lostyazilim
tr.link

trendyol bana dava açtı

59 Mesajlar 21.042 Okunma
acebozum
tr.link

cigilbeyi cigilbeyi https://ilgintv.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 2 / 80
  • Ticaret 1, (%100)
12 yıl önce tarafıma dava açılmıştı. O zaman bir haber sitemde ilgili kaynak gösterek bir haber yayımladım bana bir mail geldi avukattan yazıyı kaldırmamı istedi bende ilgili haberi mahkeme kararı olmadan kaldırmam dedim.
Tabi dava açılmış adamlar yazıların haberlerin kaldırılması için mahkemeden izin almışlar tarafıma mail attılar bende yazıyı kaldırdım.
Daha sonra tarafıma dava açmışlar mahkemeye ben bişey sunmadım mahkeme heyetinin elinde zaten haberin kopyası ve altında kaynağı yazıyordu bende durumu aynen beyan ettim hiç birşey çıkmadı birdaha bişeyde duymadım.

wmaraci
reklam

Lions Lions WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1025
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
Geçmiş olsun şimdiden, zor günler sizi bekliyor :) Oldu ki uzlaşamadınız, iş ciddiye gidiyorsa alan adını ben aldım ama sonrasından haberim yok deyin, en azından o dönem hosting sağlayıcıdan IP teminleri filan derken dava uzar da uzar, siz de Uruguay'a filan kaçarsınız :D Şaka bir yana, çok büyük sıkıntı olmaz. Trendyol ile konuşup uzlaşırsınız mutlaka. Zaten elimde bir şey yok alacağınız deyin, özür dileyin, konuyu kapatırlar.
SrcnAkty

kişi bu mesajı beğendi.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

SrcnAkty adlı üyeden alıntı

aynen hocam dediğiniz gibi zaten 1 ay açıkta kaldı millet uyarınca direk sildim siteyi, ancak iş işten geçmiş tabi farkına varana kadar, anlamadığım ben olmadan nasıl mahkeme sonuçlandı ? ve insan bi telif atar niye direkt olarak fava açılır ki anlamıyorum

Bir konuyu iyi anlamak gerekiyor. Burada niyetim felaket tellallığı yapmak değil.

Ancak ortada bir marka sahibi var ve bu siz de olabilirdiniz. O zaman anlayışlı olabilirmiydiniz? Asla! Kendimizi kandırmayalım.

Net söylüyorum; benim markam olsa asla acımazdım. Ki yıllar öncesinde acımadım zaten. Markama ait domain alarak site açan birine (eski ortağım olur kendisi) uyardığım halde siteyi kapatmadı. Ben de dava açtım ve 2 yıl sonra güzel bir tazminata hak kazandım. Neden? Çünkü yasal hakkımı kullandım.

Neden yasal hakkını kullanıyorsun diyemezsiniz marka sahibine. Ve esas olan; neden beni uyarmadınız deme hakkınız hiç yok. Çünkü bir fırsatçılık yapıyorsunuz maalesef ve sonuçlarına katlanmak zorundasınız.

Bir şey olmaz diyenlere: madem öyle alın siz de ünlü bir markaya ait olan domain ve paylaşın burada. Bakalım neler geliyor başınıza hep beraber görelim olmaz mı?

Az empati kurmayı öğrenin artık. Hep kendi açınızdan bakmayın olaylara.
eyhabi SrcnAkty kingdisco360

kişi bu mesajı beğendi.

SrcnAkty SrcnAkty WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 817
  • Beğeniler 163 / 178
  • Ticaret 46, (%100)
hiç bir telif hakkı bildirimi olmadan bu şekilde dava açılması doğru mu sizce ?

Sitede firmayı kötüleyecekte bi şey yapılmadı,

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 817
  • Beğeniler 163 / 178
  • Ticaret 46, (%100)

Lions adlı üyeden alıntı

Geçmiş olsun şimdiden, zor günler sizi bekliyor :) Oldu ki uzlaşamadınız, iş ciddiye gidiyorsa alan adını ben aldım ama sonrasından haberim yok deyin, en azından o dönem hosting sağlayıcıdan IP teminleri filan derken dava uzar da uzar, siz de Uruguay'a filan kaçarsınız :D Şaka bir yana, çok büyük sıkıntı olmaz. Trendyol ile konuşup uzlaşırsınız mutlaka. Zaten elimde bir şey yok alacağınız deyin, özür dileyin, konuyu kapatırlar.

direkt olarak avukatları ile görüşmeyi planlıyorum bu hafta bakalım nasıl sonuçlanıcak

HBRyzen HBRyzen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 22 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 2 / 36
  • Ticaret 0, (%0)
bugün forumda Turkcell5g com domainini tescil eden biri vardı, turkcell avukatı ona mail atmış, umarım o da sizin yaşadığınız durumu yaşamaz.

WebmasterSozluk.com - Moderatör & Visual Basic Beginner Coder.

Remus Remus NUMLOCK.COM.TR E-Mail Onaysız
  • Üyelik 23.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 769
  • Beğeniler 165 / 230
  • Ticaret 3, (%100)
Uzlaşma yolu en güzel çözüm sitenin dnslerini trendyola yönlendirin avukatla görüşün

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amele
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2211
  • Beğeniler 753 / 754
  • Ticaret 18, (%100)
Hocam size tavsiyem avukatlarıı ile görüşün ve uzlaşmaya gidin durumuda açık açık konuşun kazanmak amaçlı olmadıgını onların ürünlerinin tanıtım amaçlı olduğunu belirtin. Eğer uzlaşamassanız size açık açıık söylüyorum burda birşey olmaz diyenlere hiç bakmayın gerçekten canınızı ciddi yakabilirler. Bu konuda yüzlerce örnek sunabilirim size. Emin olun wipo sizin gibi insanların domainleri ile dolu. İstenirse size yabancı kaynaklardan çekinmeden örnekler gösteririm benzer konuları.
SrcnAkty

kişi bu mesajı beğendi.

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com

• Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafik Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 817
  • Beğeniler 163 / 178
  • Ticaret 46, (%100)
Whois gizli domain bilgileri bulunabilir mi ?

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amele
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2211
  • Beğeniler 753 / 754
  • Ticaret 18, (%100)

SrcnAkty adlı üyeden alıntı

Whois gizli domain bilgileri bulunabilir mi ?

Hocam özel mesajda belirttim. Size özelden attıgım lınkı burdan da paylaşacam.
Musadenizle
Trendyol un domaın konusunda ne kadar katı oldugunu gösteren wipo davaları arkadaşlar
https://www.wipo.int/tools/en/gsearch.html?cx=016458537594905406506%3Ahmturfwvzzq&cof=FORID%3A11&q=trendyol#gsc.tab=0&gsc.q=trendyol&gsc.page=1
yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al