lostyazilim
tr.link

Web Sitesi Olanlara Kötü Haber! AdBlock Yeni tarayıcısını Tanıttı

53 Mesajlar 7.927 Okunma
lstbozum
tr.link

saltuntas saltuntas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek blog yazarlığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 42 / 391
  • Ticaret 92, (%99)
İnsanlar aç gözlülük yapmasa kullanıcılar bu tarz uygulamaları zaten tercih etmez. Siteye giriyoruz her yerde popuplar çıkıyor, sağlı sollu ataklarla reklamlar üstümüze üstümüze geliyor. Adblok kullanmıyorum ama kullanan kişilerinde haklı olduğu noktalar var. Tabi kurunun yanında yaşında yanma durumu var fakat yapacak birşey yok.
WampiR

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Karikaturname Karikaturname WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)

hewsel adlı üyeden alıntı

Sana öyle bir cevap veririm burdan sana yakışıp bana yakışmayacak
Önce konuşmayı öğren !

"gözümüze reklamları sokan siteler" demişsiniz, ben de ona istinaden dedim. Verdiğin cevaptan anlaşılır zaten nasıl cevaplar verebileceğin.

Ek Olarak: Bize her şey müstehak. Sonra da çıkıp "emek veriyoruz, niye kazanamıyoruz" diyoruz. Wm forum sitesinde bile wm'lerin elde edeceği 3 kuruş reklama karşı herkes. Adam wm'lara site yaıp satıyor yada onlara SEO hizmeti veriyor, bir nevi wm'ler üzerinden para kazanıyor ama wm'lığın ölmesi için de elinden geleni yapıyor. İşte herkes bu kadar bencil. Sadece kendisini düşünüyor. O yüzden de internet sektöründe adam akıllı bir gelişme sağlanamıyor bu ülkede.
"sağdan soldan çıkan reklamlar, gözümüze reklam sokuyorlar, siteden reklam fışkırıyor" vb sözlerin tümü geçersiz bu AdBlock denen zımbırtıyı savunmak için. Madem o reklamlardan rahatsız oluyorsunuz, o sitelere girmezsiniz olur biter. Üstelik illegal olan ve garip garip reklamlar yayınlayan reklam şirketleri adblock için zaten önlemini almış, olan normal reklam yayınlayan sitelere oluyor. Site sahipleri üzerinden para kazananlar bile bu zımbırtıyı bu kadar sahiplenip savunuyorlarsa bu iş kısa zamanda ölecek demektir.

Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!

revolution1234 revolution1234 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek memurum
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 10, (%100)
Peki neden kimse addblock un bu kadar yaygınlaştığı konusuna değinmiyor, daha doğrusu popüler olduğu ve web site sahiplerini tedirgin edecek düzeyde yaygınlaşma nedenini düşünün.

Çok hızlı bir tarayıcı mı? Siteleri gezenlere ekstra bir hizmet ya da kazanç mı sağlıyor?

Hiç biri değil sadece gezeceğiniz web sitesini reklamları görmeden gezmenize olanak sağlıyor?

Demek ki bu tarayıcıyı kullanacak kişiler reklamlardan rahatsız oluyor ki bu tarayıcıyı indirip kullanıyorlar. Kimsenin kimseye zorla reklam izletmek gibi bir hakkı olmadığı gibi herkesin de reklamsız istediği web sitesine girme hakkı vardır.

Ve yine demek oluyor ki reklamlardan rahatsız olan insan sayısı çok fazla ki, bu tarayıcı bu kadar popüler olmuş.

Reklamlardan rahatsız olmayan kişiler zaten bu tarayıcıyı indirip kullanmaz dolayısı ile de reklamları görmeye devam eder, bu da çok normaldir.

Reklamdan rahatsız oluyorsanız, Reklam olan siteye girmeyin kardeşim şeklinde bir saçma yaklaşım olamaz, ben reklam olan siteye girerim, istersem reklamsız halini izlerim istemezsem reklamlı haline bakarım bu da benim özgürlüğüm.

• Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)

revolution1234 adlı üyeden alıntı

Peki neden kimse addblock un bu kadar yaygınlaştığı konusuna değinmiyor, daha doğrusu popüler olduğu ve web site sahiplerini tedirgin edecek düzeyde yaygınlaşma nedenini düşünün.

Çok hızlı bir tarayıcı mı? Siteleri gezenlere ekstra bir hizmet ya da kazanç mı sağlıyor?

Hiç biri değil sadece gezeceğiniz web sitesini reklamları görmeden gezmenize olanak sağlıyor?

Demek ki bu tarayıcıyı kullanacak kişiler reklamlardan rahatsız oluyor ki bu tarayıcıyı indirip kullanıyorlar. Kimsenin kimseye zorla reklam izletmek gibi bir hakkı olmadığı gibi herkesin de reklamsız istediği web sitesine girme hakkı vardır.

