lostyazilim
tr.link

Türkiye'nin en büyük sosyal ağı!

31 Mesajlar 5.755 Okunma
lstbozum
tr.link

oyilmaz oyilmaz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)
    Arkadaşlar çok uzun zamandır yapmak istediğim ancak daha önce yaptığım fakat istediğim hite ulaşamadığım işi tekrar başlatmak istiyorum. Ancak bu sefer Adwords desteğiyle ve daha çok bilgi birikim desteğiyle. Elimde sosyal ağ için kullanabilecek yabancı bir domain var dört harfli. Aşağıya da görüntüler koydum sosyal ağ sitesiyle alakalı henüz proje kapsamında daha açılış yapılmadı.

Özel bir sunucu kiralanacak, yazılım ve tema lisanslı olacak. Kısacası her şey olabildiğince yasal olacak. Fakat sosyal ağ projesinde ileriyi çok göremiyorum. Birçok sosyal ağ açıldı ve kapandı. Biz zaten bu işi ilk başta iki dil yapacağız, İngilizce ve Türkçe. İlk hedefimiz Türkiye'yi yakalamak olacak. Bundan dolayı da elimizden geldiğince Türkiye'de ki kullanıcıları çekmeye çalışacağız. Ayrıca çeşitli bir kaç ilde bilboard reklamları olacak.

Başkangıçta Adwords'a 1500 TL yükleyeceğiz. Ortalama 10 kuruştan hesaplarsak ve günde 30 TL harcama sınırı yaparsak sitemize günde ortalama 300 kişi girer. Ve bu şekilde devam ederse yani 30 TL harcama bütçesiyle 1500 TL bize aşağı-yukarı 50 gün yeter. 50 günde de ortalama 10 bin üye sayımız olur.

İş buraya kadar çok güzel, ancak bundan sonra ne yapılabilir. Sürekli adwords'a reklam versek zorlanırız. E reklam vermezsek gelen 10 bin üye yavaş yavaş dağılır mı yoksa kalır mı bilemiyoruz. Bize bu saatten sonra neler yapılabilir onlar önemli..

Her türlü fikre açığız. Olumlu veya olumsuz muhakkak bizlere yardımcı olunuz. Bu iş tutmaz ise uğraşmaya gerek yok. Tutar derseniz de para konusunda kendimizi en üst seviyeye kadar zorlarız...

DİPNOT: Lütfen anketimize katılmayı unutmayınız...

wmaraci
    reklam

Diyalog Diyalog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 20.02.2014
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Medya Editörü
    • Konum KKTC
    • Ad Soyad I** K**
    • Mesajlar 441
    • Beğeniler 36 / 100
    • Ticaret 10, (%100)
    Kodlama bilgin yoksa bu ise girmeni onermem.

estegk estegk WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 17.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad S** T**
    • Mesajlar 315
    • Beğeniler 16 / 43
    • Ticaret 3, (%100)
    Hocam tutmuş bir fikri kullanmak (sosyal ağ açmak) herkesin düşündügünün aksine çok iyi yerlere gelebilir. Hani bi laf vardır ya taklitler aslını yaşatır diye burada önemli olan projenin mantığının diğerlerinden farklı olması. Atıyorum farklı bir tema ile twitterın kurgusuna sahip bir site yaptınız o site asla büyüyüp gelişmez ( gerçek bir büyümeden bahsediyorum)

Bu yüzden öncelikle kurgu bazında bazı yenilikler katın olaya. Şimdi aklıma verecek örnek gelmiyor ancak ne demeye çalıştığımı anladığınızı düşünüyorum.

• Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)

Diyalog adlı üyeden alıntı

Üstte ki mesajda da dediğim gibi phpfox iki sene kullandım php dilinde güveniyorum kendime bir kaç arkadaşım daha var yardımcı olacak.

wmaraci
    wmaraci

mertkaan mertkaan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 07.06.2012
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek YAPI RESSAMI
    • Konum Düzce
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 569
    • Beğeniler 48 / 81
    • Ticaret 7, (%100)

Diyalog adlı üyeden alıntı

arkadaşa katılıyorum yoksa reklamdan daha çok para harcarsın diğer sektörlere göre biraz zor ama tutuldumu iyi para kazanırsın inşallah olur

• Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)

estegk adlı üyeden alıntı

Hocam tutmuş bir fikri kullanmak (sosyal ağ açmak) herkesin düşündügünün aksine çok iyi yerlere gelebilir. Hani bi laf vardır ya taklitler aslını yaşatır diye burada önemli olan projenin mantığının diğerlerinden farklı olması. Atıyorum farklı bir tema ile twitterın kurgusuna sahip bir site yaptınız o site asla büyüyüp gelişmez ( gerçek bir büyümeden bahsediyorum)

Bu yüzden öncelikle kurgu bazında bazı yenilikler katın olaya. Şimdi aklıma verecek örnek gelmiyor ancak ne demeye çalıştığımı anladığınızı düşünüyorum.

