lostyazilim
tr.link

Film Siteleri için SEO Taktikleri Baştan Sona!

10 Mesajlar 2.953 Okunma
lstbozum
tr.link

Ozkara Ozkara WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO, Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 16 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Film Siteleri için SEO

Şüphesiz ki film siteleri en sağlam rekabete sahip olan sektörlerden bir tanesi. Film sitelerinde nasıl başarıyı yakalayabiliriz? İndex alan filmlerin üst sıralarda çıkmasını nasıl sağlayabiliriz? Hiti nasıl yakalarız ve nasıl çalışma stratejisi uygulamalıyız? Bu gibi soruların cevabını bu yazımızda çürüteceğiz.

Film Siteleri için Site içi SEO

Site içi SEO konusunda film açıklamaları büyük rol oynamaktadır. 30-40 kelime değil de mümkünse 200-250 kelime kadar açıklama girmelisiniz. Çünkü Google 250 kelime altını çok da adam yerine koymuyor. Evet burada diyebilirsiniz, bazı siteler ne açıklama giriyor ne bir şey ama her filmde veya her kategoride üst sıradalar. Bunun cevabı da o sitelerin backlink sayılarının, çeşitliliklerinin ve kalitelerinin çok ileri derecede olmasıdır. Günde 10-15 fark etmez ne kadar çok o kadar iyi ama bunu zamana yayarak film eklemelisiniz.Her film sitesi sahibinin yaptığı gibi filmleri ayarlayarak zamanlayabilirsiniz. Çünkü zamana yayılması güncellik ve süreklilik açısından daha iyi olacaktır. Bu şekilde aksatmadan devam etmeli ve eklediğiniz tüm filmleri Google+, Facebook, Twitter gibi sitelerde paylaşmalısınız. Anlattığım gibi istikrarlı bir şekilde böyle devam etmelisiniz.

Site Dışı SEO

Geldik en önemli noktaya. Şunu burada belirtmek istiyorum ki film sitesi ve haber sitesi gibi sektörlerdeki sitelere istediğiniz kadar içerik girin. Hitiniz istediğiniz noktaya ulaşmayacaktır. Çünkü sektörde rakip çok fazla olduğu için anasayfa otoritesi olmayan ve backlink gücü olmayan siteler sıralamalarda alt sıralarda ve alt sayfalarda yer alacaklardır. Buna da şöyle örnek verelim. Film sitesi olarak bir film ekleyelim film orta dereceli bir film olsun o filmi aynı anda 50 tane site ekleyecek ve sizden otoriter olan siteler otomatikmen sizin üst sıranızdan sıralamaya girecektir. Siz 3.-5. sayfalarda olduktan sonra da doğal olarak hit gelmeyecektir.

Site Dışı SEO Etkili Tanıtım Yazısı ve Link İnşaası

Film siteleri için olmazsa olmaz noktaya geldik. Tanıtım yazısı ve link alımı bu sektör için yapılması gereken ve büyük etki yaratan bir SEO adımıdır. Olabildiğince istikrarlı bir şekilde tanıtım yazısı almalıyız. Aldığımız tanıtım yazılarından çıktığımız linkleri çoğunlukla anasayfamıza ve domain ismimize yapmalıyız. Geri kalan azınlık kısmını ise filmlere ve kategorilere çıkmalıyız. Mesela örnek olarak verecek olursak site ismimiz www. bigbilisim. com olsun. Çoğunlukla çıktığımız linkler www. bigibilisim. com ve bigbilisim.com şeklinde olmalıdır. Bunu yaptığımızda anasayfa otoritemiz ve domain otoritemiz artacaktır. Bu artış da eklediğimiz filmlerin index aldıktan sonra üst sıralardan sıralamaya girmesini sağlayacaktır. Bu şekilde istikrarlı ve sürekli şekilde tanıtım yazıları almalıyız. Bunun yanında da azar azar mümkünse sektörümüzün kaliteli ve hitli sitelerinden link alımı yapmalıyız. Hitli, domain otoritesi güçlü sitelerden link alımı yapmalıyız. Tüm bunların yanında anasayfaya çalışmaktan başka yapacağınız adımlar da şunlardır. Anasayfaya nasıl yapıyorsak aynı şekilde aranma hacmi yüksek kategorilere çalışma yapmalısınız. Yakın tarihte çıkacak olan sağlam filmleri takip ederek film çıkmadan önce o filmlere özel olarak çalışma yapmalısınız. Tüm bunları istikrarlı ve düzenli bir şekilde yaptığınız zaman zamanla günlük 50-100k civarı hit yakalayabilirsiniz.

