lostyazilim

E-Ticaret Sitesi Hakkında Yardım

7 Mesajlar 1.139 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sofgames sofgames WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazar - Eğitmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 109 / 45
  • Ticaret 30, (%100)
Merhaba Arkadaşlar,

Yakınımda bulunan bir firmadan toplu olarak zayıflama ürünleri satın alacağım ufak komisyon oranları ile internette satış yapacağım aynı ürünü satan birçok site olabilir zaten benim amacım milyarlar kazanmak değil günde birkaç tane satıp ufak gelirler elde etsem yeterli olacaktır ancak site için yardıma ihtiyacım var

Açtığım sitede SADECE 1 ÜRÜNÜ TANITIP SATACAĞIM

Ödeme Yolları: Banka(EFT/HAVALE), PayPal, Mobil Ödeme
Yeni olduğum için başıma iş gelmesin diye uzun süre kredi kartı ile ödeme almayacağım

Ancak siteyi açarken herhangi bir yere kayıt olacakmıyım vergi verecekmiyim yazar kasa alacakmıyım bilmiyorum

GENEL SORULARIM?
1-) Devletin herhangi bir kurumuna üye olmam gerekiyormu?
2-) Vergi ödemem gerekiyormu?
2-) Ürün satışı sonrası kargo ile yolladığım ürünün yanında ürün adeti ve ücretine göre fatura kesip onuda ürün yanında göndermem gerekiyormu?
3-) Banka hesabı kendi şahsıma ait olması sorun olurmu yoksa sitemin üzerine bir banka hesabı mı açmalıyım?
4-) Sanal Pos veya Şirket falan açmam şartmı?

- Bireysel olarak iş yapacağım ürünleri ben saklayıp ben satacağım herhangi bir işçi veya muhasebe olmayacak dediğim gibi sadece ufak kazançlar için açıyorum siteyi

Birde bir ürün satış sitesi ile birkaç ürün alıp aynı siteye koysam(hepsiburada n11 vs.) tarzı sitelerin üyelik vergi fatura sanal pos tarzı işlerde farklılıkları varmı?

Kısaca bana yardım ederseniz çok çok sevinirim herkese teşekkürler

wmaraci
reklam

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)

[*]Maliye Bakanlığı ile sıkıntı yaşamak istemiyorsanız en azından bir şahıs şirketi kurmanız gerekmektedir.
    [*]Bittabi şirketleşmeniz, çeşitli vergi türlerine tabii olmanızı gerektirecektir.
    [*]Elbetteki kargo ücreti ve ürün adedine göre toplam meblağ bazında fatura kesip, müşterinize göndermeniz gerekmektedir.
    [*]Şahıs şirketi kurarak kendi adınıza hesap açarsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Biz uzun süre bu şekilde çalışmıştık.
    [*]Sanal Pos kurmanız zorunlu değildir. Ancak kredi kartı ile alışveriş yapılmasını istiyorsanız bir Sanal Pos sistemi almanız gerekmektedir. Fakat bu meşakkatli bir işlemdir. Bunun yerine http://wmaraci.com/forum/internetten-para-kazanma/e-ticaret-icin-alternatif-sanal-pos-cozumleri-166805.html başlıklı konuyu inceleyebilirsiniz.

BarisAyar BarisAyar WTF! Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 0 / 62
  • Ticaret 1, (%100)
Kazandığınız her paranın vergisini ödemek zorundasınız öncelikle bunu belirteyim. İnternet üzerinden satış yapmak için bir şirket açmanız zorunludur. Faturalandırmalarınızı da zaten bu şirket üzerinden yapar ve devlete verginizi ödersiniz. Sanal Pos çok gerekli bir şey mi bence değil. Paypal üzerinden zaten k.kartı çekimi yaptırtabilirsiniz. Sanal Pos'a bi daha aylık para harcamaya gerek yok. Zaten sanal Pos alman için sitenin SSL sertifikası vs. olması gerekiyor, onlar içinde bir sürü ek ödeme yapmanız gerekiyor. Tavsiyem bir şahış şirketi kurup paypal ve havale/EFT ödeme yollarını kullanmanız.

www.hubeybi.com

• Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazar - Eğitmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 109 / 45
  • Ticaret 30, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