Tabii ki dediğinizi anladım hocam. Dediğiniz kısa ve öz insanların o siteye girmesi için ekstra bir şey olmalı :)

Ek Olarak:

mert kaan adlı üyeden alıntı

arkadaşa katılıyorum yoksa reklamdan daha çok para harcarsın diğer sektörlere göre biraz zor ama tutuldumu iyi para kazanırsın inşallah olur

Hocam her ay maksimum 300 TL veririm sadece Adwords'a diğerlerini sayamıyorum bile. 300 TL'de 10 kuruştan kurtarır mı bilemiyorum. Ama önemli olan reklamları kestikten sonra site devam eder mi, devam etmesi için ne gibi artılar olmalı..

CloumDigital CloumDigital Cloum.com Kullanıcı
    • Üyelik 27.03.2014
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Dijital Reklam Uzmanı
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ç** K**
    • Mesajlar 1534
    • Beğeniler 184 / 336
    • Ticaret 68, (%100)

oyilmaz adlı üyeden alıntı

Üstte ki mesajda da dediğim gibi phpfox iki sene kullandım php dilinde güveniyorum kendime bir kaç arkadaşım daha var yardımcı olacak.

Adwords'e yatırdığın parayı çöpe atmış olursun. Ayrıca Adwords ile pek kazanacağını sanmıyorum. Daha ucuz fiyata çok çok fazla daha üye getirebilirsin. O parayla SEO yaptırsan kat kat daha işine yarar.

Ama bana sorarsan bu işe hiç girme...

Quiet Quiet Life or Death Kullanıcı
    • Üyelik 02.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad S** Ö**
    • Mesajlar 290
    • Beğeniler 29 / 65
    • Ticaret 0, (%0)
    Hocam tema yapmak gerekir diye düşünüyorum, lisanslı tema satın alarak olacak iş değil.

Denemegen.blogspot.com.tr - "Korkacak bir şey yok, sadece deniyoruz."

XLifeDesign XLifeDesign Exclusive Creative Kullanıcı
    • Üyelik 20.10.2012
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Graphic & Web Designer
    • Konum Kahramanmaraş
    • Ad Soyad E** A**
    • Mesajlar 275
    • Beğeniler 152 / 162
    • Ticaret 1, (%100)
    Tek soru, diğer sosyal ağlar varken niye sizi tercih edecek? Bu farkı söylermisin?

www.enesaktas.com - Tasarımcının Not Defteri

neler yapmışım? == www.be.net/ensaktas

• Üyelik 24.05.2014
    • Yaş/Cinsiyet 39 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad Ö** Y**
    • Mesajlar 225
    • Beğeniler 48 / 24
    • Ticaret 0, (%0)

minecraftpanelim adlı üyeden alıntı

Adwords'e yatırdığın parayı çöpe atmış olursun. Ayrıca Adwords ile pek kazanacağını sanmıyorum. Daha ucuz fiyata çok çok fazla daha üye getirebilirsin. O parayla SEO yaptırsan kat kat daha işine yarar.

Ama bana sorarsan bu işe hiç girme...

Fikriniz için teşekkürler..

Quiet adlı üyeden alıntı

Hocam tema yapmak gerekir diye düşünüyorum, lisanslı tema satın alarak olacak iş değil.

Çok hoş temalar var.. Buradan çıkacak yorumlardan sonra temaları birebir demo olarak gösterebilirim hocam.. İşin kötüsü aynı zamanda iyisi Türkiye'de tutmuş bir sosyal ağ platformu yok.

XLifeDesign adlı üyeden alıntı

Tek soru, diğer sosyal ağlar varken niye sizi tercih edecek? Bu farkı söylermisin?

İşte bende onu arıyorum sürekli ne yapılabilir extra diye henüz bulduğum net bir şey yok..

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al