lostyazilim
tr.link

Themeforest Tasarımımı Reddetti.. Sizce Nasıl Peki?

49 Mesajlar 7.765 Okunma
lstbozum
tr.link

elegance elegance Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek grafik & web tasarım
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
arkadaşlar harbiden bakış açımı genişlettiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. themeforest a yollamadan önce burda paylaşsaydım keşke. yeni tasarımı önce sizlerle paylaşıcam.

Ek Olarak:

expresstasarım adlı üyeden alıntı

Wordpress olarak şuan işliyorsa satın alabilirim :) Elinize sağlık.

hayır dostum psd tek sayfa şuan.. themeforest in tasarım anlayışını çözebilmek için tek sayfalık landing page tasarımları ile denemeler yapıyorum şu ara.. takdir edersin ki 20-30 sayfa bir sürü opsiyon sayfasını tasarlayıp kabul ettiremezsen elinde patlamayı bırak içine oturur :)

Ek Olarak:

ubrtrade adlı üyeden alıntı

öncelikle eleştriye açık olduğunuzu düşünerek bu mesajı yazıyorum

kullandığınız grafikler free diye bağrıyor kusura bakmayın bu benim düşüncem sanki sağdan soldan toplanmış gibi (siz yapmış olsanız bile) bir eşsizlik benzersizlik yok verdiğiniz linkteki grafikler ise biri tarafından tasarlanmış gibi duruyor eşsiz oldukları belli

bu benim şahsiz düşüncemdi onaylanmamış olmasına üzüldüm türk tasarımcıları görmek istediğim bir sitedir themeforest

hocam bu arada themeforest in kabul ettiği diğer tasarımın kısa bir analizini yapabilir misin rica etsem?

Ek Olarak:

msa52 adlı üyeden alıntı

detay yazıları çok küçük gibi geldi bana genel olarak gayet iyiymiş.

teşekkür ederim..

wmaraci
reklam

themeking themeking Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web arayüz tasarımcısı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 33 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
öncelikle bakış açın yanlış, ilk zamanlar senin gibi şu tasarım onaylanmışsa benimkisi neden onaylanmıyor vs. gibi düşünüyordum kendime toz konduramıyordum. Ve 2 ay önce göndermiştim ilk dosyamı hala da arada hazırlıyorum birşeyler ve onay alamadım hala. Tabi son zamanlar üzerine düştüm son 2-3 haftada ciddi anlamda birşeyler hazırlıyorum.

Ve bu zamana kadar şunları çözebildim;
1- Layer düzeni (mümkün olduğunca iyi olmalı ürününü satın alan kişi kaybolup gitmesin layerların arasında)
2- Tipografi (Evet en büyük sorun burada, hiyerarşi tipografi ve boşluklar diyerek sıralamayı oluşturabiliriz. Ama en büyük soru tipografidir son zamanlarda tipografi üzerine yoğunlaştım ama 1-2 günde öğrenilecek konu değil.)
3- yaratıcılık ve farklılık (bu çok önemli bir konu ve en çok buna dikkat ediyorlar tf sadece para kazanabileceği tasarımları onaylar farklı işler yapman onay almanı sağlayacaktır.)
4- Lisans problemleri (Konuyu hızlıca göz gezdirdim bazı arkadaşlar bahsetmiş bundan ama eksik sanırım. Tasarımda kullandığın resimlerin ticari lisansı olması gerekir eğer dosyada bulunduracaksan. Ama dosyada bulundurmadığın sürece premium resimler bile kullanabilirsin. Olay resimleri tasarımda silmekte bitiyor.)

son olarak yaptığım tasarım ; https://www.behance.net/gallery/Plaxcreative-Portfolio-template/15201629

bu tasarıma daha incelenmedi ama onay alma ihtimal %20 benim gözümde çünkü themeforestin forumunda açtığım konuda eksiklerimi söylediler ve şuanda hak veriyorum onay alması çok zor hatta imkansız.

İnce ve temiz işleri kabul ediyorlar eksiğin çok fazla bu şekilde neden onaylanmıyor birşeyden anlamıyorlar diye düşünürsen kaybeden sen olursun ne olursa olsun dosya yüklemeyi bırakmazsan tasarımını oldukça ileriye taşırsın ve sonunda da onay alırsın diye düşünüyorum.

Şimdiden kolay gelsin önünde zorlu bir yol var :)

ayrıca ;

Anlayamazsınız :(
bygormo

kişi bu mesajı beğendi.

Ronins Ronins Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 442
  • Beğeniler 30 / 74
  • Ticaret 0, (%0)
Aynen hocam tekrar tekrar bakınca çok sıradan geliyor göze

• Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

themeking adlı üyeden alıntı

öncelikle bakış açın yanlış, ilk zamanlar senin gibi şu tasarım onaylanmışsa benimkisi neden onaylanmıyor vs. gibi düşünüyordum kendime toz konduramıyordum. Ve 2 ay önce göndermiştim ilk dosyamı hala da arada hazırlıyorum birşeyler ve onay alamadım hala. Tabi son zamanlar üzerine düştüm son 2-3 haftada ciddi anlamda birşeyler hazırlıyorum.

