lostyazilim
tr.link

Eticaret Sitesi Fatura

19 Mesajlar 2.707 Okunma
lstbozum
tr.link

SonYazilim SonYazilim www.sonyazilim.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)

halilozcevik adlı üyeden alıntı

Fatura kesmeden kapıda ödeme ile mal satamazsın öncelikle bunu söylüyeyim. Fatura kesmeden mal satarsın ama kredi kartı için de sadece paypal ile ödeme alabilirsin. Devlet baba yakalarsa fatura kesmediğini gönderdiğin tüm kargoların bilgisini çıkarıp sana tek tek fatura sorar cevap veremezsen her fatura için ceza keserler kazandığının çok daha fazlasını ceza olarak ödersin faturasız hiç bulaşma bence

Arkadasin soyledikleri dogru bende e ticaret sistemi yapiyorum..

Ek Olarak: Ben laf atan arkadasa sordum siz cevap verince ayni dusencede oldugunu zannetim

wmaraci
reklam

izmirweb35 izmirweb35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek PHP Developer , IT Uzmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 3 / 10
  • Ticaret 1, (%0)

kendineozel adlı üyeden alıntı

Bu e ticarette wp nin opencarttan iyi oldugunumu gosteriyor... Bence opencarta bulasma kelimesini aciklayan bir cevap olmadi...

Bazı arkadaşlar E-ticaret ne kavrama geldigini bilmiyor sanırım. yada allaha emanet dedigimiz kaba bir laf ile e-ticaret yapıyor.. Sadece üzülmekteyim...

Öncelikle açıklamalıyımki TR de en fazla satan sistemler ideasoft , tsoft, ticimax,neticaret,shop php vb sistemler.. bu sistemler min.1000 TL den başlar. Opencart dediginiz sistem ise ücretsiz bir e-ticaret sistemi.. Bunların farkı olmaz iseydi bu ticaret sistemleri neden bu kadar raabet görüyor ? veya bunu alan insanlar SALAK mı sizce ?

2. bir e-ticaret sisteminde banka bilgileri + kredi kartı bilgileri + üye eposta şifre bilgileri mevcuttur. buda tüm e-ticaret sitelerinde oldugu gibi opencarttada log edilir. Sistemin wareze düşmesi veya sistemin SQL bilgileri ve Admin panel bilgileri çalınsa veya hacklense müşterilerinin kredi kartı bilgileri başkasının eline geçtigi zaman sizi şu kişilerin elinden kim kurtaracaktır ? 1. Maliye 2. Firma hakkında açılan savcılık suç duyuruları 3. Hosting firmasının sizin hakkınızda açacagı suç duyuruları 4. müşterilerinin açacagı suç duyuruları.

Bir müşterinin kredi kartından mail order sistemine benzer paypal vb ödeme sistemlerinden kredi kartından 3D siz çekilse sizi kim kurtaracaktır ?

Opencart güvenlimidir ?

1.http://www.bilgisayarbilisim.net/web-programlama-f56/e-ticaret-sistemi-hakkinda-bilgi-ve-tecrubesi-olan-var-mi-t97230.html

2.https://www.google.com.tr/#q=opencart+g%C3%BCvenlik+a%C3%A7%C4%B1klar%C4%B1

Ben bir yazılımcıyım. Siz ticaret yapıyorsunuz .. Wordpress , Opencart gibi ücretsiz yazılımlarla risk almayın. Gidin düzgün bir e-ticaret alın. keyfinize bakın.

Bu arada 200 TL ile şahıs sirketi kuran arkadaşı merak ediyorum . giderler şunlardır..

1.Yazılım
2.Sunucu
3.Muhasebeci
4.Muhasebe vergi kayıtları
5.Esnaf sicll tasdiknamesi veya Ticaret oda kaydı
6.Fatura
7.İmza sürküsü Noterden

bunları 200 TL yapsın ben hemen açtırıyorum.

Bunlar benim kişisel görüşlerimdir..