[*]Maliye Bakanlığı ile sıkıntı yaşamak istemiyorsanız en azından bir şahıs şirketi kurmanız gerekmektedir.
    [*]Bittabi şirketleşmeniz, çeşitli vergi türlerine tabii olmanızı gerektirecektir.
    [*]Elbetteki kargo ücreti ve ürün adedine göre toplam meblağ bazında fatura kesip, müşterinize göndermeniz gerekmektedir.
    [*]Şahıs şirketi kurarak kendi adınıza hesap açarsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Biz uzun süre bu şekilde çalışmıştık.
    [*]Sanal Pos kurmanız zorunlu değildir. Ancak kredi kartı ile alışveriş yapılmasını istiyorsanız bir Sanal Pos sistemi almanız gerekmektedir. Fakat bu meşakkatli bir işlemdir. Bunun yerine http://wmaraci.com/forum/internetten-para-kazanma/e-ticaret-icin-alternatif-sanal-pos-cozumleri-166805.html başlıklı konuyu inceleyebilirsiniz.

Barış Ayar adlı üyeden alıntı

Kazandığınız her paranın vergisini ödemek zorundasınız öncelikle bunu belirteyim. İnternet üzerinden satış yapmak için bir şirket açmanız zorunludur. Faturalandırmalarınızı da zaten bu şirket üzerinden yapar ve devlete verginizi ödersiniz. Sanal Pos çok gerekli bir şey mi bence değil. Paypal üzerinden zaten k.kartı çekimi yaptırtabilirsiniz. Sanal Pos'a bi daha aylık para harcamaya gerek yok. Zaten sanal Pos alman için sitenin SSL sertifikası vs. olması gerekiyor, onlar içinde bir sürü ek ödeme yapmanız gerekiyor. Tavsiyem bir şahış şirketi kurup paypal ve havale/EFT ödeme yollarını kullanmanız.

Beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, internette ürün satan birçok site var ancak ben hepsinin fatura kesip kesmediğini bilmiyorum en azından geçen aylar'da bi siteden klavye siparişi vermiştim gelen siparişte hiçbir fatura bulunmuyordu, geçen sene tv'de çıkan reklamlardan bi ürün sipariş vermiştim ondada fatura yoktu?

Bunlar şimdi kaçak iş mi yapıyor?
Ek olarak şahıs şirketi açma olayına baktım ondada ilk etapta birkaç milyar para gidecek ve sonrasında muhasebeceyi falan aylık para göndermek zorundaymışız ancak benim açacağım site başta olmak üzere birçok e-ticaret sitesi çok az iş yapıyor bu ücretlerin altından kalktığına inanmıyorum yani bunlar kaçak mı yapıyor işi yoksa bu reklamlarda çıkıyor işte firmamız sayesinde e-ticaret sitesine sahip olun falan diye yoksa bu firmalarla çalışınca onların şirket bilgileri ile mi e-ticaret sitesi açıyoruz böyle bir imkanımız varsa o tarz bir firma ile çalışmak çok iyi olabilir yoksa böyle bir şey olamazmı?

incir.com gibi siteleri biliyorum kendi ürünlerini sattırıyorlar ve bizden hiçbir yasal sorumluluk beklemiyorlar şirket açma faturalandırma falan herşeyi onlar yapıyor ancak ben onların ürünü değilde buradan alacağım sağlık ürünün satacağım ve tek ürün bunu bana yasal sorumluluk gerek duydurtmadan yaptırabilecek bi firma varmı komisyon alarak falan?

wmaraci
wmaraci

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)

sofgames adlı üyeden alıntı

Beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, internette ürün satan birçok site var ancak ben hepsinin fatura kesip kesmediğini bilmiyorum en azından geçen aylar'da bi siteden klavye siparişi vermiştim gelen siparişte hiçbir fatura bulunmuyordu, geçen sene tv'de çıkan reklamlardan bi ürün sipariş vermiştim ondada fatura yoktu?

Ek olarak şahıs şirketi açma olayına baktım ondada ilk etapta birkaç milyar para gidecek ve sonrasında muhasebeceyi falan aylık para göndermek zorundaymışız ancak benim açacağım site başta olmak üzere birçok e-ticaret sitesi çok az iş yapıyor bu ücretlerin altından kalktığına inanmıyorum yani bunlar kaçak mı yapıyor işi yoksa bu reklamlarda çıkıyor işte firmamız sayesinde e-ticaret sitesine sahip olun falan diye yoksa bu firmalarla çalışınca onların şirket bilgileri ile mi e-ticaret sitesi açıyoruz böyle bir imkanımız varsa o tarz bir firma ile çalışmak çok iyi olabilir yoksa böyle bir şey olamazmı?

