Cevat Akşit'in orada söylemek istediğini yanlış yöne çekmemek lazım. Dinen Dayak yerler demiş, Madden dayak yerler dememiş. İçinden cımbızla almamak lazım bazı şeyleri.
Oruç tutulması
BetAjans dediği gibi bir nefis terbiyesidir. Açların ve yoksulun halinden anlamaktır.
shateiel in paylaştığı fotoğraftaki çocukları anlamaktır aslında. Oruç tutan birisi olarak dışarı çıktığım zaman insanlar önümde birşeyler yiyorsa, içiyorsa, ki ağustos ayının o sıcağında da oruç tutmuş bir insanım, yaptığım onlara öfkelenmek değildi. Tek yaptığım şey, ALLAH sizi affetsin, Rabbim hidayet versin diyerek içimden üzülürdüm.
Bir toplumda insanların birbirine saygı duyması için her iki tarafında saygı duyması lazım. He şunu da söyleyeyim, 25 senedir istanbulda yaşayan birisiyim bir kere gözümün önünde bu adam oruç tutmuyor diye kimsenin dövüldüğünü görmedim. Kimsenin de oruçlu bir insanın gözünün önünde hunharca bilerek ve isteyerek onu tahrik etmek amaçlı yemek yediğini görmedim.
Çok değil dün Sarıyer Belediyesindeydim, Çoğu arkadaş oruç tutmuyor önümde sigara içen mi dersiniz, kola içen mi dersiniz, su içen, yemek yiyen mi dersiniz. Ee ben şimdi niye oruç tutmuyorsunuz laa diyerek tekme tokat dalmam mı gerekiyor? Ne kadar yanlış bir durum olur bu. Hiç Peygamber Efendimiz (S.a.v.) sünnetine hoşgörüsüne, islamın anlayışına uyacak bir durum mu?
Lütfen bir müslüman hata yaptığında islam'ı suçlamayın. Islam Kusursuz bir din. Ancak Müslümanlar kusurlu. Müslümanları suçlayın, Islam'ı değil.
İyi Forumlar.