lostyazilim
tr.link

SEO ve SMO hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum - BurakSEO

51 Mesajlar 7.873 Okunma
lstbozum
tr.link

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)
Backlink stratejisi nasıl olmalıdır? Yani backlinki yorumlardan alacağımızı varsayarsak kaç günde bir yorum atılmalıdır? Günlük, haftalık, aylık vs

iyi.
wmaraci
reklam

BurakSEO BurakSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Backlink stratejisi nasıl olmalıdır? Yani backlinki yorumlardan alacağımızı varsayarsak kaç günde bir yorum atılmalıdır? Günlük, haftalık, aylık vs

Yorumlardan link almanızı tavsiye etmiyorum. Fakat ben illa yorum backlink istiyorum diyorsanız, Google'a aktif bir webmaster olduğunuzu belli ederek bir fayda sağlanabilir. Güncel kişisel veya kurumsal blogların yeni yayınlanan ve Google'da henüz indexlenmemiş makalelerine yorum yazarsanız, Google index botları o makaleye girdiği zaman sizin linkiniz ile birlikte indexleyecektir. Bu işlem çok fazla takip gerektirmektedir ve faydalıdır. Bu takibi 3 blog üzerinden götürün ve günde 3 tane yorum yapın. Makalelerin yorum yaptığınız gün yayınlanmış olmasına ve Google'da indexlenmemiş olmasına dikkat ediniz.
Okeskin

kişi bu mesajı beğendi.

rshcoosl rshcoosl Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** G**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 31 / 39
  • Ticaret 26, (%100)
İyi akşamlar, yararlı bi konu olmuş.
Benim danışacağım şey, küçük bir tatil yerinin rehber sitesini yapıyorum. Bu projede bazi mekanlar, aktiviteler gibi kayıtlar gireceğim ama küçük yer olduğu için bir süre sonra giricek kayıt kalmiyacak.
O yerle ilgili tek tük haftada bir haber tarzı yazı yayınlarım heralde çünkü blog olmadığı için sürekli biseyler paylaşamam rehber sitesinde. Bu yüzden nasıl bir yol izleyebilirim? Sosyal ortamlardan üye çekimleri yaptırarak ziyaretçi çekmemin faydası olur mu?
Tek kelime üzerine yoğunlaşmak istiyorum ve rakip olarak wikipedia'dan tanıtım yazısı ve sözlük konuları var.
Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

emre57 emre57 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğrencisi
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 57 / 38
  • Ticaret 9, (%100)
Selamun aleykum hayırlı günler,
Tanıtım yazılarının bitmediğini bende düşünüyordum sizle teyit ettim.
Birde şu edu vs vs sitelere backlink vermek yada ziyaretçi defterlerine tanıtım yapmak faydalı mıdır _? (wiki ve sözlüklerde tanıtım yazıları)
bu video seo dan da biraz bahsederseniz _?

Benim bunlar hakkında ücretli çalışmalarım var.Ve siz ne diyorsunuz buna _? (yani başka arkadaşlar bunların bittiğini söylüyor.)
birde son olarak hacklink bitmedi mi _?

Teşekkürler.

wmaraci
wmaraci

skytr skytr ??? Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek ...
  • Konum ABD
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 92 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
www.oyunplay.org seo-smo yönünden eksikliği nedir neler yapılabilir

birde kelime bazlı mesela 450k aranma hacimli kelime için sıfırdan nasıl başlamalıyız nasıl devam etmeliyiz(oyun oynama için)

shacihasanoglu shacihasanoglu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğrenci, e ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 11 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, ben 2 yıllık bir site için şu anda tanıtım yazıları, google adwords, pr değeri yüksek sitelerden backlink, günlük yaklaşık 100 hit organik hit ve son olarak da bir blog sitesi açmayı düşünüyorum. Sizce bu yaptığım işlemlerden yanlış olanı var mıdır. Ayrıca extra neler yaparsam yararını görürüm.

