ben gunde 1 yada 2 makale yazıyorum sitemde ancak dümdüz yada ordan burdan kopya cekerek degilde kurallara uygun olarak kendi düşüncelerimi yazıyorum ve makale içerisinde resimlemeler ses dosyaları hareketli gif ile anlatımlar bulunuyor.
makale yazma piyasasına baktıgımda diyoum ki ben kendi makalemi satsam en az 5 TL isterim çünkü diğerlerinden daha kaliteli medya içerikleri vs işin içinde olduğundan .
Ancak makale olayına bide şu şekilde bakmak isterim.
genelde site yapıp 3 5 kazanmak için ugrasanların yaptıgı aynı sektorler aynı yazılar sadece öbürünün laciverti olayı var.
misal ; moda-sağlık-yeme içme-travel- vs vs hit değeri yuksek konulara abanılıyor.
bu sebeple de herkes pastadan pay alma derdinde
bundan dolayıdır ki herkes bu tarz makaleler yazma peşinde cunku 1 2 resim koy anlatta anlat yukarıda ki saydıgım ve benzer konuların hepsinde değişen birsey yok hepsi laf ebeliği.
hal boyle olunca da yazabilende cok cunku konu basit.
arayan soranda cok
ama gel gelelim kaliteli mi asla
ben bu konularda yazılan makalelerin %80 ini yararlı bulmuyorm sadece google indexinde one cıkma cabası asla ve asla benim aradıgım konuya katkısı yok.
bundan dolayı gunde 10 tane makale yazıyor adam nası olsa kaynak cok hımmm demek buymuş dur 3 5 kelimeyi evirip cevirim diyerek baslıyor yazmaya.
kendim yazdgm için soylemiyrm
benim sitemin kategorisinde makalesini adam akıllı yazan toplasan 5 site anca var.
ancak bizim sektorde popülarite yok ayrıca teknik bilgi gerektiren konular.
ayrıca ulkemizde diğer ulkeler gibi google da arama kültürü yok.
Yabancılar genellikle google a konusur gibi arama yapıyorlar.
örneğin
atıyorum ; (teknoloji)
Yabancı kişi = iphone X'in kamerasının kalitesi nasıl?
Türkiye'de = İphone x kamerası (bu kadar)
çıkan sonuclar da dikkat edin yabancı sitelerde bu konu hakkında ki makalelerin bir cogunda kameranın kalitesi lens yapısı kacıncı nesil oldugu kac paraya mal edildiği hepsi yazar.
bizim indexler de
İphone kamerası nasıl çalışır?
iphone mu samsungmu kamerası iyi
iphone kamerası kalitesi gerçek gibi.
yadahaber sitesi mantığıyla yazarsak.
Şok iphonenun o modelinin kamerası gerçeğe yakın çekiyor.
La ben kalitesini sordum manşet başkaaa içerik bambaşkaaaa
Anlattığımı kesinlikle anladınız ve sizde bunu yapıyorsunuz eminim ister bilerek ister istemedende olsa furya ya katıldıgınızdandır.
Bu sebeple ki bu tarz saçma başlıklı indexler yuzunden makale yazmakta kolay.
cunku içeriği doldurmak için kaynak çok
hal boyle olunca da adam gunde 10 tane yazsam 1 tl alsam ohh 300 tl miss
ama kalite 0
o yuzden makale yazan 1 tl ye cook adam bulursunuz.
eleman 19-20 yasında okul masrafı için yazıyorum diyor.
yanlıs anlamayın ama bu arkadasın kalitesi nedir hayat gorusu nedir.
genel kültürü nedir.
hiç birisi yok sadece indexlerde konuyu arar benzer sayfalardan okuyup dolaylı olarak değiştirir ve yazar.
ama kalite 0
OHhhh çok konuştum gene..