-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ademoğlu
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar biliyorsunuz ki genel olarak tüm dünyada garip bir olay başladı, als yardımı için bir şey başlattılar, insanlar başlarından aşağı soğuk su döküyorlar, kim başlattı tam emin değilim bu konuları pek incelemiyorum ama küresel olarak yayılmış bir olay, Türkiyesinden Brezilyasına kadar yapan var, sanatçılar, ünlüler vs, peki bunu bu kadar önemli yapan ne, tamam hastalıklara yardım etmek önemli ama insanların yardım etmelerini sağlamak için illa onlara meydan okumanız ve kafalarından su mu döktürmeniz gerekiyor, Gazzedeki kardeşlerimize, Türkmen kardeşlerimize, Afrikadaki fakir ülkelere vs yardım göndersek de olmuyor mu, ALS gerçekten önemli bir hastalık ancak şu olaylar olana kadar als deseniz o ne diycek insanlar vardır, peki duyurmanın tek yolu bu muydu, yani sadece ona mı yardım etmeliyiz, insanlar bu şeye sırf yardım için katılmıyorlar ki, insanların görüşü "ooo beyler ünlüler yapmış bizim de yapmamız lazım" bu görüş, yani kısaca demem o ki bu tür bir hastalığı bile eğlenceli sosyal medya paylaşımına çeviriyorlar, googleye als yazınca bile ünlüler başına su döktü çıkıyor, bu kadarına pes diyorum, umarım bilinçleniriz de başkalarının istediklerine göre değil, kendi irademize göre her zaman , her yerde , her alanda, herkese yardım etmeyi öğreniriz. Sosyal medya yapıyor, ünlüler yapıyor, moda, eğlence, havalılık yerine gerçekten ihtiyaçları var diye yardım yapabiliriz. Bu iş artık yardımdan çok kim kime meydan okudu oyununa döndü. Benden bu kadar siz de konu altından konuşabilirsiniz, ancak tartışma falan olursa hemen kilitlenmesini istiyorum. Teşekkürler.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
EEM Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
haklısınız, artık insanlara hava atmak meselesine döndü
http://onurkinay.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bence sonuç odaklı bir organizasyon olmuş. yani isteyen kendi reklamını yapsın, isteyen saf bir niyetle yapsın, bunlar önemli değil. Önemli olan bu hastalık için yeterli miktarda yardımın toplanması. Sosyal medya çağındayız resmen, bu yardımlar için de böyle bir atraksiyona girilmesini normal karşılayın..
ama bu dünyanın dört bir tarafında zulüm gören insanları görmezden gelmenizi gerektirmez. onların yaşadığı zorluklar için de farkındalık yaratılması gerekiyor. şimdilik als hastalığı için böyle birşey oldu, umarım yardım kuruluşları taktiği görürler ve sonuç odaklı projeler sunarlar.
Elimden Geliyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
O gördüğümüz videolar tamamen farkındalık yaratmak için yapılıyor isteyen hem başından buz döküp hem de bağış yapılabiliyor. Amerika da ciddi miktarlarda bağış toplandı bu video sayesinden ama Türkiye'de selfie gibi eğlenceye dönüştü. Yapılan toplam bağış dünden bu yana değişiklik olmadıysa 5 bin liraydı. Türkiye'de pek farkındalık yaratmamış anlaşılan. Ve birşeylere dikkat çekmek istiyorsanız sosyal medyada ALS yardım kampanyası gibi absürd şeyler biranda dikkat çebiliyor ve kampanyacıların hedefi gerçekleşmiş oluyor. Bence çok güzel birşey ama Türkiye'de pek bir fayda getirmiyor böyle şeyler.
Agora
Engin denizler
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Kendi reklamını yapma çabasıyla bu hataya düşenler -ki varsa- bir tarafa ALS hastalığının duyurulması adına çok faydalı oldu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Öncelikle güzel bir noktaya değinmişsin. Tabii onlarca önemli sorun var ve şuan belki genç kesimce ALS Buz Kovası reklam amaçlı kullanılıyor. Bunun yanlış olduğunu belirtmek istemiyorum.
Fakat bence hastalık ne olursa olsun, dikkat çekilip yardım toplanabiliniyorsa ne mutlu o atılan adımlara. Açlık, hastalık, savaş vb. konularda biraz olsun farkındalık yaratmak ne mutlu. Bence bu gibi çalışmalarda 'Şu daha mı önemli ki şu diğer konudan' diyerek eleştirmek değil, 'En azından şu konuda farkındalık uyandı' diyerek yerici değil yapıcı olmak, bu tarz girişimleri geliştirecektir.
Eğer sorunlarla ilgili farkındalık uyandırmak veya benzeri bi çalışmanız varsa mutlaka sunun, gösterin, anlatın ki bizde dinleyip, belki bilinçlenip sizlere destek olalım. Aksi halde 'şu değil niye şu' demek bana pek uygun gelmiyor :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Starters' Agency
-
-
Ad Soyad
Ö** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
İnsanların ne için yaptıklarının ne önemi var ki? Kendiniz demişsiniz bu olay çıkmasaydı kim biliyordu bu hastalığı? Kuru kuruya yardım kampanyası başlatılsa kimsenin haberi olmayacaktı. Ama bu sayede bir sürü insan hastalıktan haberdar oldu ve çok büyük miktarda yardım toplandı. Kim başlattı meselesine gelince ALS derneği başlattı. Bu hastalık oldukça yüksek meblağlar gerektiren bir hastalık.
Kusura bakmayın haklı falan değilsiniz. Gazze için, Türkmen kardeşlerimiz için elbette yardım edeceğiz ama bu dünyada destek olunması gereken başka kardeşlerimizi de unutmayacağız. Eğer bu ülkede yapılan bağışları sorgulamak istiyorsanız ALS bağışlarını değil üç cumhurbaşkanı adayı için yapılan 100 milyonlarca tl para yardımını sorgulayın.
2 kişi bu mesajı beğendi.
girişimci • tasarımcı • blogger | www.omerfarukbal.com | starters.agency • sayborg.net • tamekran.co
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
faruk adlı üyeden alıntı
İnsanların ne için yaptıklarının ne önemi var ki? Kendiniz demişsiniz bu olay çıkmasaydı kim biliyordu bu hastalığı? Kuru kuruya yardım kampanyası başlatılsa kimsenin haberi olmayacaktı. Ama bu sayede bir sürü insan hastalıktan haberdar oldu ve çok büyük miktarda yardım toplandı. Kim başlattı meselesine gelince ALS derneği başlattı. Bu hastalık oldukça yüksek meblağlar gerektiren bir hastalık.
Kusura bakmayın
haklı falan değilsiniz. Gazze için, Türkmen kardeşlerimiz için elbette yardım edeceğiz ama bu dünyada destek olunması gereken başka kardeşlerimizi de unutmayacağız. Eğer bu ülkede yapılan bağışları sorgulamak istiyorsanız ALS bağışlarını değil
üç cumhurbaşkanı adayı için yapılan 100 milyonlarca tl para yardımını sorgulayın.
Bu konuyu üç cumhurbaşkanı adayına nasıl bağladınız hayret doğrusu...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Starters' Agency
-
-
Ad Soyad
Ö** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bu ülkede eleştirilecek yardım olayı çokken ALS yardımlarını eleştirmenin haksızlık olduğundan bahsediyorum. Dikkatli okuyun anlayacaksınız nasıl bağladığımı.
1 kişi bu mesajı beğendi.
girişimci • tasarımcı • blogger | www.omerfarukbal.com | starters.agency • sayborg.net • tamekran.co