lostyazilim

Apple tek başına PC sanayisini ikiye katladı

10 Mesajlar 1.038 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Apple, 2012'de elde ettiği kar ile tüm akıllı telefon ve PC devlerini geride bıraktı.

Teknoloji devlerinin 2012 yılında oluşturdukları mali tablolar, oldukça ilginç rakamlar ortaya koyuyor. Elektronik devi Apple’ın elde ettiği kar, bilgisayar dünyasındaki hızlı dönüşümü ve markalar arasındaki rekabetin ne durumda olduğunu göstermek açısından oldukça etkili. Öyle ki, Apple’ın 11 ayda elde ettiği kar PC sanayisinin devlerini geride bırakmış durumda.

Apple, 2012’de teknoloji dünyasının kar rekorunu kırmayı başardı. ABD’li dev elektronik ürünleri üreticisi, yazılım devi Microsoft, online perakende devi eBay ile Amazon, arama motoru devi Google ile Yahoo! ve dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook’u geride bıraktı.

Yer aldığı piyasalardaki en büyük rakiplerini geride bırakan Apple, PC piyasasına ise gelir ve kar rakamlarında çok büyük bir fark attı.

Avrupa merkezli online araştırma şirketi Statista’nın yayımladığı rapora göre, Apple Kasım 2012 itibariyle 41.7 milyar dolar gibi rekor bir kar ve 156.5 milyar dolar gelir elde etti. Yukarıda saydığımız altı şirketin toplam karı ise 34.4 milyar dolar oldu.

Daha da önemlisi, Apple tek başına neredeyse tüm PC sektörünü de açık ara geride bıraktı. Statista rakamlarına göre, Dell, Intel, Acer, ASUS, IBM, HP ve Lenovo şirketlerinin kar toplamı, 19.4 milyar dolar olarak belirdi.

AKILLI TELEFONCULAR GERİDE KALDI
ABD'nin farklı sektörlerdeki birçok şirketi de Apple'ı kar toplamında yakalayamadı. Eğlence, medya ve internet şirketleri olan Walt Disney, News Corp, Time Warner, Viacom ve Comcast, 2012’de toplam 19.3 milyar dolar kar elde etti.

Akıllı telefon piyasasına bakıldığında se Samsung, Nokia, RIM ve HTC toplamda 12.8 milyar dolarlık kar rakamına ulaştı.

Apple’ın karının büyük kısmını beklendiği gibi mobil cihazlar sağlıyor. Statista, Mac satışlarının da elde edilen karda büyük bir payı olduğunu belirtti. Statista’nın hazırladığı rapor ve sunduğu grafik, medya ve internet şirketlerinin akıllı telefon piyasasından daha fazla kar elde ettiğini de gösterdi. Raporun özeti ise teknoloji şirketlerinin daima kar lideri olduğu.

Kaynak: NTV

wmaraci
reklam

Dogukan Dogukan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)
kar oranının yüksek olması milleti kazıklamalarından dolayıdır 150$ a mal ettiği ürünü getirip türkiyede 3200 TL ye satarlarsa normaldir.Apple insanların cebine göz dikmiş bir marka böyle rakamları fanları olduğu sürece daha çok görürüz.
Mrtbtl

kişi bu mesajı beğendi.

ChuckBartowsKi ChuckBartowsKi www.mustafacelikm.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Nasıl bir bakış açısı anlayamadım.

Apple 150 $ a mal ettiği ürün ( apple muhasebe bölümündensiniz sanırım ) amerikada sattığı fiyat 200-300 dolar fazlası.

