Merhaba Arkadaşlar :
Daha önce burada 5 konu açtım.3 ünde yapılan ağır eleştirilerden dolayı konuyu tarafımdan silindi.Hiçbiride çıkar uğruna değildi.Açılan makalenin hiç birindede karşılık beklemedim ,ücret talep etmedim.Hepsinin kendi fikrim olduğunu beyan ettim,dile getirdim.
Bizim türk milleti nedense kişilerin kendi fikirleri olsada buna saygı göstermemekte yapıcı eleştirilerden çok,yıkıcı düşünceler ve söylemlerle heves kırmakta.
Eminim az sonra yazacağım Fikirime,düşünceler ve katılımlardan çok,değişik yorumlar ve konuyu farklı boyutlara çekecek arkadaşlar yazacaklardır.
%90 Bu konuyu yarın bana sildireceklerdir.
Sizden ricam saygı sevgi çerçevesinde olumlu olumsuz fikirinizi yazıp,katılım yapıp yapmayacağınız konusunda cevap vermenizdir.
Fikrimi ve Gerçekden yüksek bir kazanç elde edebileceğimiz bu konuyu açmadan önce biraz kendimden bahsetmek istiyorum.
Ben voip üzerine uzmanim.linksys ve bunun gibi voip cihazlarına toptancılığını yaptığım özel bir ******* şirketininden ses satın alıp,ödeme merkezi,cep telefonu işletmecileri ve bunun gibi yerlere callshop ,yani kontörlü telefon sistemi kuruyor yapılan her görüşmeden komisyon alıyorum.
Bu cihazların tüm konfirgasyonları konusunda bilgi sahibiyim.istediğim her şehire sabit telefon telefon numarası yada 0850 kurumsal numara verebilirim.Yani benim iletişim maliyetim bedava dencek kadar az.Çünkü bu benim İşim.Bir call center kursam yani çağrı merkezi 2 cihazla ve bir internet bağlantı masrafı ile başlayabilirim.Bunu açıkladım çünkü aklınızın bir köşesinde iletişim maliyetimin olmadığını tutmanızı isitiyorum.Ancak Düşündüğüm iş bu değil.
Ayrıca maatbaa konusunda , oto kiralama konusunda,kontörlü telefon konusunda,toptan ucuza ayakkabı konusunda,bilgi sahibi,en ucuzu kimden yapılır fiyat nasıl verilir,imalatından tutun üretimine kadar bilgi sahibi olduğum bir çok konu var.
Örnek vericek olursam matbaada minimum adetli ücret bazında 1.000 adet en az baskı olur tek renk çift renk dörtrenk ofset baskı,bu baskılar aydınger yardımı ile baskı parası dizgi parası kağıt maliyeti.Neyin ne kadara olucağını en ucuza nerden nasıl yaptıracağımı çok iyi biliyorum.
Aynı şey ayakkabı içinde geçerli.taban ücreti saya ücreti kalfa ücreti kutu kapak ücreti ford bombe maliyet gibi konularda bilgi sahibiyim.
bu durum oto kiralama için ve daha saymadığım birçok iş içinde geçerli.
İşin en güzel tarafı satmak isteyeceğim bu konularda HİÇ BİR ÜCRET VERMEDEN YAPIP YAPTIRABİLİYORUM.
Şimdi fikrime geçiyorum.
Malumunuz burdaki birçok arkadaş web master konusunda seo konusunda css,html tema,grafik konusunda uzman.Yani herkez kendi konusunda bilgi sahibi.
Düşündüğüm fikir şu örnek vericek olursak google da 0850 kurumsal numara
diye arattığınızda google reklamlarında bile sabit ******* operatörlerinin adwords a verdiği reklam çıkıyor.Demekki bu numaraya talep var ayrıca bir çok banka ve büyük firmaların 444 lü numaralardan çıkıp 0850 li numaraya geçtiğini biliyormusunuz.(Hcbc nin 444 lü numarasını arayın bakın ilk kurduğu cümle nedir ) Tüm bankaların numaralarına bakabilirsiniz.sahibinden.com un ve büyük ayrıca kurumsal birçok firmanın.
Dip not olarak belirtmek isterim Bilişim teknoloji kurumundan 2004 de Türk *******un özelleştirilmesinden sonra şuana kadar 250 nin üzerinden ******* firmasının açıldığını (Demekki burda bir pasta var )!..
Şimdi düşünün Ben teknik servisim benim kullandığım hali hazırda bir alt yapım var,ayrıca müşterilerimle iletişime girsem maliyetim yok dencek kadar az.
Ben bir aracıyım.Müşteriyi kendi bünyemde hizmet verip kendi ismimi kullanıp başkasının alt yapısından yararlanıyorum.Trafiği sağladığım firmayada cüzi bir miktar veriyorum.
( Süper online dışında,millenicom dsmart türknet vb birçok firmanında ************* alt yapısını kullanarak hizmet verdiğini biliyor olmalısınız.Benim bunlardan ne farkım var,yaptığımız hizmet aynı.)
Bu anlattığımı oto kiralama içinde ayakkabı sektörü içinde matbaa içinde ve sizin uzman olduğunuz bir iş içinde düşünebilirsiniz.
Fikir şu.Yapacağımız iş aracılık hizmeti.
Bunun için bir arkadaşın web sitesi tasarlayabilecek bilgisi,
Diğer bir arkadaşın bu web sitesine seo yapacak bilgisi,
Diğer bir arkadaşın kurulumunu yapacağımız voip cihazlarında telefonlara bakabilecek bilgisi,
Diğer bir arkadaşın sosyal paylaşım sitelerinde site tanıtımı ürün ve fikir geliştirme bilgisi,
gibi konularda katkı sağlayabilecek olması yeterli.
4-5 kişilik bir ortaklıkla.
hemen hemen çok komik rakamlarla çok gerçekten bir gelir edebiliriz diye düşünüyorum.
Son bir not Belirtim.Sadece daha net anlaşılsın diye.Örnek olarak istanbuldan bir bayan halılarını yıkatacak.(google den yazınca adwords reklamları görebilirsiniz.) Googleye halı yıkama yazıyor web tasarımını yaptığı arkadaşımızın seo çalışmasyla ilk 5 e getirdiği sitemize giriyor.gayette uygun fiyatlar buluyor.ve telefonlara bakan arkadaşımızı arıyor.arkadaşımız ona fiyat veriyor,müşteri kabul ediyor,ardından anlaşmalı olduğumuz halıyıkama fabrikasındaki personel adresden halıyı alıp yıkıyor ücretini firmaya ödüyor firmada komisyonumuzu gönderiyor.
Şimdi düşüncesi fikri katılmak ve katkıda bulunmak,sorusu olan arkadaşlar buyursun.
Çalışma arkadaşları bulundu ihtiyaç kalmadı