Ben en iyisini yapmışsınız diyeceğim ama eminim birazdan
"Amaan ne olacak be , sen aç devam etsin site , yada uğraşmayacaksan ver bana hadlerini bildireyim" tarzı yorum atanlar olacaktır kesin.
Ver ben uğraşayım diyen olursa bir ver bakalım ne yapıyor, çok merak ediyorum ne yapacak. Devir ederken de whois lerini filan değiştirmeyi unutma domainin.
Kimine saçma gelebilir, kimi gıçıkta olabilir ama adamın malı sayılan bir program hakkında bir site açtıysanız ve sahibi bunu istemiyorsa yapacak bir şey yok. Bakın kimiside karışmaz bu tarz resmi olmayan sitelere, tamamen şirket politikası.
Üstte bir üyeninde dediği gibi , Acunn.com varken başka siteleri kendine zarar görüyor demek ki. İstemiyorsa yapacak bir şey yok anlatabiliyor muyum?
Bu telif hakkı denen hak bu isimler için Acun'a mı ait, evet, yani onun bir malı mı, evet. Sen gidip telif hakkı olan bir kitaptan bir bölüm yayınlasan , reklamını yapıyorum desen, kimi kabul eder işine geldiğinden; kimide senin neyine benim reklamımı yapmak izin vermiyorum der. Aynı mesele.
O hosting yabancı şirket filan işlerinede pek katılmıyorum. Yabancı siteye taşısan bile o siteye erişimi engellerler elinde sonunda.
Son olarak bu konularda hep aynı şeyi yazarım:
Ünlü insanlar, Şirketler, Holdingler bizim gibi değil. Adamların binlerce çalışanı, avukatı , anlaşmalı hukuk büroları var. Aslında bu telif işleri ile kendileri ilgilenmiyor, kıllarını bile kıpırdatmıyorlar belki, her şey kurumsal bir yapı içinde olup bitiyor.
hani diyorlar ya "aman canım acun mahkeme ile uğraşacağına 2-3 bin versin elemana geçsin" . Yok öyle bir dünya.Ek Olarak:
26es222 adlı üyeden alıntı
com uzantılı siteler için telif hakkı diye bir şey söz konusu değil, fakat yayınladığın içerikler kendileri ile alakalı ise problem yaratabilir. Problem yaratması için, yayınladığın içeriğin kaynak belirtilerek veya kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaklanmış olmalı. Böyle bir durum söz konusu değil ise, hiç bir sakınca yok. Versinler parayı alsınlar senden siteyi..
com uzantıda telif yok diye bir durum yok. Gerekli şartları sağlıyorsa şikayet edene devrediyorlar. Bir çok örneğinide paylaşabilirim link olarak, mesela en basitinden şu adresteki bir kaç twite bakabilirsiniz:
https://twitter.com/domainOM