lostyazilim

Usluer Reklam Otomasyonu (Alfa 1)

73 Mesajlar 14.837 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

siyahh adlı üyeden alıntı

Tamam hocam hatayı çözdüm.Aynı hatayı alan arkadaşlar için çözümü paylaşayım hem AR-GE açısından size yardımcı olmuş olurum :);

-----------------------------------------

ÇÖZÜMÜ BULUNAN HATA 1;

Aşağıda vereceğim dosyayı indirip sisteminize kurun,kurduktan sonra bazı bilgisayarlar yeniden başlatma isteyebilir.Kurduktan sonra dilerseniz programı açmayı deneyin.Eğer hata alıyorsanız restart atıp tekrar deneyin %90 çözülmüş olacaktır.Yok eğer direk programı kurup usluer hocamın oluşturduğu programı çalıştırdıysanız ve hata almadıysanız sorun çözülmüş demektir...

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?displaylang=en&id=23734

Kolay Gelsin...

Teşekkürler hocam. :)

wmaraci
reklam

Freeborn Freeborn Göz Göz Göztepe Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 77 / 77
  • Ticaret 36, (%100)
Yedek olayı çok önemli. Ben de not defterinde tutuyorum ve program ile çok daha güzel bir görüntü elde edebilirim ama veritabanının yedeğini rahat alabileceğimiz sistem olursa çok daha yararlı olacağı kanısındayım.

brk brk Meşgul Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 285
  • Beğeniler 82 / 81
  • Ticaret 1, (%100)
Elinize sağlık. Genel olarak güzel ve kullanışlı bir uygulama olmuş. Yazdıklarınızı okudum ve henüz geliştirme aşamasında olduğunu biliyorum. Elbette kararlı bir sürüm gibi olmasını beklemiyorum ama yine de önerilerimi söylemek istiyorum.

Gizli cevap değiştirirken "Ayarlar başarıyla güncellendi" uyarısını kapattıktan sonra Kullanıcı Paneli başlıklı pencere kapansa daha hoş olur.

Aynı pencereyi, örneğin reklam ekleme penceresini aynı anda birçok defa açabiliyorum. Bu belki bazı pencerelerde gerekli bir durum olabilir ama tekrar gözden geçirilmeli bence.

Uygulamayı aynı anda birden çok defa açabiliyorum. Bunun da bazı durumlarda geçerli olabileceğini düşünürsek en azından girişleri sınırlandırmak mantıklı olacaktır.

Veritabanı olarak Access kullanmak yerine SQLite kullanıp DLL dosyasını uygulama klasörüne koyarsanız bir üst mesajda siyahh'ın çözdüğü hatadan da dertten de kurtulursunuz.

Şu haliyle uygulamayı kullanmak isteyenlerin sistemlerinde Office 2007 yüklü olması gerekiyor. Office Yüklü değilse Veri Sağlayıcısını kurmak için siyahh'ın verdiği bağlantıdaki bileşenleri kurulmalı. Bir uygulamayı kurarken çalıştırırken yanında başka bir şey daha kurmayı siz ne dersiniz bilmem ama ben pek doğru bulmuyorum.

Önerim Office Veri Sağlayıcısını otomatik yükletmeniz ya da SQLite gibi tek (ya da birkaç) dosya ile bu duruma çözüm oluşturabilecek bir Veritabanı kullanmanız.

coder, bike rider, hobbyist photographer

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

brk adlı üyeden alıntı

Elinize sağlık. Genel olarak güzel ve kullanışlı bir uygulama olmuş. Yazdıklarınızı okudum ve henüz geliştirme aşamasında olduğunu biliyorum. Elbette kararlı bir sürüm gibi olmasını beklemiyorum ama yine de önerilerimi söylemek istiyorum.

Gizli cevap değiştirirken "Ayarlar başarıyla güncellendi" uyarısını kapattıktan sonra Kullanıcı Paneli başlıklı pencere kapansa daha hoş olur.

Aynı pencereyi, örneğin reklam ekleme penceresini aynı anda birçok defa açabiliyorum. Bu belki bazı pencerelerde gerekli bir durum olabilir ama tekrar gözden geçirilmeli bence.

Uygulamayı aynı anda birden çok defa açabiliyorum. Bunun da bazı durumlarda geçerli olabileceğini düşünürsek en azından girişleri sınırlandırmak mantıklı olacaktır.

Veritabanı olarak Access kullanmak yerine SQLite kullanıp DLL dosyasını uygulama klasörüne koyarsanız bir üst mesajda siyahh'ın çözdüğü hatadan da dertten de kurtulursunuz.

Şu haliyle uygulamayı kullanmak isteyenlerin sistemlerinde Office 2007 yüklü olması gerekiyor. Office Yüklü değilse Veri Sağlayıcısını kurmak için siyahh'ın verdiği bağlantıdaki bileşenleri kurulmalı. Bir uygulamayı kurarken çalıştırırken yanında başka bir şey daha kurmayı siz ne dersiniz bilmem ama ben pek doğru bulmuyorum.

Önerim Office Veri Sağlayıcısını otomatik yükletmeniz ya da SQLite gibi tek (ya da birkaç) dosya ile bu duruma çözüm oluşturabilecek bir Veritabanı kullanmanız.

Önerileriniz için teşekkür ederim hocam. Çok iyi noktalara değinmişsiniz.

Siz de takdir edersiniz ki tek kişi ile bu programı tam anlamıyla bitirmem biraz uzun sürecek. O yüzden bu projede yardım etmek isteyen arkadaşlar varsa gerçekten çok memnun olurum.

Projede yardım etmek isteyen arkadaşlar varsa birkaç kişilik güzel bir ekip kuralım ve programı sıfırdan oluşturmaya başlayalım derim ben. Çünkü görünen o ki sıfırdan yazmak gerekecek programı.

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa konunun ilk mesajına isimleri yazayım.

wmaraci
wmaraci

brk brk Meşgul Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 285
  • Beğeniler 82 / 81
  • Ticaret 1, (%100)
"Yardımcı olmak isterdim gerçekten ama.." diye başlayan klasik cümleyi kullanmak zorundayım malesef. :) Şu sıralar gerçekten meşgulüm. Umarım iyi yardımcı olacak arkadaşlar çıkar.

coder, bike rider, hobbyist photographer

cparty cparty WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Okuyor.
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Setup Olayında Hangi Programı Kullandın ?

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

cparty adlı üyeden alıntı

Setup Olayında Hangi Programı Kullandın ?

WinRar

cparty cparty WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Okuyor.
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
dataGridView'daki Seçili Veriyi Nasıl Label'a Yazdırabilirim. Yeri Değil Biliyorum :)

• Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

cparty adlı üyeden alıntı

dataGridView'daki Seçili Veriyi Nasıl Label'a Yazdırabilirim. Yeri Değil Biliyorum :)

reklamVerenTextBox.Text = reklamEkleGridView.CurrentRow.Cells[1].Value.ToString();

Yukarıdaki şekilde yazdırabilirsin.

Onur Onur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 0 / 297
  • Ticaret 65, (%98)
İndirme linkini bir arkadaş güncelleyebilir mi :) ?

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al