Saygılarımla.
Selahattin HACIHASANOĞLU

Türkiye'nin En Güncel Alışveriş Sitesi | www.gelecekevimde.com

• Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)

sercey adlı üyeden alıntı

Siteye backlink çalışması yaparken makale alarak mı yoksa direkt footer vb. link alarak mı çalışma yapmak daha yararlı? Mantık olarak makalenin daha yararlı olduğu kanısındayım. Ancak yaptığımız çalışmalar direkt alınan backlinklerin daha yararlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca neredeyse her güncellemede bu backlinkler etkisini biraz daha yitiriyor. (footer vb.) Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Tanıtım yazıları yerine sitenizde bulunan bir içeriğin özgün olarak tanıtımını yapıp altına Kaynak: siteniz.com/icerik-urlsi gibi bir ibare ekleyebilirsiniz. Kesinlikle link çıkışı verilmeden sadece domain adı geçecek şekilde tanıtım yazıları verirseniz daha faydalı olacaktır. Çünkü sizin tanıtım yazısı verdiğiniz sitelerin ileride ne duruma düşeceği belli değildir, belki çok daha kaliteli ve bol hitli bir site olacak, belkide filtreye girmiş spam cezası verilmiş bir site olacak. Bunu bilemeyeceğiniz için bu riski almak mantıksız. Makale içinden kasıtlı link vermenin ücretle yapılan bir reklam işlemi olduğunu Google botları çok rahat anlamaktadır, tecrübeyle sabittir. Direkt olarak linklemenin yerine, siteye koyulan içeriğin altına kaynak göstermek; sizin içeriğinizin diğer sitelerin içeriklerinin oluşturulmasında yardımcı bir kaynak olduğu durumunu anlatır.

Footer link almak bir karşılıklı güven işidir. Sizin içeriğinizle alakalı bir siteye footer link koydurttuktan sonra o sitenin sizin sitenizin içeriği ile alakasız bir içerik yayınlaması sitenize zarar verecektir ki bu durumun kumar oynamaktan farkı olmadığı söylenemez. Ayrıca Matt Cutts'ın (Google Spam Takımı Şefi) twitter da bir tweet'inde içerik dışında alınan linklerin sitenizin sıralamasına zarar verebileceğini ve isteğimiz dışında işlem yapılmış ise (anti-seo) Webmaster Tools'tan bildirmemiz gerektiğini söylemiştir.

Ek Olarak:

yeninesil adlı üyeden alıntı

"Google'ın koyduğu 200 kriter"

dediniz. Bunlar nelerdir paylaşır mısınız?

Bu konu hakkında ingilizce yazılmış bir infografik bulunmakta. Resme gitmek için tıklayınız.
Komedya

kişi bu mesajı beğendi.

MuratDinc MuratDinc Miyavliyo - WiseKitten Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1583
  • Beğeniler 207 / 257
  • Ticaret 5, (%100)
Çok fazla tanıtım yazısı almanın siteye zararı olur mu ? (Ana sayfada görünmez)

👉 Türkiye'nin En Minnoş Kedi Bloğu Miyaliyo! 😻

• Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)

SkyGhostAir adlı üyeden alıntı

Çok fazla tanıtım yazısı almanın siteye zararı olur mu ? (Ana sayfada görünmez)

Sitenizin ana içeriği ile alakasız bir içerik girdiğinizde o içeriğin arama sonuçlarında yukarıda olmasınıda bekleyemezsiniz ki bu durum bu içeriğin sitenize zarar verdiğini kanıtlar niteliktedir. Bunu belirttiğiniz gibi "çok fazla" kez yaparsanız sonuçları daha ağır olacaktır. Tamamen sitenizle alakalı tanıtım yazıları alınız ve içerikten linkleme yapmayınız. Tanıtım yapılacak sitenin herhangi bir içeriğine benzer özgün bir içerik hazırlayınız. Bu hazırladığınız içeriğin altına referans aldığınız içeriğin linkini kaynakça gösterme yoluyla "href" eklemeden text şeklinde yazınız. Tanıtım yazılarınızı bu şekilde hazırlarsanız, "çok fazla" kez tanıtım yazısı almanızda sorun olmayacaktır. Bu yol en faydalı tanıtım yazısı alışverişi yoludur ve tecrübeyle sabittir.

yuan05 yuan05 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek üniversite
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 8, (%100)
bir siteye çalışma yaptık,amatörlükten dolayı fazla link aldık,sonunda siteyi filtreye soktuk,linkleri hemen çıkarttık disavow yaptık ardından linkleri bu sitelerden sildirdik,hatta her gün link aldığımız siteleri pingliyoruz, ama istediğimiz hıza ulaşamadık bazı sitelerden linkler çok yavaş siliniyor bunlar pek güncellenmeyen kalitesiz siteler,farklı bir yöntem var mı önerebileceğiniz

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al