lostyazilim

Türkiye'de Bu Tarz Bir Site?

19 Mesajlar 2.055 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar,
Arkadaşlar size içinde bulunduğum durumdan ve fikrimden bahsetmek istiyorum. Ben bu sene üniversite sınavına girecek ve seneye üniversite okuyacağım. Önümde 1 yıla yakın bir süre var. Bu sürede sınava çalışırken bir yandan da bir site yapıp az çok üniversitede para kazanmak istiyorum. Yani aileme çok fazla yük olmak istemiyorum artık.

Bunun için bir site fikri buldum ancak bu ülkede ne kadar ilgi çekebileceğini kestiremedim. Ben bilim, uzay, evren, mitoloji gibi kavramlara merak duyan biriyim. WordPress tabanlı bir sitede olabildiğince sade bir temayla bu kategorilerin işlendiği bir blog açmayı düşünüyorum.

Aklımdan birçok fikir geçti ancak düşündüğüm zaman zevk alarak, sıkılmadan yapabileceğim sayılı alanlardan biri olduğunu fark ettim. Yani ben bu tarz bir site yapmak istiyorum.

Normalde sadece hobi için yapıp insanlara yardımcı olmayı ve bir şeyler öğretebilmeyi hedeflerdim ancak durumum gereği biraz da kazancı düşünmüyor değilim. Bu tarz bir site ülkemizde hitap edecek kişi bulabilir mi sizce? Birkaç benzer site buldum aktifliğine baktığımda tahminimce 1000 tekil hiti geçen yok aralarında.

Sizce bu kategorilerde bir siteyi zevkle, hobi olarak ilerletirken bir yandan da az çok harçlığımı çıkarabilir miyim? Görüş ve tavsiyelerinize açığım.

wmaraci
reklam

ahmetcem96 ahmetcem96 www.ahmetcemaktas.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1618
  • Beğeniler 86 / 382
  • Ticaret 75, (%100)
hocam ben sizin yerinizde olsam matematikten daha fazla soru yapmaya bakardım fakat benim temelim iyi günde 2-3 saat çalışsam yeter diyorsanız emek verilen her site amacına ulaşır :)
Malcolm X balporsugu

kişi bu mesajı beğendi.

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
hocam bu işler hic belli olmuyor tıklama oranı ne kadar iyi olursa olsun hitin yüksek olsun mesela bizim güvercin sitemizin icin arayan bir sürü siteden öğreniyorlar ama reklamlar biraz gelir getiyor ondan sonra tamamen dikkat cekmeye kalıyor şimdi bende wp sistemine geçtim deniyorum fusiondan daha cok tıklama oldu ama millet diğer siteye bağlanmış şimdi ne söylesek boş ama şurasınıda ifade etmeden geçmiyim fikir ve projen güzel ilerde az veya cok birşey olucaktır.Rabbim kazançlarımızı artırsın umarım aynı durumdayım hayırlısı ile...

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)

ahmetcem96 adlı üyeden alıntı

hocam ben sizin yerinizde olsam matematikten daha fazla soru yapmaya bakardım fakat benim temelim iyi günde 2-3 saat çalışsam yeter diyorsanız emek verilen her site amacına ulaşır :)

Hocam ilk baraj sınavı olan YGS'den iyi kötü bir puan alabileceğim. İstediğim alan İngilizce öğretmenliği olduğu için daha çok dil çalışmam gerekiyor. Onu da siteye ekleyeceğim makaleleri yabancı kaynaklardan alacağım ve bir şeyler ekleyeceğim kendimden de. Bu sayede hem az çok kazanç hem de İngilizce pratiği kazanacağım. Yani en azından öyle umut ediyorum. :)

Diğer mevzu ise şöyle. Mesela ben Türkiye'de x dalındaki lider site olurum. Ama o x sektörü çok az ilgi görüyorsa benim 1. olmam pek bir şey değiştirmez. Yani onu merak ediyorum, bu sektörde durum nedir diye. Teşekkür ederim yorum için. :)

cuneytsonmez adlı üyeden alıntı

hocam bu işler hic belli olmuyor tıklama oranı ne kadar iyi olursa olsun hitin yüksek olsun mesela bizim güvercin sitemizin icin arayan bir sürü siteden öğreniyorlar ama reklamlar biraz gelir getiyor ondan sonra tamamen dikkat cekmeye kalıyor şimdi bende wp sistemine geçtim deniyorum fusiondan daha cok tıklama oldu ama millet diğer siteye bağlanmış şimdi ne söylesek boş ama şurasınıda ifade etmeden geçmiyim fikir ve projen güzel ilerde az veya cok birşey olucaktır.Rabbim kazançlarımızı artırsın umarım aynı durumdayım hayırlısı ile...