Türkiye'de mükemmel bir vergi girdirmesi ile o fiyata geliyor. :) Bunu yıllardır anlatamadık... Amerika'da 599 $ iPhone alınıyor. 599 $ demek 1 milyar diyelim :)

Kimse kimsenin cebine göz dikmedi. Renault 12 ye de binilebilir Mercedes AMG modellerinede :)

Kalite meselesi. Galaxy de kullanılabilir iPhone da. Bunlar tercih meselesi bu kadar abartmaya ve " sallamaya " gerek yok :)
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

ChuckBartowsKi

• Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)
Öncelikle piyasayı takip etmiyorsan sallıyorsun deme bana İphone 5 maliyeti 159$ Dır bilmiyorsan git öğren alay eder gibi konuşma.

2. si bir ürüne maliyetinin amerikada dahi olsa %300 karla satıyor sana göre bu normalse kazık yemeye devam edebilirsin.

3. sü renault 12 ile mercedes özelliklerde aynı değilki fiyat farkı var iki şeyi nasıl karşılaştırabiliyorsun?

4. sü Galaxy S3 tüm performans testlerinde (Kamera Testi Hariç) İphone 4S den üstün bir cihaz olarak tüm profosyonellerce kabul ediliyor.S3 İphone 5 den bile bazı özellikleriyle üstün.Ayrıca S3 4S in rakibi olmasına Rağmen.İphone 5 in rakibi Galaxy S4 olucak bir üst segmentle alt segmenti karıştırma birbirine.

Blutooth u bile olmayan bir telefone lte 4G var diye 3000 lira ver ( Sanki türkiyede 4G varmış gibi :) )

Kalite dediğin eğer masanın üstüne koyulduğunda telefon hava atıyorsa iphone a 3000 lira vermeye devam edebilirsin kimse seni tutmuyor.

Burada ben apple kalitesiz bir marka demiyorum sadece türkiye yi 3. dünya ülkesi olarak gören bir markaya henüz gelecek seney App store açacak olmasına rağmen dünyada en çok fanboyluğunu yaptığınız bir marka tek nedeni ise hava atmak.

Bir iş yaparken sorgulamadan klişelerden yola çıkarak hareket ederseniz böyle devam edin.

Bir telefonun kenarları oval diye mahkemeye verip oval kenarı ben buldum patenteni aldım demek açgözlülükdür.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
işin ilginç tarafı sırf ithalat edilen ürünler 170 $ olduğunu ve bu alınan ürünlerin apple tarafından üretilmesi durumunda fiyatın düşeceğini açıklayan bir müdür ve 159 $ a tümünü üreten biri hmm valla çok ilginçmiş tartışmaya gerek bile yok siz sadece " kulaktan duyma " " sallamasyon " bilgiler ile yola devam edin :)

ChuckBartowsKi

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
@ChuckBartowsKi şöyle birşey var. Genel olarak söylüyorum. Kime dersen de, nasıl söylersen söyle Samsung'u seven birisine Apple'ın kalitesini kabul ettiremezsin maalesef. Kimse anlamaz, anlayamaz. O yüzden hiç uğraşmamak en iyisi : ) Çünkü herkes kabul etmek istediği şekilde bir cihazı diğerinden üstün yapıyor. Gerisi boş..

Ekleme: Yurt dışında olsak keşke. Vergiler yüzünden Apple cihazları tavan yapıyor.
+ Apple'ın kalitesi, anlayan için güzeldir. Anlamayan için ne desen boş, dediğim gibi. PC kalitesi de ayrı tabi görüldüğü gibi.. :)

• Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)

ChuckBartowsKi adlı üyeden alıntı

işin ilginç tarafı sırf ithalat edilen ürünler 170 $ olduğunu ve bu alınan ürünlerin apple tarafından üretilmesi durumunda fiyatın düşeceğini açıklayan bir müdür ve 159 $ a tümünü üreten biri hmm valla çok ilginçmiş tartışmaya gerek bile yok siz sadece " kulaktan duyma " " sallamasyon " bilgiler ile yola devam edin :)

http://shiftdelete.net/iphone-5in-maliyeti-belli-oldu-39920.html

bu size cevabım.

