lostyazilim
tr.link

#suruçtakatliamvar LANETLİYORUZ

56 Mesajlar 10.219 Okunma
lstbozum
tr.link

AhmetOztasci AhmetOztasci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek asfwf
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 906
  • Beğeniler 199 / 232
  • Ticaret 11, (%100)
Ekşi'de yazılan şu entry sanırım herşeyi açıklıyor; (https://eksisozluk.com/entry/53367384)

sorumlusunun ve azmettiricisinin "kim" olduğu konusunda şahsım nezdinde hiçbir şüphe olmayan vahşet. aslında herkes o halk düşmanı ilkel geri ortaçağ kaçkınını çok iyi tanıyor, biliyor; saklamaya çalışsa da aklındaki farkındalığı yok edemiyor.
tanıyorsunuz işte... kıvırmaya gerek yok; hepiniz çok çok iyi tanıyorsunuz.

korku ve baskı nedeniyle söylenemeyenler bir yana;

sözlük adına vahim olan bir husus mevcut; o da saf, katıksız, tertemiz bir cehalet...
yüzlerce yazıdan vıcık vıcık bilgisizlik ve korkunç bir sığlık fışkırıyor. ülkenin cümle kurarak kendini az çok ifade edebilen kitlesinin hali buysa, geri kalanını varın siz düşünün.

örneğin bazı gençlerin veya ergen irilerinin vakayı sahiplenme şekli şu: "bak gördünüz mü; bomba, silah, ölüm, katliam neymiş anlayın"
bu cümleyi pkk veya bölgedeki kürtler için kuruyor ha; sana bana değil yani; yanlış anlaşılmasın.
yani 30 yıldır bombayla, ölümle katliamla iç içe yaşayan adamlara ders veriyor; bu saldırıdan ders çıkarmalarını salık veriyor. trajikomik...
la olm; adamların mitinginde canlı yayında bomba patlattılar; insanlar öldü, onlarcası yaralandı; bir kısmı uzuvlarını kaybetti. senin benim topuklarımızı vura vura kaçacağımız, birbirimizi izdiham nedeniyle eze eze öldüreceğimiz bir ortamda yere yattılar; organize olup vakayı en az kayıpla atlatmayı başardılar.
hatırlatalım; bu kitlesel soğukkanlı tepkiyi, askerliğini dağlarda 15 ay "komando" yapmış, türlü çatışma ve travmadan geçmiş adamlar ancak verebiliyor.

bir de bu kitlenin türevi mevcut:
ölmeyi bayılmak, counter'da kill almak falan sanan bu tayfanın durumu da oldukça sıkıntılı. bunların, -çoğunun erkek olduğunu varsayarsak- askerlik yapmadığı veya hiçbir silah ile temas etmediği konusunda kendimizden emin olabiliriz; ama sanırsın hepsi taktik birlik elemanı, delta force üyesi...
bu vatandaşları, askerden kaçmak için master kovalamak, bedelli için para biriktirmek, ev araba satmak yerine gönüllü asker, komando vs olmaya davet ediyorum; çünkü tetiği çekmek mouseun sol tuşuna tıklamaya, bomba atmak sağ tuşuna tıklamaya pek benzemiyor.
şurada atıp tutan zevatın bir kısmının yakın mesafede patlayan g3'ün sesiyle altına sıçacağına pek şüphe duyulmamalı.

sonra "oh iyi olducular" var ki; bu kitle en az kızılması gereken kitle... bunları fazla ciddiye almamak lazım; çünkü cehaletin, bilgisizliğin o en temiz huzurunu bunlar yaşıyor. türkiye ırak'a dönebilirmiş, ortadoğu bataklığıymış, katliammış, matliammış kim takar... koy götüne rahvan gitsin kitlesi... bunların polat alemdar'ın kendilerini kurtaracağını sandıklarına emin olabilirsiniz. çünkü beyni televizyonla uyuşmuş, dünyadan habersiz bu kitle, ırak'ta her gün pazar yerlerinde, insanların içinde patlayan bombaları, magazin haberlerinden hemen önceki 1 dakikalık dünya gündemi adı altında insanları salak yerine koyan haberlerden takip edebiliyor.
oysa 10 yıldır ırak'ta her gün bombalar patlıyor, günde ortalama 50 insan ölüyor. amerikan işgali ardından ırak'taki can kaybının 3-4 sene evvel 700binleri geçtiği söyleniyordu. şimdi ne olmuştur kim bilir... ama bizimkiler için önemli değil. 700 bin ne ki? türkiye liginde top tepen bazı eşekler o kadar kazanıyorlar zaten. 700bin de rakam mı yahu...
velhasıl suruç'ta yaşanan bu vahşeti destekleyenlerin, kendilerine şarapnel, kurşun, alev vs değmeyeceğini sandıklarını düşünebiliriz. bazı şeyleri yaşamadan öğrenemeyeceklerine kanaat getirebiliriz. bunlar için umut malesef yok; zorlamaya da gerek yok.

muhtemelen sümeyye kadrosundan olan bir başka grup da gazlı polis müdahalesi olduğunu iddia edenlerle alay ediyor. sanki daha evvel hiç olmamış da, imkansız bir şeymiş gibi...
bu sefer oldu mu olmadı mı bilmem ama demin bahsettik; hepimiz tv kanallarında izledik. seçimden bir gün önceki hdp mitingindeki bombalı saldırının hemen ardından polis kuvvetleri oradaki kitleye, sanki orada bomba patlamamış, insanlar ölmemiş, millet kolunu bacağını kaybetmemiş gibi, bir de üstüne su ve gaz sıkarak müdahale etti?
etti mi etmedi mi?
etti çocuklar etti...

yaşadığınız ülkeyi hiç tanımamanız ve hükmü altında yaşadığınız otoriteden bihaber olmanız nedeniyle önce biraz yakın tarih, türkiye tarihi hakkında bilgi edinmenizde fayda olduğu çok açık.

kısacası vaziyet, ekşisözlük denen türkiye örnek kütlesinden bakınca oldukça vahim.
günü okumak, gündemi kavramak, geleceğe dair rasyonel fikirler üretmek, sorunları gerçekçilik ve aklıselim ile halletmek konusunda toplum artık dibi görmüştür.
türkiye kısaltmalı üçüncü dünya ülkesinin, selefi osmanlı imparatorluğu gibi bir çöküş ve çözülme çizgisine adım adım yaklaştığı bu günlerde tüm ağır sorumluluk, yine bir grup eğitimli, aydın ve soğukkanlı azınlığın üzerine yığılacak gibi duruyor.
Rekomedya sterk

kişi bu mesajı beğendi.

boş çuval dik durmaz
wmaraci
reklam

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)

armoniy adlı üyeden alıntı

işte diyorum ya

tank var tüfek var ARTIK KENDi eylerimizi üretebiliyoruz güç var füze vvar herşye var

gir suryiee tanklar f16 karadan denizden her yerden gir GÖRSÜNLER osmanlı torunlarını çalsın mehter marşı işte kolay dğeil ah olsa

O işler öyle olmuyor ha diyince girelim sağdan soldan. Bu dediğin şey, ülkenin batıyor oluşunu düşün darphaneye sahipsin ve para basamıyorsun. Yani istediğin gibi hareket edemezsin.

Kuva-i Kafsinkaf

armoniy armoniy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mimarlık Adayı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 975
  • Beğeniler 227 / 270
  • Ticaret 2, (%50)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

O işler öyle olmuyor ha diyince girelim sağdan soldan. Bu dediğin şey, ülkenin batıyor oluşunu düşün darphaneye sahipsin ve para basamıyorsun. Yani istediğin gibi hareket edemezsin.

farkındayım

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
İran ve rusya izin vermedikçe suriyeye tampon bölge
Amerika izin vermedikçede pkk denen terör örgütüne mermi sıkılamaz
Bu olaydaki mesaj belli ölenlere allah rahmet eylesin
Adıyamanda kalleşçe öldürülen askerimizin mekanı cennet olsun

wmaraci
wmaraci

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Bir canlı bombaya methiye dizerken başka bir canlı bomba tarafından öldürülmek oldukça ironik.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Responsive adlı üyeden alıntı

Bunu diyen bunu da dedi:

Son paragrafta savunmaya çalıştığın liderin Selo, zamanında bunları da dedi;

Apo'nun Heykelini Dikeceğiz. Heykelini!
Onlarca günahsızın ölümüyle sonuçlanan 6-7 Ekim olaylarındaki Sokağa Çıkın Çağrısı
"Biji Serok Apo"

Neymiş pkk terör örgütüymüş de pyd bu örgütten bağımsız özgürlük savaşçılarıymış da rere rörörö. İkiyüzlülüğünüz batsın sizin. Ağzınıza aldığınız barış, kardeşlik kelimelerini bırakıp "evet, Türk devletini bu bölgede istemiyoruz. hedefimiz bağımsız kürdistan." diyebilseniz gözümde ışidin gördüğü değeri görebilirsiniz. Işid terör örgütüdür ve bunu gayet net dile getirir. PYD/PKK/YPG/YPJ/HPG ise terör örgütü olmasına rağmen sevgi pıtırcığıyız der. Amacını açıklamaktan sakınır.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, YPG/PYD BU ÖRGÜTÜN SURİYE KOLLARIDIR.

Sabahtan beri bir ışid katliamıdır tutturmuş gidiyor herkes. En ufak infazının dahi videosunu çekip binbir montajla allayıp pullayıp yayınlayan Işid, böylesi bir eylemi üstlenmeyip köşesine çekilecek yani? Kafa güzel, aynen devam.

Not: Etnik kökeni Çerkes olup kendini Türk hisseden bir insanım.

Saçma sapan ithamlarda bulunuyorsun. HDP'li falan değilim Kürt de değilim Kürdistan falan gibi alakasız bir isteğe neden sahip olayım. Türk devletini istemiyor olsam çeker adam gibi bir avrupa ülkesine giderim kurulacak kıçı kırık Kürdistan ne işime yarayacak dilini bile bilmediğim yaşamak isteyeceğim en son ülkelerden biri. Ben ortadoğu bataklığından uzaklaşayım devletim de politik olarak uzaklaşsın da huzur içinde yaşayalım diye bakıyorum İstanbuldan kalkıp Bitlise Diyarbakıra Hakkariye neden gideyim canım o kadar ortadoğu istese direk Suriyeye giderdim zaten ...

Benim kimseyi şu ya da bu sebeple savunduğum yok gerçek ne ise onları konuşuyorum, daha foruma üye olalı 2 gün olmuş herkesi tanıdığını bir mesajda ideolojisini etnik kökenini çözdüğünü sanıyorsun.

Çok merak ediyorsan son ticaret yaptığım SMHMEDYA ile yüzyüze görüştüm hiç kürde benziyormuymuşum alakam varmıymış bir sor bakalım . Doğruları söylemek için kürt olmaya falan gerek yok, milliyetçi duygularla yanlışları savunmanın da anlamı yok.

Etnik kökenin de beni zerre ilgilendirmiyor bu ülkenin daha iyi konumda olmasını insanlarının daha iyi yaşamasını arzuluyorsan benim halkımsın aksi bir planın düşüncen varsa öz kardeşimde olsan düşmanımsın

armoniy armoniy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mimarlık Adayı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 975
  • Beğeniler 227 / 270
  • Ticaret 2, (%50)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Saçma sapan ithamlarda bulunuyorsun. HDP'li falan değilim Kürt de değilim Kürdistan falan gibi alakasız bir isteğe neden sahip olayım. Türk devletini istemiyor olsam çeker adam gibi bir avrupa ülkesine giderim kurulacak kıçı kırık Kürdistan ne işime yarayacak dilini bile bilmediğim yaşamak isteyeceğim en son ülkelerden biri. Ben ortadoğu bataklığından uzaklaşayım devletim de politik olarak uzaklaşsın da huzur içinde yaşayalım diye bakıyorum İstanbuldan kalkıp Bitlise Diyarbakıra Hakkariye neden gideyim canım o kadar ortadoğu istese direk Suriyeye giderdim zaten ...

Benim kimseyi şu ya da bu sebeple savunduğum yok gerçek ne ise onları konuşuyorum, daha foruma üye olalı 2 gün olmuş herkesi tanıdığını bir mesajda ideolojisini etnik kökenini çözdüğünü sanıyorsun.

Çok merak ediyorsan son ticaret yaptığım SMHMEDYA ile yüzyüze görüştüm hiç kürde benziyormuymuşum alakam varmıymış bir sor bakalım . Doğruları söylemek için kürt olmaya falan gerek yok, milliyetçi duygularla yanlışları savunmanın da anlamı yok.

Etnik kökenin de beni zerre ilgilendirmiyor bu ülkenin daha iyi konumda olmasını insanlarının daha iyi yaşamasını arzuluyorsan benim halkımsın aksi bir planın düşüncen varsa öz kardeşimde olsan düşmanımsın

olayı şu tarafadan ele alın
kürt türk değil

"önünüzde katliam oluyor ve sınıra yakın" neden niçin ya istanbulda merkezi yerde olsaydı en az 1500 ölü

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

armoniy adlı üyeden alıntı

olayı şu tarafadan ele alın
kürt türk değil

"önünüzde katliam oluyor ve sınıra yakın" neden niçin ya istanbulda merkezi yerde olsaydı en az 1500 ölü

bana söyleme dostum bende senin gibi düşünüyorum, yukarıda ki arkadaş bana bir sürü ithamda bulunmuş yok kürdistan istiyormuşum yok hdpliymişim selo başkanımmış falan boş boş konuşmuş ona cevaben yazdım

Bende katliam olarak bakıyorum aynı saldırı batıda da yaşanabilir terörün aması maması şurdası burdası olmaz. Sivillerin canına kasıt var ortada.Ülkenin karışmasını amaçlayan bir saldırı hoş görmek anca bu ülkenin düşmanına yakışır.

ilginciz ilginciz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ceyrancı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 76 / 123
  • Ticaret 1, (%100)

LikeSend adlı üyeden alıntı

İftira atıyorsunuz ve yalan söylüyorsunuz. Hiç bir konuda pkk güzellemesi de yapmadım pkk için şerefli onurlu gibi bir tabir de kullanmadım . Aponun bile kabul ettiği onlarca yüzlerce binlerce katliamı yok sayıp ya da savunacak kadar aptal insanlıktan çıkmış da değilim. Sizin hatanız pkk ile pyd yapılanmalarını bir tutup orada kendini savunan insanları da terörizmle suçlamanız. Kürt değilim ve kobani de benim milletimden insanlar da insanlık için savaşıyor destek veriyor. Burada medyanın devletin yalanlarıyla düşman gibi gösterilen Türkmenler Kürtler ırakta suriyede birlikte kader birliği yapıp bir dilim ekmeklerini paylaşıyorlar beraber omuz omuza çarpışıyorlar.

Eğer forum tartışmalarında yazdıklarımı okursanız Türkmenleri kimse dile getirmiyor diye onlarca kez sitem ettiğimi burada ki bir çok konuda yazanları iki yüzlülükle suçladığımı da görürsünüz. Yani bunu da görmemiş olmanız söylemediğim anlamına gelmez.

Bugün yaşanan saldırı bizim sivil eli silahsız vatandaşlarımıza yapıldı dolayısıyla 2 terörist örgütün çatışması diye adlandırılamaz. Reyhanlıda Kütahyada İstanbulda yapılan Işid saldırıları da mı terörist teröriste saldırılardı ? Tamamı masum insanlara yönelik terör saldırısıydı. Bunu ayrı onu ayrı görerek meşrulaştıramazsınız. Yarın İstanbulun göbeğinde bir çarşıda saldırı olmayacağının garantisi yok o insanlar için de mi terörist teröriste diyeceksiniz ? Ya da devletin işine geliyor mu diyeceksiniz ?

Vatanlarını savunan insanlar terörist olmazlar. Kürtleri sevmiyorum diyebilirsiniz Kürt oldukları için yaşananlara seviniyor da olabilirsiniz fakat hiç biri suriyede mücadele edenleri terörist yapmaz.

Ölenler arasında Trabzonlusu da vardı Çerkesi de vardı sosyalist lazlar grubu da vardı bir çok sosyalist gençlik örgütü vardı. Bunlar pkk sevicisi falan da değildi.

Işid ihtimalini başbakan da söyledi ilk bulgular bu yönde dedi böyle bir eylemi yapacak başka bir oluşum da şu an için yok.

Diyarbakır mitingi olayında da suç pkkya hdp ye atılmıştı ama yakalanan çocuğun aranması durumları takipten o gün çıkarılmış olmasıyla Mit kaynaklı bir saldırı olduğu ortaya çıktı. Hep iftira iftira komplo hayali senaryo ile bir yere varılamaz. Siyasi çıkarlar için devletin kurumları görüldüğü üzre maşa olarak kullanılıyor. Bu ateş sadece kürtleri değil hepimizi yakar

pyd nedir?
Suriye'de kurulan ve kuzeyde bağımsız bir kürt devleti kurmak için çalışan bir siyasi kuruluştur.
Amacı?
halkçı koruma birlikleri diye askeri kolu olan ve bir devletin içinde devlet kurmak isteyen "bir demokrat parti" deniliyor.
pkk nedir?
Türkiyenin doğu ve güneydoğusunda kurulan bağımsız bir kürt devleti kurmak için çalışan siyasi kuruluş,aslında yasa dışı silahlı bir örgüttür.(Partiya Karkerên Kurdistanê)
Amacı?
pkk gerilla diye askeri kolu olan devletin içinde devlet kurmak isteyen bi örgüt.

Aralarında ben hiç bi fark göremedim. İnsanları katledip, devlete sebepsiz ve asılsız suçlamalar yaparak hakkın olmayan bir şeyi istemek(toprak) ne zamandan beri hak olmuştur?
Türkler ve kürtler omuz omuza demişsiniz. Bu ülkeye kürtler kaçarken, türklerin hiç biri alınmamıştır. Nasıl bi beraberlik orasını anlamakta zorluk çektim.

Vatan savunmak , hakkın olmayan şeyleri talep ederek içerde devletten izinsiz bir yapılanmayla katliam çıkarmaksa sen haklısın.
00.00 - 08.00 mesaisinde çalışan biriyim gece çalışan 11 kişi oluyor. 10 u kürt tek türk benim , hatta 2 tanesi kürdistan diye konuşurken ben onların beyinlerinin yıkandığını gördüğüm için ve bazı şeylere akıllarının yetmediğini düşünüp tepki bile göstermedim. Bende düşmanlık veya herhangi bir garez olsa oracıkta hastanelik edene kadar döver, haklarına soruşturma başlatıp işten attırıp peşinden adliyede suç duyurusunda bulunurdum. Hayatlarını karartana kadar uğraşırdım ancak akıllarının yetmediğini düşünüp duymamazlıktan geldim. Ve bunlar hiç Türkçe konuşmuyorlar bende kürtçe öğrenip şakalaşıyorum.
Hatta iki kürt arkadaşımla birlikte denizden geldim de bu yorumu yazıyorum. Ben insanı insan olduğu için sever saygı duyarım, din ırk dil ayrımcılığı yapmam ama kör değilim eğriyi doğruyu hesaplayabilirim.

Ben zaten oradaki kişiler kesinlikle pkk sempatizanıdır demedim. Öyleyse eğer diyerek yorumladım.
Hükümeti günahım kadar sevmem ama suçlayacak hurafeler aramaya gerek yok. it iti sokakta bulur, ışid ve pkk yiyorlar birbirlerini işte bunda anlaşılmıcak bir şey yok

• Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

ilginciz adlı üyeden alıntı

pyd nedir?
Suriye'de kurulan ve kuzeyde bağımsız bir kürt devleti kurmak için çalışan bir siyasi kuruluştur.
Amacı?
halkçı koruma birlikleri diye askeri kolu olan ve bir devletin içinde devlet kurmak isteyen "bir demokrat parti" deniliyor.
pkk nedir?
Türkiyenin doğu ve güneydoğusunda kurulan bağımsız bir kürt devleti kurmak için çalışan siyasi kuruluş,aslında yasa dışı silahlı bir örgüttür.(Partiya Karkerên Kurdistanê)
Amacı?
pkk gerilla diye askeri kolu olan devletin içinde devlet kurmak isteyen bi örgüt.

Aralarında ben hiç bi fark göremedim. İnsanları katledip, devlete sebepsiz ve asılsız suçlamalar yaparak hakkın olmayan bir şeyi istemek(toprak) ne zamandan beri hak olmuştur?
Türkler ve kürtler omuz omuza demişsiniz. Bu ülkeye kürtler kaçarken, türklerin hiç biri alınmamıştır. Nasıl bi beraberlik orasını anlamakta zorluk çektim.

Vatan savunmak , hakkın olmayan şeyleri talep ederek içerde devletten izinsiz bir yapılanmayla katliam çıkarmaksa sen haklısın.
00.00 - 08.00 mesaisinde çalışan biriyim gece çalışan 11 kişi oluyor. 10 u kürt tek türk benim , hatta 2 tanesi kürdistan diye konuşurken ben onların beyinlerinin yıkandığını gördüğüm için ve bazı şeylere akıllarının yetmediğini düşünüp tepki bile göstermedim. Bende düşmanlık veya herhangi bir garez olsa oracıkta hastanelik edene kadar döver, haklarına soruşturma başlatıp işten attırıp peşinden adliyede suç duyurusunda bulunurdum. Hayatlarını karartana kadar uğraşırdım ancak akıllarının yetmediğini düşünüp duymamazlıktan geldim. Ve bunlar hiç Türkçe konuşmuyorlar bende kürtçe öğrenip şakalaşıyorum.
Hatta iki kürt arkadaşımla birlikte denizden geldim de bu yorumu yazıyorum. Ben insanı insan olduğu için sever saygı duyarım, din ırk dil ayrımcılığı yapmam ama kör değilim eğriyi doğruyu hesaplayabilirim.

