cybersoldier adlı üyeden alıntı
hocam belkide hata bende ben anlatmaya çalışayım siz bana bir örnek gösterin yada bir ders videosu olabilir
Admin panelimden araç bilgileri girdiğim bir formum var bu foruda birde resim upload bölümü mevcut yani bilgileri giriyorum aracımın resmini seciyorum ve forumu mysql kayıt ettiriyorum buraya kadar her şey güzel ama resimin yolunu mysql kayıt ettiremiyorum tüm bilgiler mysql alanında dolu olarak gözükmekte ama resim yolunu bir türlü kayıt ettiremedim hem form hemde dosya upload olayını aynı anda yapamıyorum
bazı örnekler var internette hatta binlerce örnek var ama işin mantığını anlamam için basit bir örnek yok resmen 4 sayfa kod yazıyorlar bu iş için yok ismi md5 olarak değşiyor yok dosya tipleri yasaklanıyor veya dosya boyutları vs.. bir çok gereksiz (işin mantığını öğrenmek için) öğe ile süslenmiş anlatım ve örnekler var sade ve işlemin mantığını anlatan bir örnek yok
Çok basit bir iş aslında.
Bakın burada minicik bir yazılım.
$dizi = explode('.',$dosyadi);
$eleman = count($dizi) -1;
$uzanti = $dizi[$eleman];
Dosya uzantısını aldık.Tamam mı? Atıyorum uzantı png.
Şimdi move_uploaded_file kullanacağız.
$zamana_gore_isim=time();
move_uploaded_file($_FILES['dosya']['tmp_name'],'./tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti);
Dosya yüklendiğinde zaman neyse ona göre bir isim alacaktır ki bu birden fazla dosyanın yüklenmesini önlemek için gerekli bir durum bence.
$dosya=getenv('HTTP_HOST').'/tmp/'.$zamana_gore_isim.'.'.$uzanti;
mysql_query('INSERT INTO form (dosya_yolu) VALUES('$dosya')');
Bu şekilde bir döngüye sokup dosya ve dosyanın yolunu kaydettirmek mümkün.Artık nasıl bir mantık kurarsınız, yol izlersiniz bilmiyorum ama asıl mantık bu.
Dosya move_uploaded_file ile bir klasöre upload edilir.Ardından zaman damgası ile ismi değiştirilir.
Ardından ismi değişkene alınır ve mysql_query ile veritabanına çakılır :)