-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence %70'ini editlemektense yeni tema yapmak daha mantıklı.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Wordpress Geliştirici
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Öncelikle matıklı düşünmeye çalışırsanız siz temayı satın aldığınız zaman kaynak kodları veya tema'yı tekil olarak satın almıyorsunuz sadece kullanmak için satın alıyorsunuz yani bu size temayı düzenleme ve satışa sunma hakkı vermez.Bana bunu bir kullanıcım yapsaydı heralde soluğu savcılıkta alırdı :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
örneğin themeforest de
tek kullanımlık lisans : Regular Licence = 35$
alıp satabilme lisansı :Extended Licence= $ 1750
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Yapmayın beyler bayanlar :)
Bir temayı %60-70 değiştirme hesabına css ile renk değiştirme, köşeleri yuvarlaklaştırma, butonları değiştirme gibi şeyleri de katıyorsunuz sanırım.. Bu basit değişiklikler olmadan temayı %70 değiştirmek demek, temayı baştan yapmak demektir.. Oturun kendi temanızı kendiniz çizin o zaman :)
Her şeyden önce bu etik değildir.. Sonuçta siz onun kullanım hakkını alıyorsunuz..Ben şimdi dışardan kiraladığım cep telefonunu ikinci el diye satıp para kazansam doğru bir şey yapmış olur muyum? Elbette hayır :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Peki şöyle olsa. Temayı aldım. Kaynak kodlarındaki divlerin adlarının hepsini değiştirdim. .css ve .js dosyalarını da adını değiştirip kendi hostuma aldım. Temanın renklerinde biraz oynadım. Aldığım temayla alakası kalmıyor. Peki ya o zaman satılabilir mi ?
Are you alright?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Hekim adayı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam bu kadar düşünmeye gerek yok bence, tema kodları incelenebilir benzeri ortaya çıkarılabilir. Kaldı ki %60-70 edit yapabiliyorsanız kötü de olsa oturup kendiniz o temanın %60-70 kadarını kendiniz kodlayın, kötü bir tema çıkmayacaktır ortaya eminim.
Yap boz olduğu için daha çabuk kavrayabilir ileriki zamanlarda yüzde yüz kendi temanızı ortaya çıkarıp dilediğiniz gibi satabilirsiniz.
Siz böyle düşünürseniz birileri çıkar ücretsiz temaları editleyip satmaya başlar ortada ücretsiz tema dağıtan adam kalmaz (:
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
S** P**
-
-
-
Ticaret
356, (%100)
furkanozden adlı üyeden alıntı
Peki şöyle olsa. Temayı aldım. Kaynak kodlarındaki divlerin adlarının hepsini değiştirdim. .css ve .js dosyalarını da adını değiştirip kendi hostuma aldım. Temanın renklerinde biraz oynadım. Aldığım temayla alakası kalmıyor. Peki ya o zaman satılabilir mi ?
Lisedeyken bir hocamız
"Yakalanmadığınız sürece kopya serbest. Ama yakalarsam ayvayı yersiniz." demişti. Sanırım anlatabilmişimdir :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Deneyim demeyin, deneyin!