Ek Olarak: 8. Stopaj

Unutmuşum özür :)

SonYazilim SonYazilim www.sonyazilim.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek cad/cam/cae
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 298 / 299
  • Ticaret 61, (%98)

izmirweb35 adlı üyeden alıntı

Bazı arkadaşlar E-ticaret ne kavrama geldigini bilmiyor sanırım. yada allaha emanet dedigimiz kaba bir laf ile e-ticaret yapıyor.. Sadece üzülmekteyim...

Öncelikle açıklamalıyımki TR de en fazla satan sistemler ideasoft , tsoft, ticimax,neticaret,shop php vb sistemler.. bu sistemler min.1000 TL den başlar. Opencart dediginiz sistem ise ücretsiz bir e-ticaret sistemi.. Bunların farkı olmaz iseydi bu ticaret sistemleri neden bu kadar raabet görüyor ? veya bunu alan insanlar SALAK mı sizce ?

2. bir e-ticaret sisteminde banka bilgileri + kredi kartı bilgileri + üye eposta şifre bilgileri mevcuttur. buda tüm e-ticaret sitelerinde oldugu gibi opencarttada log edilir. Sistemin wareze düşmesi veya sistemin SQL bilgileri ve Admin panel bilgileri çalınsa veya hacklense müşterilerinin kredi kartı bilgileri başkasının eline geçtigi zaman sizi şu kişilerin elinden kim kurtaracaktır ? 1. Maliye 2. Firma hakkında açılan savcılık suç duyuruları 3. Hosting firmasının sizin hakkınızda açacagı suç duyuruları 4. müşterilerinin açacagı suç duyuruları.

Bir müşterinin kredi kartından mail order sistemine benzer paypal vb ödeme sistemlerinden kredi kartından 3D siz çekilse sizi kim kurtaracaktır ?

Opencart güvenlimidir ?

1.http://www.bilgisayarbilisim.net/web-programlama-f56/e-ticaret-sistemi-hakkinda-bilgi-ve-tecrubesi-olan-var-mi-t97230.html

Ben bir yazılımcıyım. Siz ticaret yapıyorsunuz .. Wordpress , Opencart gibi ücretsiz yazılımlarla risk almayın. Gidin düzgün bir e-ticaret alın. keyfinize bakın.

Bu arada 200 TL ile şahıs sirketi kuran arkadaşı merak ediyorum . giderler şunlardır..

1.Yazılım
2.Sunucu
3.Muhasebeci
6.Fatura
7.İmza sürküsü Noterden

Degerli arkadasim su an telefondan yazdigim icin detaya giremeyecegim fakat ben size sunu soyliyim ben yazilimciyim siz ticaret yapiyoruz diye konusuyorsunuz ama her hangi bir eticaret sistemi ne olursa olsun kredi karti bilgilerini sakli tutmaz dostum sadece uylik bilgileri kalir onuda hacleyemez oyle her babayigit ki o yigitler ugrasirsa turkiyede o ovdugunuz diger sistemleride ezer zaten bu opencartla ilgili bir sikinti degil ozetle kredi karti bilgilerini hicbir site sahibi goremez sitedede saklanmaz 3d guveligi ve ssl sifreleme yaparak sadece bizim ara yuzden direk bankasina baglanir ve odeme onaylabir yazilim para yatip yatmadigini bilmez hesaba sadece odeme modulunun hata veya onay koduyla calisir ki siz yazilimciyim dediniz bunlari size neden anlatiyorum bilemedim bu arada idea soft vb. Dediniz aptallarmi diye sordunuz gercek bir e ticaret yapacakcan toptanci sen olmalisim coook fazla stok tutmalisin oda yuzbinlerce lira demek reklam vs.vs. adam tum bu yatirimlari yapinca gidip ucretsiz script kullanirsa imaji sarsilir o yuzden imaj icin zorunda yani bedava demek ne opencart icin ne de wp icin kotu demek degil emin olun opencartta saglam bir site yapmak 2000 tl nin uzerinde bedava olan sadece govde yani ....
Ersen16

kişi bu mesajı beğendi.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

Opencart güvenlimidir ?