Diğer Konuya Gelicek Olursak:

Yeri geldiğinde google bir doodle yapmadı diye burada atıp tutanlar türkiyeyi 3. dünya ülkesi olarak gören bir app store açma zahmetinde bile bulunmayan bir markaya gözü kapalı bağlılar.Atakan bey durum aslında tam tersidir ben ne samsung kullanıyorum ne apple kullanıyorum ben her zmn nokıa kullanıcısı oldum.Apple kalitesi diye bahsettiğiniz şeyleri çok merak ediyorum kalite farkı ne acaba sadece stabil olmasımı?

Kullandığı malzemenin bir çoğunu samsunga ürettiren bir markadan söz ediyorsunuz işlemcisini samsunga ürettiyor hala kalite farkından söz ediyorsunuz.

Kullanıcıyı denek olarak gören bitmemiş ürünleri telefona sürerek deneme yanılma yoluyla gelişme gösteren bir markamı kaliteli (Örn: Apple maps )

Ne farkı var söyleyinde bizde bilelim Apple ın diğer telefonlardan 2 kat fiyat farkı sunabilcek hangi özelliği var söyleyinde herkes öğrensin.
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Dogukan adlı üyeden alıntı

http://shiftdelete.net/iphone-5in-maliyeti-belli-oldu-39920.html

bu size cevabım.

Diğer Konuya Gelicek Olursak:

Yeri geldiğinde google bir doodle yapmadı diye burada atıp tutanlar türkiyeyi 3. dünya ülkesi olarak gören bir app store açma zahmetinde bile bulunmayan bir markaya gözü kapalı bağlılar.Atakan bey durum aslında tam tersidir ben ne samsung kullanıyorum ne apple kullanıyorum ben her zmn nokıa kullanıcısı oldum.Apple kalitesi diye bahsettiğiniz şeyleri çok merak ediyorum kalite farkı ne acaba sadece stabil olmasımı?

Kullandığı malzemenin bir çoğunu samsunga ürettiren bir markadan söz ediyorsunuz işlemcisini samsunga ürettiyor hala kalite farkından söz ediyorsunuz.

Kullanıcıyı denek olarak gören bitmemiş ürünleri telefona sürerek deneme yanılma yoluyla gelişme gösteren bir markamı kaliteli (Örn: Apple maps )

Ne farkı var söyleyinde bizde bilelim Apple ın diğer telefonlardan 2 kat fiyat farkı sunabilcek hangi özelliği var söyleyinde herkes öğrensin.

- Genel olarak söylediğimi yukarıda belirttim. :)
- Söyleyecek birşey yok, bilen biliyor. + Yıl olmuş 2012, Apple'ı mı anlatayım.
- Konu dışına çıkmayalım daha fazla en iyisi.

İşin özü, zevk meselesi.

İyi çalışmalar.

• Üyelik 05.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendislik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 443
  • Beğeniler 6 / 121
  • Ticaret 31, (%97)

Atakan adlı üyeden alıntı

- Genel olarak söylediğimi yukarıda belirttim. :)
- Söyleyecek birşey yok, bilen biliyor. + Yıl olmuş 2012, Apple'ı mı anlatayım.
- Konu dışına çıkmayalım daha fazla en iyisi.

İşin özü, zevk meselesi.

İyi çalışmalar.

Yılın bir önemi varmı? Arkadaş diyorki kalite farkından dolayı fiyatı yüksek bende kalite farkını merak ediyorum sadece açıklasın yada siz açıklayında bilelim kalite farkı olarak ne var?Ben arkadaşa 159 $ dedim maliyeti ama 4S in maliyeti 132$ mış çok bile söylemişim.

Sizede iyi çalışmalar dilerim iyi forumlar
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 45 / 124
  • Ticaret 1, (%100)
Uzmanlar, cihaz henüz analiz edilmediği için bazı parçaların tahmini fiyatlar öngörülerek bu toplama ulaşıldığı konusunda uyarırken

Kolay gelsin.

ChuckBartowsKi
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al