Vergi kaçırmak en büyük hukuki suçlardan biridir. Şirketleşmeniz durumunda defter tutma zorunluluğunuz olacaktır. Bu da bir muhasebeciye ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Kısacası yasal bir işlem yapmak istiyorsanız şirket kurmak zaruri. Ancak, hâlihazırda bir şirketin çatısı altında da e-ticaret yapabilirsiniz. Fatura kesmek kaydıyla tabii.

BarisAyar BarisAyar WTF! Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 0 / 62
  • Ticaret 1, (%100)

sofgames adlı üyeden alıntı

Kaçak yapanlarda mevcut ama daha sonradan emin olun başları ağrımıştır bu yüzden ben kesinlikle bulaşmayın derim. Çünkü rekabetin yüksek olduğu bir sektör, bir şikayette çok daha ağır yaptırımlara maruz kalırsınız. Bende zamanında biraz araştırmıştım bahsettiğiniz kadar yüksek miktar çıkmamıştı. Ortalama 600-700 civarı yaparsın. SSL sertifikalarıyla, sanal poslarla işiniz olmayacak sonuçta. Paypal ve EFT/Havale ödeme yollarını kullanacaksınız.

www.hubeybi.com

• Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazar - Eğitmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 109 / 45
  • Ticaret 30, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Vergi kaçırmak en büyük hukuki suçlardan biridir. Şirketleşmeniz durumunda defter tutma zorunluluğunuz olacaktır. Bu da bir muhasebeciye ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Kısacası yasal bir işlem yapmak istiyorsanız şirket kurmak zaruri. Ancak, hâlihazırda bir şirketin çatısı altında da e-ticaret yapabilirsiniz. Fatura kesmek kaydıyla tabii.

Barış Ayar adlı üyeden alıntı

Kaçak yapanlarda mevcut ama daha sonradan emin olun başları ağrımıştır bu yüzden ben kesinlikle bulaşmayın derim. Çünkü rekabetin yüksek olduğu bir sektör, bir şikayette çok daha ağır yaptırımlara maruz kalırsınız. Bende zamanında biraz araştırmıştım bahsettiğiniz kadar yüksek miktar çıkmamıştı. Ortalama 600-700 civarı yaparsın. SSL sertifikalarıyla, sanal poslarla işiniz olmayacak sonuçta. Paypal ve EFT/Havale ödeme yollarını kullanacaksınız.

Birkaç gündür bu e-ticaret olayını nasıl yapabilirim diye düşünüyordum aklıma şöyle bir fikir geldi,
sahibinden.com veya sanalpazar.com gibi tutulan e-ticaret sitelerinden para ile mağaza açayım ve mağazama ürünümü koyup satışı oradan yapayım?

Bu şekilde hem şirket kurmama gerek kalmaz hem muhasebeci tutmama gerek kalmaz, ama ben fatura yine kesemem :) şimdi şirket olmayınca nasıl fatura kesebilirimki?
bu tarz sitelerde mağaza açıp satış yapanların hiçbirinin fatura kestiğini ben
sanmıyorum zaten (bazıları hariç)

ama firmada olmasanız illa fatura kesmek zorundasınız diyorsanız şöyle bir düşüncem var,
ürünü ben tedarikçi firmadan toptan alacağım zaman her bir ürün için aldığım fiyata değilde satacağım fiyata fatura kestirtsem ve bana ürünleri aldığım gün ürün sayısı kadar fatura gönderseler bende ürünleri teker teker sattıkça ürünü tedarikçi firmadan alırken onların bana verdikleri faturaları göndersem olurmu? ama mesela ben ürünü bugün alıcam fatura tarihi 18.08.2014 ürünü diyelimki 30.08.2014'de sattım ve ürünü kargolarken toptancı firmanın bana 18.08.2014 tarihinde kestiği faturayı yollasam olabilirmi?

buda olmaz derseniz şirket olmadan fatura kesmem mümkünmü, mesela fatura kesme programı satın alıp oradan fatura kesip yazıcı ile çıktı alıp ürünü o şekilde kargolayabilirim ama faturayı bu şekilde kesince devlete nasıl vergi ödeceğiz yani onlar beni nasıl bulacak sonuçta benim herhangi bir dükkanım yok %18'lik vergiyi bu şekilde nasıl ödeyebilirim yoksa bu şekilde vergi ödememe gerek yokmu sadece fatura kessem yeterlimi?

Yardımlarınızı bekliyorum

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al