1.Yazılım
2.Sunucu
3.Muhasebeci
6.Fatura
7.İmza sürküsü Noterden

1-E-ticaret sisteminde kredi kartı bilgileri kaydedilmez. Önerdiğiniz sistemlerde kaydediliyorsa zaten baştan kaybetmiştir.
2-En çok tutulan sistemler sizin dediklerinizdir. Çünkü e-ticaret işine giren adam birkaç firmaya sorar. En uygun hangisi yapıyorsa ona yaptırır. Site açan yazılımdan anlamaz, anlasa kendi yazılımını kendi yapar zaten. Artık anlaştığı şirket neyi kullanıyorsa o da onu kullanır. Birde Google'dan aratır, aratınca zaten ilk sayfada reklamlarda bunlar çıkıyor. Bol gösterişli, göz alıcı, abartılı siteler. Adamda etkilenip yaptırıyor. Sistem iyi olduğundan değil.
3-Bu ücretli e-ticaret yazılımlarının güvenliğinden emin olamazsın. Sık sık güncellenmezler, kod kalitesinden de emin olamazsın. Açık kaynak kodlu değildir, siten kurulana kadar neyin ne olduğundan haberin bile olmaz. Her değişiklik için de elin onlara mahkumdur. Siteyi yaptırırsın, menüyü değiştirmeye bir o kadar daha para isterler. İnsanımızda da pahalı olan kalitelidir görüşü olduğu için müşteri kazklandıkça hoşuna gider.
4-Açık kaynak kodlu sistemler daha sık güncellenir. Geliştirmeye açıktır, fazla masraf çıkarmaz. Yan ürünleri oldukça fazladır. Kullanan yüzbinlerce insan gelişimine katkı sağladığı için daha kullanıcı dostudur. Tasarım konusunda sıkıntı çekmezsin.
5-Şahıs şirketi ise muhasebeciye verilen vekaletle beraber tamı tamına 640 lira tutuyor. Muhasebeci içinse aylık 70e anlaştık, başka şehirlerde onun fiyatı nedir bilemem. Daha yeni açtım, eve kontrole bile gelmediler henüz. Babamla aynı evde kaldığım için kira kontratı, elektrik ve suyu üzerime almak için de biraz para gitti. 50 DASK için, 85 elektrik için, su için para vermedim.

Sonuç olarak Opencart pek iyi değil, o doğru. Ama diğer yazılımların çok tutulması da kalitesinden değil. Herşey içinde entegre olarak geldiği için, site yapan sahışların işine geliyor. İndirip kuruyor, herşey hazır. Vakit kaybetmek istemiyor. Şahıs olarak böyle sistemlere yönelenler de arama sonuçlarına göre en gösterişlisi hangisiyse ona yöneliyor. Birde bir sorun için telefon açınca karşılarında hoş bir kadın sesi duymak hoşlarına gidior, kalite hissi uyandırıyor. Bu sistemleri almalarında kod yapısı, güvenlik, hız, seo, kalite... en son sırada yer alıyor.
SonYazilim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

izmirweb35 izmirweb35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek PHP Developer , IT Uzmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 3 / 10
  • Ticaret 1, (%0)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

1-E-ticaret sisteminde kredi kartı bilgileri kaydedilmez. Önerdiğiniz sistemlerde kaydediliyorsa zaten baştan kaybetmiştir.
2-En çok tutulan sistemler sizin dediklerinizdir. Çünkü e-ticaret işine giren adam birkaç firmaya sorar. En uygun hangisi yapıyorsa ona yaptırır. Site açan yazılımdan anlamaz, anlasa kendi yazılımını kendi yapar zaten. Artık anlaştığı şirket neyi kullanıyorsa o da onu kullanır. Birde Google'dan aratır, aratınca zaten ilk sayfada reklamlarda bunlar çıkıyor. Bol gösterişli, göz alıcı, abartılı siteler. Adamda etkilenip yaptırıyor. Sistem iyi olduğundan değil.
3-Bu ücretli e-ticaret yazılımlarının güvenliğinden emin olamazsın. Sık sık güncellenmezler, kod kalitesinden de emin olamazsın. Açık kaynak kodlu değildir, siten kurulana kadar neyin ne olduğundan haberin bile olmaz. Her değişiklik için de elin onlara mahkumdur. Siteyi yaptırırsın, menüyü değiştirmeye bir o kadar daha para isterler. İnsanımızda da pahalı olan kalitelidir görüşü olduğu için müşteri kazklandıkça hoşuna gider.
4-Açık kaynak kodlu sistemler daha sık güncellenir. Geliştirmeye açıktır, fazla masraf çıkarmaz. Yan ürünleri oldukça fazladır. Kullanan yüzbinlerce insan gelişimine katkı sağladığı için daha kullanıcı dostudur. Tasarım konusunda sıkıntı çekmezsin.
5-Şahıs şirketi ise muhasebeciye verilen vekaletle beraber tamı tamına 640 lira tutuyor. Muhasebeci içinse aylık 70e anlaştık, başka şehirlerde onun fiyatı nedir bilemem. Daha yeni açtım, eve kontrole bile gelmediler henüz. Babamla aynı evde kaldığım için kira kontratı, elektrik ve suyu üzerime almak için de biraz para gitti. 50 DASK için, 85 elektrik için, su için para vermedim.

