lostyazilim

Bu Kadar Makale Yazarına Rağmen, Türkçe İçerik Nerede?

28 Mesajlar 2.966 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

BlackStone BlackStone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Erkek olmakla kadın ya da moda sitesi açmanın ne alâkası var? Bütün moda şirketlerinin sahibi bayan mı? Maksat burada içerik üretmek değil, içerik sunmaktır. Bu da bayan editörler aracılığıyla zaten üretiliyor. Ben de makale yazıyorum ancak moda ile ilgili gelen isteklerin hepsini reddediyorum. Ayrıca bir de moda sitem var ve bu siteye içerik oluşturmak için bugüne kadar altı farkı bayan editör ile çalıştım. Bu çelişki gibi mi duruyor sizce?

Bak, konuyu açan arkadaşın dem vurduğu bir nokta da buydu. Ben sadece sağlık konusunda uzmanım ve bu konuda yazıyorum diyor. Bende buna katılıyorum. Kadın sitesi açarsın açmasına mesele bu değil. Sen bir erkek olarak kadınlar için içerik üretmekte zorlanırsın. Üretsen bile bunun devamlılığını sağlamakta zorlanırsın. Bir kişiye veya bir gruba yönelik içerik sağlıyorsan, onlarla aynı sekansta olmak durumdasın. Aksi durumda doyurucu içerik oluşturamazsın. Bunu diyorum. Zaten bu durumun tezahürünü, bu tarz siteleri açtıktan kısa zaman sonra e-ticaret forumunda "satılık moda-kadın sitesi" başlıklı konularda görüyoruz. Bu ve benzeri durumların temel sebebi bu. İnsanların para kazanmak uğrana, anlamadıkları ve/veya ilgi alanlarının dışındaki konulara yönelik içerik oluşturma çabası, bu durumun asıl sebebidir.

wmaraci
reklam

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)

BlackStone adlı üyeden alıntı

Bak, konuyu açan arkadaşın dem vurduğu bir nokta da buydu. Ben sadece sağlık konusunda uzmanım ve bu konuda yazıyorum diyor. Bende buna katılıyorum. Kadın sitesi açarsın açmasına mesele bu değil. Sen bir erkek olarak kadınlar için içerik üretmekte zorlanırsın. Üretsen bile bunun devamlılığını sağlamakta zorlanırsın. Bunu diyorum. Zaten bu durumun tezahürünü, bu tarz siteleri açtıktan kısa zaman sonra e-ticaret forumunda "satılık moda-kadın sitesi" başlıklı konularda görüyoruz. Bu ve benzeri durumların temel sebebi bu. İnsanların para kazanmak uğrana, anlamadıkları ve/veya ilgi alanlarının dışındaki konulara yönelik içerik oluşturma çabası, bu durumun asıl sebebidir.

Ben düşüncenize katılmıyorum. Genel seyir itibari ile modadan anlayan erkek yoktur. Genel seyir itibari ile de web teknolojilerinden anlayan bayan çok azdır. Bu iki unsur bir araya gelerek portal oluşturuyoruz. Bunda bir beis görmüyorum. Evet, piyasada çok sayıda satılık moda sitesi de var. Ancak bugüne kadar aylık bin liranın üzerinde gelir getiren ona yakın moda sitesi sahibi tanıdım. Hepsi de erkekti. Ancak dışarıdan bayan editörler ile işi yürütüyordu.

Bunun dışında uzmanlık alanı derseniz, ona katılırım. Ben tarihçiyim ve uzmanlık alanım da bu. Tarih konusunda yüzlerce sayfalık ilmi dokümanlar yazıyor ve paylaşıyorum. Ancak bana bunların bir yıl süresince maddi geliri sadece 21,45 TL. Web teknolojilerindeki külfeti ise yaklaşık 75 TL. Yani hemen hemen dört katı maddi olarak zarardayım. Ekstra ben buna mesai harcamışım ve işimden alıkoymuşum kendimi. Bu da ayrı bir külfet. Tüm bunların karşılığında ne alıyorum? Okunmayan bir blog...

Türkiye olarak eksikliğimiz, önce okumayı öğrenebilmektir maalesef. En nihayetinde üç kitap okuyan herkesin yazar olduğu bir çağda yaşıyoruz.

• Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Ben düşüncenize katılmıyorum. Genel seyir itibari ile modadan anlayan erkek yoktur. Genel seyir itibari ile de web teknolojilerinden anlayan bayan çok azdır. Bu iki unsur bir araya gelerek portal oluşturuyoruz. Bunda bir beis görmüyorum. Evet, piyasada çok sayıda satılık moda sitesi de var. Ancak bugüne kadar aylık bin liranın üzerinde gelir getiren ona yakın moda sitesi sahibi tanıdım. Hepsi de erkekti. Ancak dışarıdan bayan editörler ile işi yürütüyordu.