KAYNAK

wmaraci
reklam

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)

Ozkara adlı üyeden alıntı

Film Siteleri için Site içi SEO

Site içi SEO konusunda film açıklamaları büyük rol oynamaktadır. 30-40 kelime değil de mümkünse 200-250 kelime kadar açıklama girmelisiniz. Çünkü Google 250 kelime altını çok da adam yerine koymuyor.

Daha önce 1 konunuza yine yazmıştım. Hatalarınızı belirtmiştim.

Kusura bakmayın ama bir bilgi verir iken insanları yanlışa sürüklemeyin.

Açıklama (Description) Uzunluğu
Açıklama meta etiketi 160 karakterden az olmalıdır. 160 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.

Kaynak: https://wmaraci.com/seo-analiz

Yazmak için yazmayın. Bilmiyorsanız bu tür paylaşımlar yapmayın.
Kaynakları doğru okuyarak ve analiz ederek Doğru bilgileri paylaşın.

Site içi yazı 300 kelime altı girmeniz bir işe yaramaz demelisiniz. Açıklama olarak değil.
Açıklama ve site içi yazı farklı şeydir.

Ya yanlış biliyorsunuz veya tam olarak ifade edememişsiniz.

Makalenizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Batarya halilozcevik

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 16 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Film açıklamaları yani film özeti orası, SEO Description değil. Bu yazınızı ya kaldırın ya da düzeltin lütfen. SEO başlığı ve SEO description gibi şeylere konuda yer vermedim. Onu bilmeyen adam zaten kalkıp site açmasın ilk önce onları okusun öğrensin bir sürü kaynak var. Ki wmaraci gibi platforumlarda bunları bilmeyen kalmadı.

Siz de kalkıp burada soru soracağınız yere kendinizi bir hata bulmuş gibi kahraman ilan etmeyin lütfen :)
İnsanlar benim yazdıklarımı anlayacaklardır anlamayan olursa da konuya yazar. Konuya yazmak istemeyende P.M atar. Her türlü yardımcı oluruz anlamadığı yerde. Siz sadece kendinizce, kendi düşünce tarzınızca hata bulduğunuzu sandınız.

İyi forumlar.
YasinErgul SenolK Seobaz

kişi bu mesajı beğendi.

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
Öncelikle burasıda wm aracı yani web master sitesi. Kişiler başlık denilince title, Açıklama denilince Description olduğunu gayet iyi biliyorlar.

Keza;
SEO Description veya SEO Title yoktur.
Description ve Title vardır. (Arada fark var. Her şeyi seo olarak görmeyi bırakmak gerek)

Kendimi çok şükür kahraman gibide görmüyorum. Olsam olsam "Gazman" olurdum zaten :)

Öncelikle güzel kardeşim bazen hataları görünce dayanamıyorum. Bazende diyorum ki bırak millet hatalı şeyleri bilsin öğrensin ki ben onları çok rahat geçeyim.

Örneğin, Local SEO konusu paylaşmıştınız. Ki paylaştığınız yazıda Local SEO'nun L si yoktu. Kalkıp yazdım mı?

Yazmam ben günlerimi verip bir çok dökümanları ve yayınları okur iken armut piş ağzıma düş yok öyle dava.

Hele ki burada yanlış paylaşımları yapıpta sonra seocu geçinenler yok mu? Peşlerinde koşup backlink almaya sıra gelenler yok mu? Çokkkk.

Bence bol bol alsınlar. Sonrada her zaman ki gibi sitem çıkmıyor diye konular açıp dursunlar.

Bende bu hatalrı okuyp nerelerde hata yapmışlar ise aynısını yapmayayım diye okuyayım.

