saydek adlı üyeden alıntı
post da bahsettiğim mesajı ne yazıkki yanlış algılamışsın ayrıca webmaster denilince aklına ne geliyor çok merak ediyorum sen bu iş dalını neye göre belirledin de o var bu yok gibi bir belirleyici mesaj yazıyorsun.googlenin penguen güncellemesindeki mantık hatalarından saçma sapan manuel spam uygulamalarından kullanıcıyı Adwords a sürüklemelerindeki mantık yürütmelerinden haberin yoksa yapacak bir şey yok.
Bence bu kadar hararetli yazmana veya kişisel algılamana gerek yok :) sonuçta herkesin görüşlerini farklı olabilir, sana özel bir tespit yapmadım soru sordum sadece.
Konuya dönersek Webmaster kimdir ne iş yapar diye tartışacaksak çok yolumuz var. Ve asıl sıkıntıda bu kavram karmaşası zaten, az ondan az bundan bilince her konuda söz sahibi olunuyor. Kaldı ki bir çok konu hakkında bilgi sahibi olmak güzel birşey elbette, sonuçta bu işlerle uğraşan kişi farklı alt dallardan da haberdar olmalıdır.
Ama gel gör ki o zaman ortada websitesi tasarlayan kod bilmeyen uzmanlar, backlinkten başka sözü olmayan SEO uzmanları, remarketing bilmeyen Adwords uzmanları, renk skalası bilmeyen tasarımcılar fln dolanıyor. Ayrıca emin ol, yazıda bahsettiğim Adwords'un de içinde yer aldığı online reklamcılık farklı bir alan.
Google güncellemelerine gelecek olursak; dünyanın en yenilikçi firmalarından birisinin açıp kapatığı, başarısız olduğu onlarca hizmet, her gün kullandığımız başarılı onlarca hizmet de varken, geçtim en son Pengun 2.1'in asıl güncelleme olan Hummingbird ile semantik arama kavramına yaklaşmasını ve hadi diyelim Google'ın sırf SEOculara gıcıklık olsun diye mantık hataları yapmış olsun, hadi zaten milyar dolarlar kazandığı (bkz. firma nedir ) Adwords'e yönlendirmek için organik arama sıralamasıyla oynamış olsun.
Sonuçta hangi nedenle yaptığına inanmak sana kalmış, dünyayı ele geçiriyor da diyebilirsin ama geçen haftaki sıralama ile nasıl geçen seneki aynı değilse bugün yaptığın arama sorgusu sonuçlarıda haftaya değişecek, yani bu dinamik yapı her zaman vardı geçen senelerdeki Caffein ve Panda ile sonuçların %50'si değişti. Şu bu sebepten oluyor zaten diye bağlamak yerine daha geniş açıdan bakmak faydalı olacaktır.
Ek Olarak:
adem123 adlı üyeden alıntı
inanın normal bir kullanıcı olarak arama yaptığımda eskisi gibi kaliteli içerik bulamıyorum sadece bu işle oğraşan değilde normal bir kullanıcı gibi arama yapıyorum gerçektende sonuç berbat ben tek demiyorum matt abinin kişisel bloğundaki yorumları okursanız ne demek istediğimi anlarsınız
Elbette ne aradığınız, ne bulmak istediğiniz de önemli, daha önce ilk sonuçlarda görmeye alıştığın sitenin sıralaması değişmiş olabilir ama bir çok site de aynı şekilde devam ediyor ve ilerliyor, sonuçta biri inerken biri yükselecek.
Kaldı ki sıralamalar devamlı değişecektir, hatta Google "G+ ,Yotube" gibi sitelere ayrıcalıklar tanıdığınıda beyan ediyor, bundan kaçış yok. Ve bununla ilgili olumsuz etkilenen bir çok site var sadece Matt'ın blogunda değil konu ile alakalı bir çok yerde tartışılıyor, Matt'ın Twitter'dan dediği %1'den çok daha büyük etki oldu.
Burdan girip bakarsanız her güncelleme sonrası aynı konu tartışılıyor yani benim demek istediğim bu yaşananlar yeni birşey değil, Google'ı suçlamak kötülemek fayda getirmeyeceğinden (Google savunucu oldum iyecene :) ) takip edip, tartışıp ona göre ilerlemek gerekiyor. Kolay gelsin