Reklam olayı dediğiniz gibi hocam. Tıklamalar sürekli değişiyor. Ama ben atıyorum günlük 2000-3000 hite ulaşsam, yaptığım şeyin insanlara yaradığını görsem sevinirim yine. Az çok geliri de yeter. Zaten harçlık diyorum ev geçindirmeyeceğim olduğu kadar. Korktuğum şey sıfır çekmek. Ama fikrimi güzel bulan birilerinin olması güzel. Teşekkür ederim yorum için, hayırlısı olsun hepimiz için. :)

wmaraci
wmaraci

krrgh krrgh WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 138 / 36
  • Ticaret 3, (%100)
Aynı yollardan geçmiş biri olarak size tavsiyem kesinlikle bu sene web sitesi işine girmeyin. Bunun için çok geçerli bir sebebiniz var, YGS. Bir tarafta hayatınızı nasıl kazanacağınızı belirleyen bir sınav var, diğer tarafta ise günü, ayı veya yılı kurtarma ihtimaliniz olan bir düşünce. Amacınıza saygı duymak gerekir, aileye yük olmamak. Ancak işler yolunda gitmezse bir yıl daha YGS kursuna gitmeniz gerektiğinde kurs parasını kim ödeyecek? Harçlık meselesi nasıl olacak? Biraz da bu açıdan düşünmeniz gerekir. Şu durumda YGS sizin elinizdeki kuş, Web sitesi ise havada uçan kuştur. O yüzden öncelikle elinizdeki kuş ile ilgilenmeniz gerekir. Kararınızı daha doğru vermek adına etrafınızdaki üniversite mezunlarıyla, özellikle işsiz üniversite mezunlarıyla küçük bir konuşma yapın. :)
Zeus fevzib yasinatagun

kişi bu mesajı beğendi.

halilibrahim.net - Tez / Ödev / Akademik Makale / Adsense / Wordpress

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)

krrgh adlı üyeden alıntı

Aynı yollardan geçmiş biri olarak size tavsiyem kesinlikle bu sene web sitesi işine girmeyin. Bunun için çok geçerli bir sebebiniz var, YGS. Bir tarafta hayatınızı nasıl kazanacağınızı belirleyen bir sınav var, diğer tarafta ise günü, ayı veya yılı kurtarma ihtimaliniz olan bir düşünce. Amacınıza saygı duymak gerekir, aileye yük olmamak. Ancak işler yolunda gitmezse bir yıl daha YGS kursuna gitmeniz gerektiğinde kurs parasını kim ödeyecek? Harçlık meselesi nasıl olacak? Biraz da bu açıdan düşünmeniz gerekir. Şu durumda YGS sizin elinizdeki kuş, Web sitesi ise havada uçan kuştur. O yüzden öncelikle elinizdeki kuş ile ilgilenmeniz gerekir. Kararınızı daha doğru vermek adına etrafınızdaki üniversite mezunlarıyla, özellikle işsiz üniversite mezunlarıyla küçük bir konuşma yapın. :)

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Zaten akla mantığa uygun olan bu ama normal şartlarda. Yani ben biraz da farklı düşünüyorum. Amacım İngilizce öğretmenliğini kazanmak. YGS'de şuanda kötü durumda değilim. Yavaş yavaş biraz daha ilerletirken bir yandan da İngilizce çalışmam gerekiyor. Siteyi açarsam makaleleri falan da yabancı sitelerden çevirip düzenlemeyi düşünüyorum. Bu sayede İngilizcemi de ilerletmiş olurum hem. Düşüncem bu yani. Siteyi yaparken paralel olarak da sınav için İngilizcemi geliştirmiş olacağım.

faydin26 faydin26 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek makine mühendisi
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 12 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
www.fatih-aydin.com

Fotoğrafçılık adına kurduğum ayrıca satışlar yaptığım fakat genel anlamda önereceğiniz fikirler doğrultusunda geliştirmek istediğim sitemi sizlere sunmak istiyorum. Değerli yorumlarınızı esirgememenizi ister iyi akşamlar dilerim

hewsel hewsel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 29 / 60
  • Ticaret 0, (%0)

faydin26 adlı üyeden alıntı

www.fatih-aydin.com

Fotoğrafçılık adına kurduğum ayrıca satışlar yaptığım fakat genel anlamda önereceğiniz fikirler doğrultusunda geliştirmek istediğim sitemi sizlere sunmak istiyorum. Değerli yorumlarınızı esirgememenizi ister iyi akşamlar dilerim

Kapitalizmin kölesi olmuşsun!...

Madem ki antivirüssün yakaladığın virüsü ne yapayım diye ne bana soruyon ?

faydin26 faydin26 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek makine mühendisi
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 12 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

hewsel adlı üyeden alıntı

Kapitalizmin kölesi olmuşsun!...

Site hakkındaki yorum değil , nasıl daha iyi geliştirebileceğimin konusunda yardım istemiştim. Siyasi,global görüşleriniz sizlere kalsın arkadaşlar.

hewsel hewsel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 29 / 60
  • Ticaret 0, (%0)

faydin26 adlı üyeden alıntı

Site hakkındaki yorum değil , nasıl daha iyi geliştirebileceğimin konusunda yardım istemiştim. Siyasi,global görüşleriniz sizlere kalsın arkadaşlar.

Kirliliğin bulaşmadığı meslek grupları olarak web kalmıştı ona da bulaştırdığınız için (seni tenzil ederim) tepkimi mazur gör

Madem ki antivirüssün yakaladığın virüsü ne yapayım diye ne bana soruyon ?
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al