Sonuç olarak Opencart pek iyi değil, o doğru. Ama diğer yazılımların çok tutulması da kalitesinden değil. Herşey içinde entegre olarak geldiği için, site yapan sahışların işine geliyor. İndirip kuruyor, herşey hazır. Vakit kaybetmek istemiyor. Şahıs olarak böyle sistemlere yönelenler de arama sonuçlarına göre en gösterişlisi hangisiyse ona yöneliyor. Birde bir sorun için telefon açınca karşılarında hoş bir kadın sesi duymak hoşlarına gidior, kalite hissi uyandırıyor. Bu sistemleri almalarında kod yapısı, güvenlik, hız, seo, kalite... en son sırada yer alıyor.

Fikirler tartışılır. bence yanlış düşünüyorsunuz. ama konuşşak şimdi saatlerce tartışabiliriz.. herkezin düşüncesi ayrıdır.. benim tecrübelerim benim söylediklerimi gösterir. sizin gördükleriniz ise farklı.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

Fikirler tartışılır. bence yanlış düşünüyorsunuz. ama konuşşak şimdi saatlerce tartışabiliriz.. herkezin düşüncesi ayrıdır.. benim tecrübelerim benim söylediklerimi gösterir. sizin gördükleriniz ise farklı.

Neyse ne. Arkadaşın hangisi hoşuna gidiyorsa onu yapsın en iyisi :)

Vtcam Vtcam Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 359 / 358
  • Ticaret 77, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Neyse ne. Arkadaşın hangisi hoşuna gidiyorsa onu yapsın en iyisi :)

Sonuç olarak mevzu benim siteyi nasıl yapacağım değil. Ben siteyi nasıl yapacağımı biliyorum sadece yasal işlemler için en kolay yolları arıyorum ama bulamadım halen:)

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Burda E-ticareti bilenler varken bir soru da ben sorayım arkadaşlar :)
AVON satışını internet üzerinden yapmak istersem, bunun için bir fatura kesmek gerekir mi yine de? Çünkü AVON elden ele satışı yapılan bir ürün, ve gelen kolide sadece temsilci için fatura var.
Bu konuda da bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, pek bilgim olmadığı gibi araştırma fırsatı da bulamıyorum

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

Vtcam adlı üyeden alıntı

Sonuç olarak mevzu benim siteyi nasıl yapacağım değil. Ben siteyi nasıl yapacağımı biliyorum sadece yasal işlemler için en kolay yolları arıyorum ama bulamadım halen:)

Biz tartışıyoruzya, konunun ne olduğunu unuttuk bile :)
Hocam herkesin dediği gibi, en ucuz yolu şahıs şirketi açmak. Ama şahıs şirketin yoksa, tandığın bir esnaf yoluyla da yapabilirsin fatura olayını. Onun bilgilerini koyarsın siteye, faturayı da o keser. Sen masrafını ödersin ona. Bu da olur, başında ağrımaz.
E-ticarette yasal tek olay fatura zaten. Vergi numarası, telefon, satış sözleşmesi, geri iade koşulları, ssl sertifikası olması lazım. Hiç uğraşma o zaman, mahalledeki esnaflardan biriyle anlaşıp faturayı ondan kesersin.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al