Ve yine demek oluyor ki reklamlardan rahatsız olan insan sayısı çok fazla ki, bu tarayıcı bu kadar popüler olmuş.

Reklamlardan rahatsız olmayan kişiler zaten bu tarayıcıyı indirip kullanmaz dolayısı ile de reklamları görmeye devam eder, bu da çok normaldir.

Reklamdan rahatsız oluyorsanız, Reklam olan siteye girmeyin kardeşim şeklinde bir saçma yaklaşım olamaz, ben reklam olan siteye girerim, istersem reklamsız halini izlerim istemezsem reklamlı haline bakarım bu da benim özgürlüğüm.

Ne zaman bakkala para vermeden eklemk alma, hastaneye hiç bir ücret ödemeden tedavi olma, okula hiç bir ücret ödemeden eğitim alma hakkın olur, o zaman web sitelerini de reklamsız görme hakkın olur hocam.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek memurum
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 10, (%100)

Karikatürname adlı üyeden alıntı

Ne zaman bakkala para vermeden eklemk alma, hastaneye hiç bir ücret ödemeden tedavi olma, okula hiç bir ücret ödemeden eğitim alma hakkın olur, o zaman web sitelerini de reklamsız görme hakkın olur hocam.

Hiiiiç alakası yok hocam, teşbihte hata olmaz derler ama senin benzetmen daha çok alakaya maydanoz ekmek sözü ile açıklanır.

Hiç kimseyi reklam izlemeye mecbur kılamazsın, hiç kimse de seni reklam yayınlamamaya mecbur kılamaz, bu bir tercih meselesidir, nasıl ki bakkal sana ekmek almaya gittiğinde bakkalın tamamını gezmek sorundasın, ürünleri görmek zorundasın belki canın çeker diğerlerinden alırsın ya da sana bunların reklamını yapmam şart demiyorsa sen de benim koyduğum reklamları izlemek zorundasınız diyemezsin.

• Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)

Hiiiiç alakası yok hocam, teşbihte hata olmaz derler ama senin benzetmen daha çok alakaya maydanoz ekmek sözü ile açıklanır.

Hiç kimseyi reklam izlemeye mecbur kılamazsın, hiç kimse de seni reklam yayınlamamaya mecbur kılamaz, bu bir tercih meselesidir, nasıl ki bakkal sana ekmek almaya gittiğinde bakkalın tamamını gezmek sorundasın, ürünleri görmek zorundasın belki canın çeker diğerlerinden alırsın ya da sana bunların reklamını yapmam şart demiyorsa sen de benim koyduğum reklamları izlemek zorundasınız diyemezsin.

Bence gayet iyi benzetme yaptım. Bakkal sana herueri gez demez, çünkü o ürün satıyor. Bizler sitede ürün satmıyoruz ki. E ticaret sitesinde reklam görürsen bunu söyleme hakkın olur, çünkü o site satış yaparak gelir elde ediyor. Ama satış yapmayan sitelerin tek gelir kaynağı reklamlardır, o nedenle reklam göstermek zorundadır. Reklam görmek istemiyen siteye girmez, bu kadar basit.

• Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek memurum
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 10, (%100)

Bence gayet iyi benzetme yaptım. Bakkal sana herueri gez demez, çünkü o ürün satıyor. Bizler sitede ürün satmıyoruz ki. E ticaret sitesinde reklam görürsen bunu söyleme hakkın olur, çünkü o site satış yaparak gelir elde ediyor. Ama satış yapmayan sitelerin tek gelir kaynağı reklamlardır, o nedenle reklam göstermek zorundadır. Reklam görmek istemiyen siteye girmez, bu kadar basit.

Yanılıyorsun, tek gelir kaynağı reklam değildir, backlink, makale satışı, tanıtım yazısı, firmalardan resim şeklinde alınabilecek reklamlar, bağış ....vs... gibi bir çok geliri olabilir sitelerin, dolayısı ile tek kazanç kaynağı kodlarla eklenmiş reklamlardır demek yanlış..... Tabi bunlardan kazanç için belli bir kaliteyi yakalamak gerek o da başka konu. :)

Reklam görmek istemeyen siteye girmez yaklaşımı ise başlı başına trajikomik, o zaman biri de çıkar şunu söyler , addblock a karşı olan site açmasın kardeşim bu kadar basit. Oldu mu şimdi bu?

Dediğim gibi tercih meselesi nasıl ki tv izlerken bile reklam izlemek istemeyen kişi reklamlar başladığında kanalı değiştirip reklamlardan kaçınıyorsa, web de gezerken reklam görmek istemeyen de addblock ve benzeri yazılımları kullanabilir.

• Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)

Yanılıyorsun, tek gelir kaynağı reklam değildir, backlink, makale satışı, tanıtım yazısı, firmalardan resim şeklinde alınabilecek reklamlar, bağış ....vs... gibi bir çok geliri olabilir sitelerin, dolayısı ile tek kazanç kaynağı kodlarla eklenmiş reklamlardır demek yanlış..... Tabi bunlardan kazanç için belli bir kaliteyi yakalamak gerek o da başka konu. :)

Reklam görmek istemeyen siteye girmez yaklaşımı ise başlı başına trajikomik, o zaman biri de çıkar şunu söyler , addblock a karşı olan site açmasın kardeşim bu kadar basit. Oldu mu şimdi bu?

Dediğim gibi tercih meselesi nasıl ki tv izlerken bile reklam izlemek istemeyen kişi reklamlar başladığında kanalı değiştirip reklamlardan kaçınıyorsa, web de gezerken reklam görmek istemeyen de addblock ve benzeri yazılımları kullanabilir.

Nasıl yani? Sen bira içmeyi sevmiyorsun diye bira üretilmesi yasaklansın diyemiyorsan, reklam görmek istemediğin için site kurulmasın da diyemezsin. Bira içen vardır, üreticiler de üretir. Sitelerin de ziyaretçileri vardır, siteler de kurulur. Sen tv de dizi izlerken arada çıkan reklamı zaplayarak geçiyorsun, ama dizi devam ederken altta çıkan reklamı zaplayamıyorsun. Yada dizide yemek yerken masanın ortasına konmuş koskoca coca cola kutusunu görmemezlik edemiyorsun. Ha dersen ki ben bunları istemiyorum, o zaman diziyi izlemezsin. Web siteleri için de aynı şey geçerli. Ben reklam yayınlıyorum, eğer reklam görmekten rahatsız olan varsa benim siteme gelmesin, başka sitelere gitsin.
Web siteleri için tek gelir kaynağı reklam değil demişsin ama farklı reklam biçimlerini sıralamışsın. Tanıtım yazısı dediğin şey daha da kötü, sana gizli reklam gösteriyor :) Kusura bakma, hiç kimse bir başkasına bedavaya içerik göstermek zorunda değil.

JexyR JexyR Codeigniter / Symfony Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** T**
  • Mesajlar 183
  • Beğeniler 11 / 62
  • Ticaret 0, (%0)
Güzel olmuş :) Reklam verenler , web sitesi sahibi olmanın sorumluluğunu bilmeyenler yüzünden gelinen nokta.

Bunlar daha başlangıç. Hala adblock engelleme hilesi vs arayıp millete reklam göstemeye çalışanlarımız var.Bu kafayla devam edin çok üretken oluyoruz. Belki gerçek anlamda proje yapmaya çalışıp sabit reklamlar ile para kazanma derdine düşmeye başlayabilrler bazı sözde webciler :)
revolution1234

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek memurum
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 10, (%100)

Nasıl yani? Sen bira içmeyi sevmiyorsun diye bira üretilmesi yasaklansın diyemiyorsan, reklam görmek istemediğin için site kurulmasın da diyemezsin. Bira içen vardır, üreticiler de üretir. Sitelerin de ziyaretçileri vardır, siteler de kurulur. Sen tv de dizi izlerken arada çıkan reklamı zaplayarak geçiyorsun, ama dizi devam ederken altta çıkan reklamı zaplayamıyorsun. Yada dizide yemek yerken masanın ortasına konmuş koskoca coca cola kutusunu görmemezlik edemiyorsun. Ha dersen ki ben bunları istemiyorum, o zaman diziyi izlemezsin. Web siteleri için de aynı şey geçerli. Ben reklam yayınlıyorum, eğer reklam görmekten rahatsız olan varsa benim siteme gelmesin, başka sitelere gitsin.
Web siteleri için tek gelir kaynağı reklam değil demişsin ama farklı reklam biçimlerini sıralamışsın. Tanıtım yazısı dediğin şey daha da kötü, sana gizli reklam gösteriyor :) Kusura bakma, hiç kimse bir başkasına bedavaya içerik göstermek zorunda değil.

Bak ben ne diyorum reklam yasaklansın demiyorum sanırım okuduğunu anlama sorunun var, ben addblock a karşı olan site açmasın da demedim, senin yaklaşımın bu tür cevaplar doğurur bu da uygun olmaz dedim.

Aynen senin verdiğin örneklerden gidelim, farklı reklam çeşitleri önerdiğimi söylemişsin, aynen doğru ve bunlar addblock gibi uygulamalara takılmayacak ve site kullanıcısını rahatsız etmeyecek gelir çeşitleridir sanırım bu kez anlamışsındır.

Yine senin örneğinden devam edelim, bira içmeyen birisi arkadaşlarıyla bira içilen bir mekana gittiğinde, ben bira içmiyorum siz de içmeyeceksiniz burada da bira satılmasın deme hakkı olmadığı gibi, bira içilen bir yere geldiğin için sen de bira içmek zorundasın dayatmasını kimse yapamaz, isterse başka birşey içer istemezse hiç bir şey içmeden oturur muhabbet eder :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al