Siz değerli girişimci ve webmasterlara bir olay paylaşmak isterim. Devlet memuru olmadan önce evliyken eşim istememesine rağmen çeşitli sektörlerde çalıştım. Sektörler internet işlerine çokta uzak değildi il olarak ise; Kayseri - Konya - Eskişehir ve İzmir diyebilirim.
Çok sevdiğim bir kardeşim vardı (akrabam aynı zamanda) kendisi mobil uygulamalar geliştiriyor oyun dahi yapabiliyor ancak ben o çocuğun ilk bilgisayara oturduğu günleri de bilen birisi olarak sürekli hatalarını fark ettim. Mesela atıyorum web siteyi mobilde gösteren uygulama yapmayı öğrendi hemen freelancer olarak iş kovalayayım ekmek kazanayım. Ekmek kazanacağım derken gelişim bitmişti. Kendisine ticareti babasının kontrolünde bir süre yasakladım ve ona tabiri caizse emrettim dedim ki fal uygulaması yap dedim ki okey yap ihtiyacın ne sunucu mu ben alacağım sana aldım da fazlasıyla...
Aylar geçti o bilgisayara gözümün önünde oturan çocuk utanmasa Falcı Bacı'yı tek başına yapacak hale geldi hadi dedim ticarete açıl kendisi Konya'daydı.
Bir yerlere gidiyor geliyor teklifler veriyor görüşmeler oluyor Ablacım ne oldu abla çağırıyorlar Kardeş 1000 TL alırsın her işten de prim alırsın abla diyor ben o adama ne kadar kazandıracağıma bakmıyorum ekmek kapısı sonuçta ama haketttiğimde bu değil eşimin İzmir'e tayini çıktı (Jandarma Foça). Babasıyla konuştum ve kardeşimi aldım yanıma dedim ki bu çocuk kendini geliştirdi ama iş yapamıyor sorun bu çocukta olsa bana uygulama yapamazdı kapasitesiz dersin geçersin. İzmir'e gelen çocuk 2 hafta içinde 3500 TL maaş ile başladı yolu yemeği ayrı.
Aylar geçti askerliğini yaptı geldi eşim dedi ki dilin var mı var abi bir uygulamayı baştan sona çıkaracak ekibi yönetebilir misin evet abi tamam aç ofisini ne gerekiyorsa söyle o zamanında sunucusunu aldığım çocuk eşimden 5 TL istemedi ve şuan da İstanbul'da mobil uygulama şirketi var evlendi altında arabası var.
Ben iki konuya değinmek istiyorum birincisi kazanç önemli kim ne durumda Allah bilir ancak GELİŞMEK GELİŞMEK GELİŞMEK bir saat az uyu ama dünden daha bilgili uyu daha tecrübeli uyu.
İkincisi kendini asla harcatma emeğinin karşılığını her zaman iste ve karşılığını aldığın emeği layıkıyla yap.
Af buyurun ben forumda sürekli gördüğüm bir konudur bu uzun yazdım hakkınızı helal edin belki de saptım ama bir web sitesi açılıyor. Site tanıtımda görüyorum. Atıyorum 1 hafta geçiyor Adsense denilen olaya başvuru 1 ay geçmemiş SEO'da başarısızım 1.5 ay geçiyor proje tutmadı.
Değerli kardeşlerim forumda kaç tane SEO'cu var desem 1000 kişi varsa 900 tanesi SEO'cuyum der ama bugün SEO konusunda biraz bilgi almak isterken şöyle bir rehbere rastladım kaç kişi
bunu tercüme ederek anlayarak okudu desem o SEO'cu arkadaşlarıma yanlışım varsa düzeltin 10 kişi herhalde zor çıkar.
Malesef ki millet olarak bir ürün yada malzemeden 5 TL kazandığımızda o ürün yada malzemeden 50 500 TL kazanacak şekilde geçinmek yerine 5 TL'lik işi 500 kez yapmayı tercih ediyoruz.
Konu sapmış olabilir Being bey kusura bakmasın iyi forumlar :)