Teşekkür ederim, konuya ekledim sizide.
Ek Olarak: sosyal ağdan arama motoruna mı geçtiniz tam konuya vakıf olamadım da :)
Teşekkür ederim, yazılım konusunda ekibe katılan arkadaşlar var sponsor konusu bizim için önemli. Ayrıca üye ve reklam desteğiniz bize çok fayda sağlar.. Konuya Ekledim
Ekibe yazdım, elbet ihtiyaç duyulur böyle birşeye
Teşekkür ederim, konuya ekledim.
Teşekkür ederim, fikir ekibi önemli reklam için de ayrı teşekkür ederim. Konuya ekledim.
Php öğrenmeye başladığımdan bir yıl sonra pek bir uzmanlığım olmadan turkapay.com adresinde bir sosyal ağ sitesi açtım. Daha sonra bu işe gönül veren bir kaç arkadaş ile elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık ve sonucunda ben onlarca gazeteye çıktım, turkapay.com adına bir türkü yazıldı ve söylendi(Linki aşağıya koydum). Sonuç olarak bir yıl içinde 20 bine yakın kullanıcıya ulaştık. Fakat bu 20 bin kullanıcı sadece siteye geldi üye oldu ve çıktı. Sonra oturdum akıl ve mantık çerçevesinde düşündüm.
-Ben gelen kullanıcılara ne verdim ki onlar burada dursun?
-Eee işte fotoğraf paylaşacak, video paylaşacak (videoyu kendi siteme yükletemiyorum bile yoksa işin altında kalkamayız)
-Bunları zaten yapan bir facebook gibi bir dev var. Benim sitemde adam neden takılsın???
Ben para kazanayım para Türkiye'de kalsın diye mi?
Yoksa kara kaşımın kara gözümün hatrı için mi?
Reklam yapmışım, bir kaç afiş asmışım diye mi?
Hepsi fasa fiso kendimi bile inandıramadım.
En büyük desteğim ve sorum size şu olacak; kullanıcıya bu sosyal ağ platformunda ne sunacağız ki kullanıcı facebook, twitter, instagram, youtube, google plus, orkut, vb yüzlerce diğer site yerine bize gelsin??? Bu soruyu bulabilen zengin oldu. Bu soruya cevap vermeden bir çivi çakılmaz...
(http://www.dailymotion.com/video/xevqm5_turkapay-net_tech)
Öncelikle tecrübeleriniz için teşekkür ederim, konunun başında bahsettim bu konudan. Fikir ekibi oluşturuyoruz ki bizi diğerlerinden ayıran özgün bir platform olsun..
Para konusuna henüz gelmedik, paylaşım iş bölümüne göre değişecek elbette. Sistemi kodlayan ile fikir ekibi aynı payı almayacak.
İkinci bir mevzu ise; amerika'yı bir daha keşfetmeye gerek yok. Şuan twitter benzeri yüzlerce site mevcut. Facebook ve benzeri paylaşım siteleri de mevcuttur. Projeniz kapsamında kendinize şunu sormanızı öneririm; Ben bu siteye niye gireyim? Bu sorunun cevabını bulduğunuzda emin olun o projeniz tutacaktır.
İlla bir sosyal medya ve paylaşım sitesi olsun derseniz Dolphin scriptini satın alabilir, bunun üzerine yatırım yapabilirsiniz.
Projeniz Türkiye içerisinden ziyade, bütün dünyaya yönelik olmalıdır. İlk yapılan herşey internet ortamında tutar-tutmak zorundadır. Senelerce böyle olmuştur.
Projenizde başarılar dilerim.
Desteğin için teşekkür ederim, işi resmi şirketlerden destek alarak yada sözleşme yaparak ilerletmek istemiyoruz. Çünkü bugün şirketlerin yatırımı demek yarın söz sahibi olmaları demek. Bu yüzden resmi şirketlere işi bulaştırmak istemem. Zaman zaman sadece bilgisayar başında değil, yüzyüzede konuşmalarımız olacak elbet, gerek toplantı gerek tanışma amaçlı bir buluşma.
"Ben bu siteye niye gireyim?" sorusuna cevabı fikir ekibi ile arayacağız, Dolphin scripti gibi hazır script kurup ilerlemek istemiyoruz tamamen türk yapımı bir sistem olması en sağlıklısı olacaktır. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim, reklam bizi ileriye taşır gerçekten.
Bu konuda üstüme ne düşüyorsa yaparım.
html bilgim var. seo çat pat. sitelerimde reklam yapabilirim. host ayırabilirim.
Teşekkür ederim, konuya ekledim. Dediğiniz gibi güven önemli ekip için bunu sağlamak için elimden geleni yapacağım..
