arkadaşlar iyi forumlar,
1.5 yıldır yayın hayatımıza devam ettiğimiz sitemizde sitenin açıkçası p.posunu bir türlü yerine oturtamadık ve sürekli bir güncelleme, sürekli yeni bir editör derken son 3 aydır durumu sabitleyebildik. Fakat bu yol üzerinde yaptığımız bazı değişiklikler söz konusu ve bunlarla alakalı sizlerden olumlu/olumsuz yorumları okumak istiyorum.
Editörümüz ile çok şükür taşları oturttuk. Güzel içerikler hazırlıyor, ilgili resimler editliyor. Anahtar kelime ara başlıklar derken burada bir problemimiz yok.
Kafamıza takılan bir nokta bir seo danışmanı ile ilerletttiğimiz süreci açmak istiyorum. Uzun zamandır seo vb araştırmalar yapmadığım için ve bu durum her geçen gün daha da değiştiği için takibi zor oluyor.
5 ana kategori ve bu 5 ana kategorilerde en az 3-4 alt kategori ile başladığımız süreçte seo danışmanı arkadaşla sadece 4 ana kategoriye düşürdük. Alt kategorileri kaldırdık ve içerikleri etiketler üzerinden güçlendirmeye başladık. 20-25 etiketimiz var ve ortak paydada buluşturma kararı aldık. İlerleyen süreçlerde ilgili etiketler(tag)le alt kategoriler oluşturabileceğimizi konuştuk. Bu ana kategori ve etiketlerin, açıklamalarını vs. hep doldurduk.
Site puanını yükseltmemiz gerektiğini konuştuk.
Bir sonraki adımımız nasıl olmalı? Burada Seo danışmanı arkadaşın yapması gerekenler nelerdir? Seo danışmanı arkadaş ne gibi işlere dahil olmalıdır?
Mesela rakip analizi, anahtar kelime analizleri ile yazar arkadaşı desteklemeli mi? Sitenin pagespeed vs gibi süreçlerine müdahale etmeli mi? Yönlendirmeli mi?
Sizlerin tecrübelerini not ederekte kendisi ile konuşmak istiyorum. Paldır küldür bilmemezlik ifade etmek istemiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler