lostyazilim

Eşcinsel evlilik Türkiye’de yasal olmalı mı?

62 Mesajlar 10.808 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Sirvaliente Sirvaliente White Power! Kullanıcı
    • Üyelik 20.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Youtuber
    • Konum ABD
    • Ad Soyad M** M**
    • Mesajlar 370
    • Beğeniler 19 / 106
    • Ticaret 2, (%100)
    Niye olmasın? Bırakın da artık herkes özgür yaşasın be kardeşim kimene kimin inancından düşüncesinden cinselliğinden. Millet yeni şeyler üretiyor, uzaya gidip keşif yapıyor Türkiye hala ramazanda o olurmu bu günah mı, eşcinsellik olmamalı aile yapısına ters. Bırakın bu işleri Allah aşkına ya.

Her kim bize karşı ayaklanırsa kendisini ölü kabul etmelidir.
    wmaraci
    reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
    • Üyelik 05.04.2011
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Yazılım Geliştirici
    • Konum Konya
    • Ad Soyad İ** U**
    • Mesajlar 4900
    • Beğeniler 1419 / 2962
    • Ticaret 45, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

İşime geldiği gibi hiç bir şeyi kullanmadım. Bir insanı zorla Müslüman yapamıyoruz da, içki içen bir Müslüman'a tekme tokat saldırıp onu içkiden vazgeçirebiliyoruz o zaman ? Yazdığım şeyleri önce bir idrak edip cevap verin rica ediyorum. Hayvan ve insan kıyaslamasını çıkaran da siz ve bir kaç arkadaş zaten. Örneği veren kişi çok farklı bir şeye dikkat çekmek istemiş onu da anlamamışsınız. Burada olay zaten işin biyolojik tarafı, kimi çıkıp "yeni doğmuş bebeği öldürüp annesiyle beraber olup türün devamlılığını sağlıyor musun?" diye sormuş. Bunu saptırıp buralara getiren sizsiniz.

Sen önce okuduklarını idrak et kardeşim. :) Ben günah işleyeni tekme tokat döveceğiz demiş miyim? Kafana göre ayet kullanmışsın sonra gelip burada üste çıkmaya çalışıyorsun. Söylediklerimde anlaşılmayacak bir şey yok.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad H** E**
    • Mesajlar 1748
    • Beğeniler 385 / 385
    • Ticaret 27, (%96)

isousluer adlı üyeden alıntı

Sen önce okuduklarını idrak et kardeşim. :) Ben günah işleyeni tekme tokat döveceğiz demiş miyim? Kafana göre ayet kullanmışsın sonra gelip burada üste çıkmaya çalışıyorsun. Söylediklerimde anlaşılmayacak bir şey yok.

Üste çıkmaya çalışmıyorum. Hatta ayeti bilmenizi takdir ettim, şaşırdım. Ayette "dinde zorlama yoktur"un ne anlama geldiğini ben de en az sizin kadar iyi biliyorum. Ama bunu sadece "Müslüman ol diye zorlayamayız" şeklinde yorumlamak zorunda değilim. Müslüman birine doğruyu öğretmek isteyebilirsiniz, ancak yanlış yapan birini hiç bir şey için zorlayamazsınız. Benim verdiğim sadece basit bir örnekti. Ama inanın bana vermek istediğim mesajın azıcığını bile anlayamamışsınız. Ben burada size daha fazla laf anlatmaya çalışmayacağım, dikkate alıp cevap yazdığınız iyi teşekkür ederim. İyi günler.

• Üyelik 05.04.2011
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Konum Konya
    • Ad Soyad İ** U**
    • Mesajlar 4900
    • Beğeniler 1419 / 2962
    • Ticaret 45, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Üste çıkmaya çalışmıyorum. Hatta ayeti bilmenizi takdir ettim, şaşırdım. Ayette "dinde zorlama yoktur"un ne anlama geldiğini ben de en az sizin kadar iyi biliyorum. Ama bunu sadece "Müslüman ol diye zorlayamayız" şeklinde yorumlamak zorunda değilim. Müslüman birine doğruyu öğretmek isteyebilirsiniz, ancak yanlış yapan birini hiç bir şey için zorlayamazsınız. Benim verdiğim sadece basit bir örnekti. Ama inanın bana vermek istediğim mesajın azıcığını bile anlayamamışsınız. Ben burada size daha fazla laf anlatmaya çalışmayacağım, dikkate alıp cevap yazdığınız iyi teşekkür ederim. İyi günler.

Dur, nereye gidiyorsun? :) Düzgün düzgün tartışıyoruz şurada. Ama bunu sadece "Müslüman ol diye zorlayamayız" şeklinde yorumlamak zorunda değilim. Bak kurduğun şu cümle ayeti kafana göre yorumlamaktır işte. Kuran'da yazanlar bellidir. Hangi ayet ne için inmiş, neden inmiş tefsirde okursun. Detayına girmiyorum. Şimdi senin bu şekilde yorumlamak zorunda değilim cümlen şunu da makul karşılayabilirize varıyor; Nisa Suresi 43. ayette de namaza yaklaşmayın diye bir cümle geçiyor. Şimdi sadece bu cümleyi alırsak ayetten yanlış olur değil mi? Çünkü bu cümlenin öncesinde neden namaza yaklaşmayacağımız da yazıyor. Şimdi biri çıkıp "namaza yaklaşmayın" cümlesini istediği gibi yorumlayabilir mi? Veya bu cümleyi "şu hallerde namaza yaklaşmayın" şeklinde yorumlayacak değilim diyebilir mi? Bir Müslüman olarak Müslüman olan bir kardeşimi güzelce uyarıyorum. Uyarımı dikkate alırsın veya almazsın. Bundan sonrası beni alakadar etmez. Buradan da şunu çıkarabiliriz ki bir yanlışı tekme tokat düzelteceğiz diye de bir durum yokmuş demek ki. :)

wmaraci
    wmaraci

JexyR JexyR Codeigniter / Symfony Kullanıcı
    • Üyelik 27.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 40 / E
    • Meslek Yazılım Müh.
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad K** T**
    • Mesajlar 183
    • Beğeniler 11 / 62
    • Ticaret 0, (%0)
    Eşcinsellik bir tercihtir. Hormon bozukluğu başka birşeydir. Bir insanda ötörojen hormon bozukluğu varsa bu kişi kendini kız gibi hisseder ve vücudu da böyle şekillenir ancak organ olarak erkektir.

2 Tane kendini kız gibi hisseden birisinin ilişki yaşaması maktıken ters. Bu kişiler karşı cinsten hoşlarnırlar yani kendini kız gibi hisseden birinden değil erkeklerden hoşlanır.

Bunun tıbben tedavisi vardır.

Eşcinsellik başlı başına ib... tir kendine ben i... diyebiliyorsa bir erkek. Gitsin babasına istesinler diğer erkeği.

Batılaşıcaz diye i.... olmanın alemi yok zaten yeterince gençlerin beyni yıkandı batılılaşmak adı altında.
    idm27

kişi bu mesajı beğendi.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.10.2013
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad H** E**
    • Mesajlar 1748
    • Beğeniler 385 / 385
    • Ticaret 27, (%96)

isousluer adlı üyeden alıntı

Dur, nereye gidiyorsun? :) Düzgün düzgün tartışıyoruz şurada. Ama bunu sadece "Müslüman ol diye zorlayamayız" şeklinde yorumlamak zorunda değilim. Bak kurduğun şu cümle ayeti kafana göre yorumlamaktır işte. Kuran'da yazanlar bellidir. Hangi ayet ne için inmiş, neden inmiş tefsirde okursun. Detayına girmiyorum. Şimdi senin bu şekilde yorumlamak zorunda değilim cümlen şunu da makul karşılayabilirize varıyor; Nisa Suresi 43. ayette de namaza yaklaşmayın diye bir cümle geçiyor. Şimdi sadece bu cümleyi alırsak ayetten yanlış olur değil mi? Çünkü bu cümlenin öncesinde neden namaza yaklaşmayacağımız da yazıyor. Şimdi biri çıkıp "namaza yaklaşmayın" cümlesini istediği gibi yorumlayabilir mi? Veya bu cümleyi "şu hallerde namaza yaklaşmayın" şeklinde yorumlayacak değilim diyebilir mi? Bir Müslüman olarak Müslüman olan bir kardeşimi güzelce uyarıyorum. Uyarımı dikkate alırsın veya almazsın. Bundan sonrası beni alakadar etmez. Buradan da şunu çıkarabiliriz ki bir yanlışı tekme tokat düzelteceğiz diye de bir durum yokmuş demek ki. :)

Bakın, sizin verdiğiniz örnekle benimki çok farklı. Yorum zaten kişiden kişiye değişebilir. Ben cümleyi örnek olarak kullandım, eğer öyle olsa direk ayeti yazardım zaten. Sanırım direk ayetteki cümleyi kullanmış olmam bir hata oldu yanlış anlaşıldı tarafınızda. Sanıyorum ben oraya "Din'de kimseyi şuna uyacaksın diye zorlayamayız, sadece uyarırız yazsam" sıkıntı olmazdı. Sizin söylediğiniz "Namaza yaklaşmayın" çok uç bir örnek. Yalnız yazılırsa zaten yanlış anlaşılabilir, yorumlamaya falan gerek yok. Ama "Din'de zorlama yoktur"da böyle bir risk görmüyorum ben.

• Üyelik 05.04.2011
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Konum Konya
    • Ad Soyad İ** U**
    • Mesajlar 4900
    • Beğeniler 1419 / 2962
    • Ticaret 45, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Bakın, sizin verdiğiniz örnekle benimki çok farklı. Yorum zaten kişiden kişiye değişebilir. Ben cümleyi örnek olarak kullandım, eğer öyle olsa direk ayeti yazardım zaten. Sanırım direk ayetteki cümleyi kullanmış olmam bir hata oldu yanlış anlaşıldı tarafınızda. Sanıyorum ben oraya "Din'de kimseyi şuna uyacaksın diye zorlayamayız, sadece uyarırız yazsam" sıkıntı olmazdı. Sizin söylediğiniz "Namaza yaklaşmayın" çok uç bir örnek. Yalnız yazılırsa zaten yanlış anlaşılabilir, yorumlamaya falan gerek yok. Ama "Din'de zorlama yoktur"da böyle bir risk görmüyorum ben.

Sadece uyarırız, olmazsa içimizden buğz ederiz gibi bir cümle kurmuş olsaydın problem yoktu. Ki zaten ben de aksini iddia etmiyorum. Sonuç olarak ortaya üç madde çıktı.

1- Müslüman olmayanı Müslüman ol diye zorlayamayız.
    2- Bir mümin olarak Allah'ın kurallarına uymak zorundayız.
    3- Allah'ın kurallarına uymayanları tekme tokat dövüp zorlayamayız. Uyarırız, buğz ederiz.

Sanırım bunlarda hemfikiriz. Konu asıl konu üzerinden her ne kadar sapmış olsa da tartışıp doğruyu bulmamız güzel oldu. :)
    brown konusal

kişi bu mesajı beğendi.

TheLacivert TheLacivert Invictus Maneo Kullanıcı
    • Üyelik 11.05.2012
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Psikolog
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad B** K**
    • Mesajlar 1400
    • Beğeniler 497 / 496
    • Ticaret 0, (%0)

Şu an ki halim...
    cgrclk

kişi bu mesajı beğendi.

idm27 idm27 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 03.07.2014
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum Gaziantep
    • Ad Soyad F** D**
    • Mesajlar 205
    • Beğeniler 50 / 66
    • Ticaret 6, (%100)
    İslami bir kenara bırakacak olursak - haşa, bırakamayız da - normal şartlara dönelim, eşcinsel ilişki sapıklıktır. Tedavi edilebilir bir durumdur. Şu meşhur erkeklik/kadınlık hormonları meselesi. Toplumumuzu böyle ahlak dışı şeyler özendirmeyin. Yarın (allah göstermesin ) çoçuğumuz gelip baba ben .... diye bir cümleye başlarsa, ne diyeceksiniz?

Lût kavmiydi sanırım, neden helâk olduklarını biliyorsunuz. İşte tam bu meseleden ötürü. Eşcinsellik ilk insanlardan beri varolan bir durum, tercih meselesi olduğuna katılıyorum. Örneğin kadınların bilmem kaçta kaçının lezbiyenliğe yatkın olduğunu okumuştum bir yerde. Buna örnek olarakta tüm dergilerin, hatta kadınlara yönelik çıkan dergilerde bile çıplak veya bikini kadın pozları olmasıymış felan.

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 23.04.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Eğitmen
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad D** A**
    • Mesajlar 2077
    • Beğeniler 522 / 448
    • Ticaret 21, (%90)

idm27 adlı üyeden alıntı

İslami bir kenara bırakacak olursak - haşa, bırakamayız da - normal şartlara dönelim, eşcinsel ilişki sapıklıktır. Tedavi edilebilir bir durumdur. Şu meşhur erkeklik/kadınlık hormonları meselesi. Toplumumuzu böyle ahlak dışı şeyler özendirmeyin. Yarın (allah göstermesin ) çoçuğumuz gelip baba ben .... diye bir cümleye başlarsa, ne diyeceksiniz?

İyi insan olduğu, kimseye zarar vermediği sürece sonuna kadar destek olacağımı söyleyeceğim. Tedavisi mümkün olduğuna emin misiniz? Başarıl oranının yüzde kaç olduğunu biliyor musunuz? Eşcinselliğin bir sapıklık olduğu tıbben kanıtlanmış mıdır yoksa kendi düşünceniz mi? Kendi düşüncenizse tıptaki uzmanlığınız nedir?

Ek Olarak:

JexyR adlı üyeden alıntı

Eşcinsellik bir tercihtir. Hormon bozukluğu başka birşeydir. Bir insanda ötörojen hormon bozukluğu varsa bu kişi kendini kız gibi hisseder ve vücudu da böyle şekillenir ancak organ olarak erkektir.

2 Tane kendini kız gibi hisseden birisinin ilişki yaşaması maktıken ters. Bu kişiler karşı cinsten hoşlarnırlar yani kendini kız gibi hisseden birinden değil erkeklerden hoşlanır.

Bunun tıbben tedavisi vardır.

Eşcinsellik başlı başına ib... tir kendine ben i... diyebiliyorsa bir erkek. Gitsin babasına istesinler diğer erkeği.

Batılaşıcaz diye i.... olmanın alemi yok zaten yeterince gençlerin beyni yıkandı batılılaşmak adı altında.

Bayılıyorum şu bizim millettin her şeyi bilmesine. Ne güzel yahu eşcinseller de tercih ettiği için böyle olmuş. Buna ne denir şimdi? Kime laf anlatıyoruz ki.

wmaraci
    Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al