Turgay Can adlı üyeden alıntı
SOLR 'ın indexleme performansını yaptığım testlerde pek beğenmediydim. Memnunmusunuz?(Yaptığım testlerdeki ortamsal limitasyonlar belki sebebidir)
Mantıksal olarak şahsen düşündüğüm, quartz yada spring-batch gibi araçlarla zaman bazlı işlemleri yaptırıyorsunuzdur özellikle botların çalışma zaman aralıklarına göre indexleme işlemleri için, indexlediğiniz url'leri mongo yada in-memory bir db içine yazıp, sonra işlemek üzere rabbitmq, activemq yada hazelcast(hem inmemory hem queue işlemleri) gibi ara çözümlerle bir rdbms 'e yazıyorsunuzdur diye düşündüm.
RDBMS göremedim component'lar içinde full datayı mongo içindemi barındırıyorsunuz ?
Slide oldukça açıklayıcı elinize sağlık ;)
İlişkisel veritabanı yönetim sistemi arama motorları için kullanılabilir bir yöntem değil aslında bahsettiğiniz şey eğer intranet olsaydı o zaman olabilirdi ancak kaynak sürekli aktif olacağı için bu şekilde bir sistemde uygulama sıkıntısı çok olacaktır. Bu bahsettiğiniz sistem yani "rdbms" dinamik index alan arama motorlarında kullanılması oldukça zor olan bir sistem. Elbette Api kullanımı için farklı sistem araçları ve yöntemler kullanıyoruz ancak daha çok sıfırdan kendi yazdığımız çalışmalar üzerinde yeni bir mimari yapı oluşturma yolunda. MongoDB ve Casandra üzerinde çalışmalarımızı tamamladık testler bittiğinde ana sistem oluştuğunda bunu yeni bir makale ile açıklayacağım ve nedenlerini de . Ayrıca ElasticSearch'ü ve Solr'ı en iyi şekilde kullanmaya çalışııyoruz. Şu an için belli yapılar oturdu ancak ilerleyen zaman için ne gibi değişikliklere giderim bunu bilemiyorum. Onbinlerce çalışma üzerinde 4 yıldır bir çok şey denedim uyumlu olanların bile uyumsuz davranışlarına sahip oldum şu anda kurduğum mimari yapı oldukça iyi en ufak bir sorun üretmiyor aslında. Ancak yine de bazı şeylerde yerine oturmayan parçalar var. Dilerim ekibimize katacağımız profesyonel arkadaşlar ile bu sorunları kökünden temizleyebiliriz. İlerleyen zaman içerisinde tekrar görüşürüz inşallah. Tekrar teşekkür ediyorum ilginiz için.
Ek Olarak:
Merhaba bu linkler uzman arkadaşlarımız tarafından düzenlenmektedir. Henüz hazır olmadığı için aktif edilmemiştir. Bunu konu içerisinde bir çok yerde dile getirmiştim sanırım.
Ek Olarak:
Ek Olarak:
En kısa zamanda tam manası ile başlayacak inşallah.