izmirweb35 adlı üyeden alıntı
Bazı arkadaşlar E-ticaret ne kavrama geldigini bilmiyor sanırım. yada allaha emanet dedigimiz kaba bir laf ile e-ticaret yapıyor.. Sadece üzülmekteyim...
Öncelikle açıklamalıyımki TR de en fazla satan sistemler ideasoft , tsoft, ticimax,neticaret,shop php vb sistemler.. bu sistemler min.1000 TL den başlar. Opencart dediginiz sistem ise ücretsiz bir e-ticaret sistemi.. Bunların farkı olmaz iseydi bu ticaret sistemleri neden bu kadar raabet görüyor ? veya bunu alan insanlar SALAK mı sizce ?
2. bir e-ticaret sisteminde banka bilgileri + kredi kartı bilgileri + üye eposta şifre bilgileri mevcuttur. buda tüm e-ticaret sitelerinde oldugu gibi opencarttada log edilir. Sistemin wareze düşmesi veya sistemin SQL bilgileri ve Admin panel bilgileri çalınsa veya hacklense müşterilerinin kredi kartı bilgileri başkasının eline geçtigi zaman sizi şu kişilerin elinden kim kurtaracaktır ? 1. Maliye 2. Firma hakkında açılan savcılık suç duyuruları 3. Hosting firmasının sizin hakkınızda açacagı suç duyuruları 4. müşterilerinin açacagı suç duyuruları.
Bir müşterinin kredi kartından mail order sistemine benzer paypal vb ödeme sistemlerinden kredi kartından 3D siz çekilse sizi kim kurtaracaktır ?
Opencart güvenlimidir ?
1.
http://www.bilgisayarbilisim.net/web-programlama-f56/e-ticaret-sistemi-hakkinda-bilgi-ve-tecrubesi-olan-var-mi-t97230.html
2.
https://www.google.com.tr/#q=opencart+g%C3%BCvenlik+a%C3%A7%C4%B1klar%C4%B1
Ben bir yazılımcıyım. Siz ticaret yapıyorsunuz .. Wordpress , Opencart gibi ücretsiz yazılımlarla risk almayın. Gidin düzgün bir e-ticaret alın. keyfinize bakın.
Bu arada 200 TL ile şahıs sirketi kuran arkadaşı merak ediyorum . giderler şunlardır..
1.Yazılım
2.Sunucu
3.Muhasebeci
4.Muhasebe vergi kayıtları
5.Esnaf sicll tasdiknamesi veya Ticaret oda kaydı
6.Fatura
7.İmza sürküsü Noterden
bunları 200 TL yapsın ben hemen açtırıyorum.
Bunlar benim kişisel görüşlerimdir..
Ek Olarak: 8. Stopaj
Unutmuşum özür :)
1-E-ticaret sisteminde kredi kartı bilgileri kaydedilmez. Önerdiğiniz sistemlerde kaydediliyorsa zaten baştan kaybetmiştir.
2-En çok tutulan sistemler sizin dediklerinizdir. Çünkü e-ticaret işine giren adam birkaç firmaya sorar. En uygun hangisi yapıyorsa ona yaptırır. Site açan yazılımdan anlamaz, anlasa kendi yazılımını kendi yapar zaten. Artık anlaştığı şirket neyi kullanıyorsa o da onu kullanır. Birde Google'dan aratır, aratınca zaten ilk sayfada reklamlarda bunlar çıkıyor. Bol gösterişli, göz alıcı, abartılı siteler. Adamda etkilenip yaptırıyor. Sistem iyi olduğundan değil.
3-Bu ücretli e-ticaret yazılımlarının güvenliğinden emin olamazsın. Sık sık güncellenmezler, kod kalitesinden de emin olamazsın. Açık kaynak kodlu değildir, siten kurulana kadar neyin ne olduğundan haberin bile olmaz. Her değişiklik için de elin onlara mahkumdur. Siteyi yaptırırsın, menüyü değiştirmeye bir o kadar daha para isterler. İnsanımızda da pahalı olan kalitelidir görüşü olduğu için müşteri kazklandıkça hoşuna gider.
4-Açık kaynak kodlu sistemler daha sık güncellenir. Geliştirmeye açıktır, fazla masraf çıkarmaz. Yan ürünleri oldukça fazladır. Kullanan yüzbinlerce insan gelişimine katkı sağladığı için daha kullanıcı dostudur. Tasarım konusunda sıkıntı çekmezsin.
5-Şahıs şirketi ise muhasebeciye verilen vekaletle beraber tamı tamına 640 lira tutuyor. Muhasebeci içinse aylık 70e anlaştık, başka şehirlerde onun fiyatı nedir bilemem. Daha yeni açtım, eve kontrole bile gelmediler henüz. Babamla aynı evde kaldığım için kira kontratı, elektrik ve suyu üzerime almak için de biraz para gitti. 50 DASK için, 85 elektrik için, su için para vermedim.
Sonuç olarak Opencart pek iyi değil, o doğru. Ama diğer yazılımların çok tutulması da kalitesinden değil. Herşey içinde entegre olarak geldiği için, site yapan sahışların işine geliyor. İndirip kuruyor, herşey hazır. Vakit kaybetmek istemiyor. Şahıs olarak böyle sistemlere yönelenler de arama sonuçlarına göre en gösterişlisi hangisiyse ona yöneliyor. Birde bir sorun için telefon açınca karşılarında hoş bir kadın sesi duymak hoşlarına gidior, kalite hissi uyandırıyor. Bu sistemleri almalarında kod yapısı, güvenlik, hız, seo, kalite... en son sırada yer alıyor.