Mesajımı beğenmediyseniz uyarı butonu ile yönetime bildirebilrisiniz.

Konu açtım, İstediğim yazsın, istemediğim yazmasın diyecekseniz.

Konu açmayınız.

Hayırlı günler.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 16 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam hiç tartışmaya girmeyeceğim, seo title yoktur bilmem ne diye.

Sadece şunu söyleyeyim. Burada yapmadığımız bir şeyi, denemediğimiz bir şeyi yazmıyoruz.

Yaklaşık 20 tane local seo yaptığımız site var ve hepsi ilk 3 de. Tamamı da orada anlattığımız konuda yaptıklarımız.

Şuanda çalıştığım bir film sitesi var 40-70k arası günlük tekil hit alıyor ve tüm yaptıklarımı bu konuda anlattım. Daha önceden de 20-30k hitli film siteleri yapmıştım.

Özel olarak çalışma yaptığım bir adult site var ve şuanda 4.5 aylık ve 100-120 k tekil hit alıyor.

Tüm denediğimiz ve başarılı olduğumuz taktikleri yazıyoruz buraya. Sallamasyon yazı yazmıyoruz. Sizin gelip konuya yok bir daha konu açmayın yok bilmiyorsunuz yok bilmem ne. Böyle şeyleri yazacağınıza fikir, bilgi alışverişi yapmanız daha güzel bir ortam olabilirdi ama insanlar böyledir işte yapacak bir şey yok.

Cuma cuma gülüyorum ne diyeyim çünkü yapacak bir şey cidden yok. :)

foximus foximus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** D**
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 10 / 33
  • Ticaret 0, (%0)

BiELOF adlı üyeden alıntı

Site içi yazı 300 kelime altı girmeniz bir işe yaramaz demelisiniz. Açıklama olarak değil.

Arkadaşımız bir paylaşım yapmış. Doğrudur, yanlıştır, hatalıdır orası elbette tartışılır. Zaten herkes bunun için burada ama saldırgan mesajlar yazmak hiç doğru gelmiyor bana. Eğer hatalı bir yer varsa bunu makul bir dille eleştirmek en doğrusu. Yoksa ileride kimse beğenmiyor diye doğrusuyla ya da yanlışıyla paylaşım yapacak insan kalmaz burada. Onun için biraz daha sakin olalım.
KadirHames Ozkara

kişi bu mesajı beğendi.

Filmexpresi Filmexpresi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Seo ve web siteleri işleri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 8 / 3
  • Ticaret 2, (%100)

BiELOF adlı üyeden alıntı

Adam gayet güzel anlatmış bunu herkes anlar zaten açıklama kelime sayısı başka birşey karakter harf sayısı başka bir şey neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım işine bakta millet konudan yararlansın.
Ozkara

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 16 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Film siteleri ve adult siteleri için sormak istediklerinizi pm atabilirsiniz. Elimden geldiğince yapmanız gerekenleri anlatacağım.

gencolusum gencolusum Güç işLerin zoraki adamı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek eLeman
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 13 / 43
  • Ticaret 18, (%100)
binlerce web sitesi sayfa kaynağında description ve keyword tagı bulunmadığını farkedebilirsiniz. wordpress kurulumunda ek olarak meta eklentisi eklersiniz.

-Açıklama (description tagı) 160 karakter sınırına dikkat edilmesini önemsemiyorum. Ancak, arama motoruna kaydedilecek farklı ve benzersiz uzunluğun 160 karaktere uygun olmasına dikkat edilmelidir.

-Açıklama (içerik bölümü) en az 200-250 kelime olmasını bırakın, kaç kelime uzunluğunda olursa olsun, açıklayıcı ve anlaşılır içerikden oluşuyorsa kullanıcı tavsiye bile edebilir.
Film sitelerinde , yorumların sayısı ve yorumların düşünceleri ön planda tutulup incelenmelidir.

mehmetmuzcu34 mehmetmuzcu34 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 4 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
http://www.kralfilmizle.com/ bu temayı nerden bulabilirim lütfen?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al