Ben zaten oradaki kişiler kesinlikle pkk sempatizanıdır demedim. Öyleyse eğer diyerek yorumladım.
Hükümeti günahım kadar sevmem ama suçlayacak hurafeler aramaya gerek yok. it iti sokakta bulur, ışid ve pkk yiyorlar birbirlerini işte bunda anlaşılmıcak bir şey yok

Ösoya destek ver nusraya destek ver ışide destek ver türkmen cihadcılara destek ver tırlar dolusu mühimmatı Suriyede esada karşı savaşan kim varsa yolla bunlar yaşanırken devlete dönüp bir kere ne yapıyorsun diye sorma iş kürtlere gelince devlet içinde devlet kurmak istiyorlar de .

Suriyede herşey güllük gülistanlık güvenliklerini sağlayan adil bir devlet düzeni var da mı bu insanlar silahlı savunma birlikleri kuruyorlar azıcık insaflı olun vicdanlı olun iki yüzlülük yapmayın. Sayısını ülke istihbaratının bile bilmediği kadar örgüt var hemen her ükenin desteklediği gruplar var bölgede savunmanın dışında taraf olmayacağını açıklayan PYD mi terörist oldu da gözünüze batıyor devlet içinde devlet kuruyor diyorsunuz.

İşıd masum bir örgütmüş de teröristlerden başkasına saldırmıyormuş gibi konuşup duruyorsunuz , pkk ile nerede savaşıyor işıd ? Koca ülkenin arkasını döndüğü görmezden geldiği alevi türkmenler mi pkk kürtler mi pkk musul kerkük halkları mı pkk ? Esad askeriyle bu terörist allahsız örgütlere karşı halkını koruyabiliyor mu ki bu insanlar devlete baş kaldırıyor olsun ?

Hepsini boşver bu ülkede ışidin yaptığı kaçıncı saldırı ? Yaptığı bütün eylemler sivillere yönelikti Reyhanlı Cilvegözü Kütahya Sultanahmet Suruç ne farkları var hangisinde pkk vardı reyhanlı halkı mı pkkydı ? Silah bile taşımayan turizm polisi mi pkkydı hepsine saldırdı ona ağla buna üzül buna feryat et iş kürde gelince devlet içinde devlet de. Kandil orada işte madem ki bu kadar insani terörle savaşan masum bir örgüt gitsin kandile saldırsın gitsin israile saldırsın gitsin incirlikte bulunan amerikan üssüne saldırsın .

Senin arkadaşlarının ne söylediği beni ne ilgilendirir ister hepsi kürdistan istesin ister hepsi amerikaya bağlanmak istesin bu orada ölen masum 32 kişinin öldürülmesini meşru mu kılar ? Napmış bu çocuklar eline silah mı almış öldürülmeyi hakeden ne günah işlemişler ?

Türkmenlerin alınmadığı doğru sebebi de alevi olmaları türkmenlerin hangi bölgede ne durumda olduklarını kimlerden destek gördüklerini kimler tarafından eğitildiklerini de çok çok iyi biliyorum peşmerge tarafından korunmaya alınan türkmenlerden bile habersizsiniz, orada ezidiler ile bir kuru ekmeğini paylaşıp yaşam savaşı veren türkmenlerden de bi habersiniz , böyle görünmemeleri unutulmuş olmalarının tek nedeni de alevi olmaları . Lazkiyede ki türkmen cihadcılara nasıl destek sağlandığını da kimlerin nasıl cihadcı topladığını da iyi biliyorum.

Forumda belli ki ne vicdan kalmış ne insanlık kalmış şurada şunu tartışıyor olmamız bile fazlasıyla ayıp . Bağdadi gibi bir ucube namussuza allah gibi tapan bir akılsız gelmiş senin ülkende bir eylem yapmış insanlarını öldürmüş sen kendi insanını koruyacağına gidip namussuzları savunuyorsun. Neymiş pkk ile savaşıyormuş hani nerede ben neden görmüyorum pkk ile savaştığını ? Ölenlere bakıyorum hep sivil hep sivil.

Batıda bombalar patlamaya başladığında bakalım ne diyeceksiniz ne bahane bulacaksınız, siz sanıyorsunuz bize birşey olmaz suriye gibi olmayız ama 10 sene önce suriyeli de böyle düşünüyordu cennet gibi ülkesinin böylesine karışacağını orada yaşayanlarda düşünmüyordu.
FilmleriTV

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al