1- Layer düzeni (mümkün olduğunca iyi olmalı ürününü satın alan kişi kaybolup gitmesin layerların arasında)
2- Tipografi (Evet en büyük sorun burada, hiyerarşi tipografi ve boşluklar diyerek sıralamayı oluşturabiliriz. Ama en büyük soru tipografidir son zamanlarda tipografi üzerine yoğunlaştım ama 1-2 günde öğrenilecek konu değil.)
3- yaratıcılık ve farklılık (bu çok önemli bir konu ve en çok buna dikkat ediyorlar tf sadece para kazanabileceği tasarımları onaylar farklı işler yapman onay almanı sağlayacaktır.)
4- Lisans problemleri (Konuyu hızlıca göz gezdirdim bazı arkadaşlar bahsetmiş bundan ama eksik sanırım. Tasarımda kullandığın resimlerin ticari lisansı olması gerekir eğer dosyada bulunduracaksan. Ama dosyada bulundurmadığın sürece premium resimler bile kullanabilirsin. Olay resimleri tasarımda silmekte bitiyor.)

son olarak yaptığım tasarım ; https://www.behance.net/gallery/Plaxcreative-Portfolio-template/15201629

bu tasarıma daha incelenmedi ama onay alma ihtimal %20 benim gözümde çünkü themeforestin forumunda açtığım konuda eksiklerimi söylediler ve şuanda hak veriyorum onay alması çok zor hatta imkansız.

İnce ve temiz işleri kabul ediyorlar eksiğin çok fazla bu şekilde neden onaylanmıyor birşeyden anlamıyorlar diye düşünürsen kaybeden sen olursun ne olursa olsun dosya yüklemeyi bırakmazsan tasarımını oldukça ileriye taşırsın ve sonunda da onay alırsın diye düşünüyorum.

ayrıca ;

Anladım dostum çok teşekkürler yorumun için.. bu arada tasarımın hoş yalnız mavi rengi http://flatuicolors.com/ daki sol baştan 3. peter river kullanmanı öneririm :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 33 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

elegance adlı üyeden alıntı

Anladım dostum çok teşekkürler yorumun için.. bu arada tasarımın hoş yalnız mavi rengi http://flatuicolors.com/ daki sol baştan 3. peter river kullanmanı öneririm :)

genelde renkleri beğendiğim tasarımlardan alıyorum behance'dan bulmuştum bu renkleri de siyah ile çok hoş duruyor şuan bu tasarımı düzenliyorum siyah üzerine çok hoş duruyor ama verdiğin sitedeki renkleri de denerim teşekkürler iyi çalışmalar ayrıca bir grup kurdum tf ile ilgilenenler katılabilir ; Themeforest authors

• Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

genelde renkleri beğendiğim tasarımlardan alıyorum behance'dan bulmuştum bu renkleri de siyah ile çok hoş duruyor şuan bu tasarımı düzenliyorum siyah üzerine çok hoş duruyor ama verdiğin sitedeki renkleri de denerim teşekkürler iyi çalışmalar ayrıca bir grup kurdum tf ile ilgilenenler katılabilir ; Themeforest authors

olamamış authors lar da katılabilir mi :)

• Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 33 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

elegance adlı üyeden alıntı

olamamış authors lar da katılabilir mi :)

yardımlaşma ile oda olur yakın zamanda şu son hazırladığım tasarımın geçeceğine inanıyorum en kötü hidden alırım sonrası zaten Miami fln .s

yardımlaşma sağlamak amacıyla kurmuştum grubu ama boşta duruyordu harekete geçirmek lazım :)

Emrecany Emrecany Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1231
  • Beğeniler 126 / 259
  • Ticaret 22, (%100)
pardon 1dk

ubrtrade ubrtrade WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Dış Ticaret
  • Konum Adana
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 491
  • Beğeniler 81 / 81
  • Ticaret 20, (%100)

ayrıca ;

Konu sahibi arkadaşa

arkadaş çok iyi bir analiz yapmış sonuçta ben müşterisiyim iyi veya kötü hoşuma gitmeemsi normal ama benim hoşuma gitmeyen başkasının hoşuna gider zevk meselesi. senin yada başkasının tasarımını benden çok bu arkadaşların değerlendirmesi gerek diye düşünüyorum sonuçta onlar belki onlarca farklı tasarım gödermiş onay almış yada alamamışlardır yaşanan süreci en iyi bu arkadaşlar size anlatacağını düşünüyorum.

değerlendirmemi istediğiniz tasarımı ben olsam almazdım beğenmedim :rolleyes:
elegance themeking

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 91 / 33
  • Ticaret 4, (%100)

ubrtrade adlı üyeden alıntı

Konu sahibi arkadaşa

arkadaş çok iyi bir analiz yapmış sonuçta ben müşterisiyim iyi veya kötü hoşuma gitmeemsi normal ama benim hoşuma gitmeyen başkasının hoşuna gider zevk meselesi. senin yada başkasının tasarımını benden çok bu arkadaşların değerlendirmesi gerek diye düşünüyorum sonuçta onlar belki onlarca farklı tasarım gödermiş onay almış yada alamamışlardır yaşanan süreci en iyi bu arkadaşlar size anlatacağını düşünüyorum.

değerlendirmemi istediğiniz tasarımı ben olsam almazdım beğenmedim :rolleyes:

ben de katılıyorum tabiki.. fikir ve tecrübe paylaşımı, 3. bir göz gerekli her zaman... ayrıca aynen ben de almazdım ama konu o değilmiş onu da anladık değil mi :)

Ek Olarak:

yardımlaşma ile oda olur yakın zamanda şu son hazırladığım tasarımın geçeceğine inanıyorum en kötü hidden alırım sonrası zaten Miami fln .s

yardımlaşma sağlamak amacıyla kurmuştum grubu ama boşta duruyordu harekete geçirmek lazım :)

dostum bu arada ben flatten çok http://gncdigital.com/Document/Works/mediva/1b.jpg bu tarz tasarımları seven ve ilerde kısmetse bu tarz wp temaları yapıp "kendi sitemde" satmak istiyorum. ne düşünürsün bununla ilgili? bu nadide tasarımların modası geçmemeli bence..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al