Reklam gelirlerini adsense üzerinden yapmayı planlamıyoruz. İlk aşamada zaten reklam almayacağız, ilerleyen zamanlarda anlaşma üzerine reklam alabiliriz.
Yanlış anlamayın, birçok alanda destek vermek isterim ancak ne kadar fazla insan, fikir, farklı düşünce; o kadar sorun demektir. Umarım istediğiniz gibi bir platform oluşturabilir, aylar yıllar sonra da fikirlerinizde mutabık kalabilirsiniz.
Var olan bir projeden kastınız ahsar.com yada başka sosyal ağlara destek ise bu hem bizim açımızdan hemde ahsar.com ekibi açısından olmaz. Çünkü onlar kendi ekiplerini oluşturmuşlar ve bir onlar kadar daha ekip dahil etmek istemezler..
quup ile görüşme yapmadım henüz, onlarda 2. bir ekip istemeyebilirler. Görüşmeden birşey yazmayayım..
Öncelikle 1 yılda milyonlarca üye bize kazandırarak gelecek. Anlaşma yaptığımız reklam gelirleri, ve sponsorluklar kazandıracaktır. Yazılan arkadaşlar elbette gönüllü çalışmayacak bu iş 1 saat oturup yapılacak bitecek birşey değil, başlangıc olarak gönülülük esas olsada ilerleyen zamanlarda herkes hak ettiği kazancı alacak.
Ahsar.com hakkında açıklamayı yaptım, ayrıca benden duymuş olma ama google+ facebook'un marka değerini arttırmak için yapılan bir çalışmaydı:) Buna inanabilir yada inanmayabilirsin, ama google bu işi yapacak olsa google+ gibi birşey ortaya çıkarmazdı kullanılıyor mu ? kullanılıyor.
Mehmet GÜMÜŞ adlı üyeden alıntı
Bütün yazılanları tek tek okudum.Sosyal ağ dediğimizde insanlar sadece gördüğünüz gibi facebook ve twitterdan bahsediyorlar.Adam akıllı oturup düşünüldüğünde insanları kendinize çekecek fikirler ortaya atabilir ve bu fikir üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.Sosyal ağ facebook ve twitterdan ibaret değil zaten.Destek veren baya arkadaş gördüm.Herkes bazı şeylerin hep yarım kaldığından yakınmış.O yüzden bir çekiniyor konuyu okuyan herkes.Gelelim desteğe.Sayfa ve blogumdan reklam kesinlikle yaparım.Banner koyarım.Ayrıca fikir ve sosyal ağın felsefesi konusunda çalışmalar yapabilirim.Amaçlar ve sözleşmeler gibi kısımları düzenleyebilirim.Akıcı bir yazı tekniğiyle tüm iç ve dış bağlantı ve yardım alanlarını hazırlayabilirim.Elimden gelen bu.Kod bilgim o konuda malesef yok.
Teşekkür ederim, destekleriniz önemli alanlarda gerçekten. Yardım sayfası bağlantılar vs önemli kısımları sosyal ağın. Konuya ekledim sizide.
PorFavorDama adlı üyeden alıntı
Bende katılmak ısterım kendımı geliştirmek amacı ve sizlere yardım ile .Benim yapabileceğim pek bir şey yok bu işlerde yeniyim fakat sizlere şöyle yardımda bulunabileceğimi düşünüyorum . Reklam yapabilirim , fikir verebilirim ya da dersiniz ki şunu araştır birde sen yapmayı dene bakalım falan filan onu deneyebilirim kabul ederseniz , bu konulara meraklıyım ve araştırmayı seviyorum . :)
Teşekkür ederim.
Fikir ekibine yazayım senide, meraklı ve araştırmacı olman yeter de artar
Emirhan ATICI adlı üyeden alıntı
Başlığı görünce oturuşumu bozup, dikkatlice konuya yöneldim :)Gerçekten herkes böyle bir şeyde kendilerinin de tuzu olsun ister. Sonuçta kendi ülkemiz için bir şeyler yapılacak. Ben de böyle bir projeye katılmak isterim. Ar-Ge bölümünde, fikir, tasarım
ve açıkları bildirmede yardımcı olabilirim.
Teşekkür ederim desteklerin için, konuya ekledim.
Teşekkür ederim, konuya ekledim isminizi.
Evet, isminizin yanına ekledim.
Ha derseniz ki bunlar engellenecek ben de o alanda gönüllü olurum.
Hocam siz seviyeyi baya düşürdünüz "cam var mı?" olayı 2009'da bitti benim bildiğim :) Siz merak etmeyin, seviyeli ve nezih bir platform oluşturmaya çalışacağız..