-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
Ş** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
Fikirlerine hak verdiğim yerlerde var konuyu takip edersen ancak hepsinede katılıyorum değilim ana fikir olarak asla ve asla emegin karşılıgını yiyen yada gasp eden birine haklı diyemem dememde ki bu yüzden çok iş degiştirmişimdir daha dün bile buna benzer birşey yaşadım Neyse Gönül felan kırmadan musadenle ben işime döncem Kolay gelsin size hayırlı akşamlar konuyu okuyan herkese
Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
web tasarımcı,tabelacı
-
-
Ad Soyad
R** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yazılanları okudum da.. ne çok seviyoruz değilmi insan olarak bilmediğimiz konularda yorumlar yapmayı.. Ehli olmak lazım önce; Zira arkadaşın imanı zayıf ve çevresindeki kişilerin yaptıklarını kıyas tutuyor.. Tüme varım yapıyor.
Arkadaşım; Yanlış yapıyorsun diyecem, sen diyeceksin ki; - bu benim yanlışım.
Arkadaşım; Bakma ona buna bakacağın bir kişi var o da Resullullah A.S. diyecem,
sen diyeceksin ki; - peygamberiniz in de yanlışları vardı.. şunlar bunlardı...
Arkadaşım ateizm zaten kendi özünde farkında olmadan varlığı kabul eder diyecem,
bana diyalektik materyalizmden bahsedeceksin..
Yani sözün özü her zaman bir cevabın olacak...
İman insanların kalplerinde bir nurdur. Doğru birdir değişmez!
Amel (namaz-oruç-vs.) Allahın ihtiyacı olmadığı sadece bizlerin üzerinde farz olan gereçlerdir. onlar bizi doğru (erdemli) insan yapar.
senden Zenginlerin haline bakarsan kendini fakir,
senden fakirlerin haline bakarsan kendini zengin görürsün..
Sen önce bir kendi kalbine bak.. Zira her koyun kendi bacağından asılır.
hiç gece yastığınıza başınızı koyunca sordunuz mu kendinize bugün kaç kişinin hakkını yedim farkında olarak ya da olmayarak..ince düşünürseniz; sigara içerek bile kul hakkına giriyorsunuz. 7 milyar insanın kul hakkını yiyorsunuz.
Önce üzerimize düşen farz olan şeyleri yapalım, o ameller bizleri erdemli insan yapacaktır zamanla.. aniden olmaz hiçbirşey.
Birde Günaha kılıf uydurmak hiç olmaz.
Allahın indirdiği hiç bir din Tuvalete giden insanlar tarafından alçaltılamaz!
Amma yazdım demi? okuyan olur mu acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
front-end developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Hiç bir insan parası yokken gidip oyuna,programa gidip para vermez müslüman kesiminde çoğu fakir oldugu için normal bir durum ...
"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
EmpowerSP
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Forumda böyle bir iki var, bu kişiler sürekli din ve siyaseti kullanarak konu kasıyolar. Ne tesadüf ki ikisinin konularında da, @1 hep ikisi oluyor.
Tartışma var, tartışma var. Senin iş yerinde ki adam crack program kullanıyor diye "din bu değil, din yalan" diyemezsin. Genel bir kavram ve inanç. Bu inanca sahip milyonlarca insan var. Bende kalkıp sana "ateistlik yalan, sen gerçek ateist değilsin" diyemem.
İnanmanın da, inanmananın da bi adabı bi usulü var.
Şimdi sen bir kişinin hatasına bakarak bu konuya 30 tane "din yalan, dinci adam böyle yapınca dinli olmadığıma seviniyorum" tarzı yorumlar yapıyorsan, bende aynı şekilde "bu herif ne konuştuğunu bilmiyor, ateist böyle olmaz. tüm ateistler aynı" gibisinden yorum yaparım.
Oysa ki benim 18 yıllık en yakın dostum ateis ve senin gibi değil. Ateistleri kötüleyemiyorum.
Oysa ki senin iş yerinde ki adamın haricinde binlerce evliya hacı hoca var, onlara bakarsan dinin kötü olmadığını görürsün.
Sen kötü taraftan bakarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyosun. Bu adamın dini böyleyse, üstü kalsın ben almayım diyosun. Aslında için hiç rahat değil ve kendine kulp bularak bahane arıyosun.
Yani Korkmaz kardeş, dincinin iyisi de var, kötüsü de var. Ateistin iyisi de var, kötüsü de var. Sen hangisini görmek istersen onu görür, ona göre yorum yaparsın.
Objektif olmak için hem iyiye hem kötüye bakman gerekir. Bir işi bilmek için o işi yapman gerekir. Ahmet'i Mehmet'i izleyerek o iş öğrenilmez.
Sen şimdi kötüye bakıyosun, zamanla iyi de bakacaksın. Yolun daha çok uzun, sıra da iyiler var. Soru işaretleri var..
EmpowerSP.Com | Ahrefs & SemRush & Moz & Majestic ve daha fazla araç TEK FİYATA: 120TL
PavluS
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Tarih Akademisyeni, Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bence de bütün bu warez ve hack işleri tamamen haramdır.
Ben bir din adamı değilim; ama çok basit mantığını kullanan herkes bunu anlayabilir.
Bu bütün dinlerde böyledir. Sadece müslümanların böyle olduğunu düşünme.
Bazen insanlar kendi mefaatleri uğruna din kurallarını görmezden gelirler ve hatta kendi menfaatleri doğrultusunda haramları helal gibi gösteren fetvalar bile verirler. Buda diğer insanların dinlerden soğuyup uzaklaşmasına ve ateizmin büyümesine yol açar.
15. Yüzyılda yaşamış büyük edebiyatçı Monteigne şöyle der: ''Dinsizliğimizi kiliseye borçluyuz!''
Umarım bir gün gelir herkes din ve vicdan konularında dürüst davranmayı öğrenir.