Bunun dışında uzmanlık alanı derseniz, ona katılırım. Ben tarihçiyim ve uzmanlık alanım da bu. Tarih konusunda yüzlerce sayfalık ilmi dokümanlar yazıyor ve paylaşıyorum. Ancak bana bunların bir yıl süresince maddi geliri sadece 21,45 TL. Web teknolojilerindeki külfeti ise yaklaşık 75 TL. Yani hemen hemen dört katı maddi olarak zarardayım. Ekstra ben buna mesai harcamışım ve işimden alıkoymuşum kendimi. Bu da ayrı bir külfet. Tüm bunların karşılığında ne alıyorum? Okunmayan bir blog...

Türkiye olarak eksikliğimiz, önce okumayı öğrenebilmektir maalesef. En nihayetinde üç kitap okuyan herkesin yazar olduğu bir çağda yaşıyoruz.

Sen editörlük kısmından bahsediyorsun işin. Bunda bende bir beis görmüyorum ve buna yönelik birşey de söylemedim. Yani içeriği sen oluşturmuyorsun. Sitenin editörlüğünü üstleniyorsun, içeriği yine kadınlardan alıyorsun. Yani aynı kapıya çıkıyor söylediklerimiz. Benim demek istediğim, tamamen bir erkeğin oturup kadın sayfası için içerik üretmesi. Bu başarılı olmaz diyorum. Kendimi gayet iyi bir şekilde ifade ederim normalde ama sen başka bir konuya takıldığından ne demek istediğimi anlamadın sanırım.

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)

Sen editörlük kısmından bahsediyorsun işin. Bunda bende bir beis görmüyorum ve buna yönelik birşey de söylemedim. Yani içeriği sen oluşturmuyorsun. Sitenin editörlüğünü üstleniyorsun, içeriği yine kadınlardan alıyorsun. Yani aynı kapıya çıkıyor söylediklerimiz. Benim demek istediğim, tamamen bir erkeğin oturup kadın sayfası için içerik üretmesi. Bu başarılı olmaz diyorum. Kendimi gayet iyi bir şekilde ifade ederim normalde ama sen başka bir konuya takıldığından ne demek istediğimi anlamadın sanırım.

Anladım.

Edit : Zaten anlamış değilim, bir erkek neden kadın sitesi açar ki? Arkadaş sen erkeksin! Yani eğer yönelimin farklı değilse, gerçekten erkeksen, emin ol uzun süreli içerik üretemeyeceksin, ilgilenemeyeceksin zaten o siteyle. Bırak, vazgeç...

Takıldığım kısım buydu. Elbetteki bilginin olmadığı yerde içerik üretilemez.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Anladım.

Takıldığım kısım buydu. Elbetteki bilginin olmadığı yerde içerik üretilemez.

Aynen burada da dolaylı da olsa, vurgu yaptığım nokta içeriktir. Yani sen erkeksin, onların nelere ihtiyacı olduğunu, nelerden hoşlandıklarını, ne aradıklarını vb. belki teknolojinin yardımıyla bulabilirsin ama iş oturup, onlara yönelik içerik üretmeye geldiği zaman, erkek olman seni zorlayacaktır.

Aynı durum erkekler içinde bile ikilem yaratır. Örneğin ben futboldan hiç anlamam ve nefret ederim. Ben tutup futbol sitesi açıp, buraya içerik üretmeye çalışırsam tam anlamıyla saçmalarım. Ki futbol o kadar spesifik bir konu değil kadınların yanında :D

Nuggets Nuggets WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 22 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
Google botlarla değilde işin uzmanları ile şu SEO uyumlu makaleleri indekslese herhalde birçok site mendil sallar.
:)

NarKo NarKo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** F**
  • Mesajlar 1356
  • Beğeniler 258 / 147
  • Ticaret 90, (%100)
zaten profesyonel ve bilimsel tarzda yazılan bir makaleyi kimse 2 - 3 tl den satmaz 100'lerce lira bile edebilir.

Kitaplardan önce kendimizi okumaya çalışalım

tuncayoco tuncayoco WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek wepmaster
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad T** S**
  • Mesajlar 11
  • Beğeniler 4 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Google sağolsun ne hale getirdi bizleri. Sitelerde verilen bilgilerin çoğu yanlış. Ben çoğu siteyi gezip bilgi toparlayarak içerik yazmaya özen gösteren biriyim. Fakat hepsi başka telden çalınca kafam allak bullak oluyor. Bazen öyle komik makalelere denk geliyorum ki gülmekten kendimi alamıyorum (aslında ağlanacak durumdayız ). Çünkü adamın bilmediği ve bu konuda hiç bir fikri olmadığı çok açık. Örneğin bir hastalığın doğuştan olduğunu "hastalık ya douğuştandır yada yoktur" diyen doktorlara rağmen (sadece bir doktor değil ), adam sitede şu bilgiyi vermiş bakın; Bu hastalığın sebebi vitamin eksikliğidir, yeterli beslenmediğimizdendir. :) Haydi şimdi eller havaya. Bu sitede oldukça iyi kazananlardan. Bu bilgiyi okuyanlar vuruyordur vitamine ve niye düzelmedik aceba diyodur şimdi :)Başka bişey söylemeye gerek duymuyorum. İşten soğudum bu adamlar yüzünden ben takıntılıyım arkadaş yazamıyorum bu bilgileri. İmla kurallarını falanı filanı geçtik abi niye sağlıkla oynuyorsun be adam.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al