahibi?
Bu taktik çok iyi, fakat sadece AAA kalitedeki oyunlar satılıyor. Mesela Mount & Blade'yi göremedim orada.
mehmetcanhoroz adlı üyeden alıntı
hocam katılıyorum sanada ama tek bir yerde sıkıntı gördüm crysis'i türkler yapmadı. Ekipte türk vardı fakat senaryoyu Türk elemanlar yazdı.
Hmm... Bunu da sayenizde öğrendim.
Tamam ben yanlış biliyor olabilirim, düzelttiğiniz içinde teşekkür ederim. Bana göre CRYSİS pek bu konuya girmiyor sonuçta büük bir yapım o AAA kalitede bir yapım, ses getiren bir oyun.
Diğer yanda yine Dünya da rekorlar kırmş adını duyurmuş ama Türkiye de duyulmayan bir oyun Mount Blade var. Yani oynuyorum ben acayip yaa adamı çok bağlıyor, bazı kişilere göre oyun boş duruyor ama oynamasını bilene yani.
Yine diyorum 10-20 TL verip oyun satın alabiliriz ki mount blade 10 TL, korsan oyunda 10 TL bu arada hani en azından orjinal oyun olur
Haklısın, satın alınacak oyun listesi yapmak en azından yararlı olur.
O konuda çok haklısın.