lostyazilim

Blogger Avrupa Birliği ülkeleri için çerezlerle ilgili bildirim

47 Mesajlar 9.633 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam bildirimde anlatılmak istenen şudur;
Biz sitelerimize Google Analytics - Adsense kodları eklediğimizde Google sitemize giren kullanıcıların bilgilerini toplayarak kayıt altına alıyor, aynı olay chrome tarayıcıda da yapılıyor. Bu bilgileri yine insanlar web sitelerinde gezerken onların bilgilerine göre reklam gösteriyor, yada bizim Analytics servisimiz için kullanıcının bilgilerini toplayarak bize sunuyor. Dolayısı ile yeni çıkan yasalar gereği kullanıcıların izni ve haberi olmaksızın olmaksızın onların bilgilerini toplamak suç sayılıyor ve neticesinde kullanıcıya dava açma hakkı doğuyor.
Google'da kendi servislerinde (Youtube vb.) yaptığı gibi, hani youtubeye girdiğinizde en üstte mavi bir çubuk çıkar ve bu siteyi kullandığınızda bilgilerinizin çerezlerin toplanmasına onay vermişsinizdir gibisinden birşey yazıyor, Google şimdi site sahiplerine diyorki, yasalara uymak için sizde bloglarınızda bu uyarıyı yapın.

Ayrıca sitelere girilememe gibi bir durum göremedim ben an itibariyle faklı faklı bloglara orjinal TTNet DNS ayarları ile bağlanabiliyorum. Bu bildirimle yaşadığınız olayların doğrudan bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, farklı bir güncelleme yapılıyor olabilir.

Ek Olarak: VPN ile 6 farklı ülkeden denedim girişler normal, diğer dns adreslerini denemedim fakat.

Tekrar Ek Olarak: :D

AB kullanıcı izni politikası

Bu politikanın uygulandığı Google ürünlerini kullanırken Avrupa Birliği'ndeki son kullanıcılara belirli bilgiler ifşa edilmeli ve kullanıcıların izni alınmalıdır.

Avrupa Birliği'ndeki son kullanıcılar için:

Google ürünlerini kullanmanızın sonucu olarak herhangi bir sitede, uygulamada, e-posta yayınında veya diğer mülklerde oluşan her tür veri toplama, paylaşma ve kullanımla ilgili bilgileri net olarak ifşa etmek ve izin almak için ticari olarak makul çabayı göstermelisiniz ve
Son kullanıcıya, bu politikanın geçerli olduğu bir ürünle bağlantılı olarak söz konusu etkinliğin meydana geldiği, kendisine ait cihazda çerez veya diğer bilgileri depolamaya ve bunlara erişime ilişkin açık ve anlaşılır bilgiler sunmak ve bunun için kullanıcının iznini almak üzere ticari olarak makul çabayı göstermelisiniz.
https://www.google.com/about/company/user-consent-policy.html

Google Gizlilik Politikası'na hoş geldiniz

Google hizmetlerini kullandığınızda, bilgileriniz açısından bize güvenirsiniz. Bu Gizlilik Politikası hangi verileri neden topladığımızı ve bu verilerle ne yaptığımızı anlamanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu bilgiler önemlidir. Bu nedenle, zaman ayırıp dikkatli bir şekilde okuyacağınızı umuyoruz. Ayrıca, bilgilerinizi yönetmek, gizliliğinizi ve güvenliğinizi korumak için kontrolleri Hesabım'da bulabileceğinizi hatırlatırız.
https://www.google.com/policies/privacy/

Yayıncılara, çerezlerin kullanımına ilişkin izin konusunda yardımcı olma
http://www.cookiechoices.org/

wmaraci
reklam

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Hocam bildirimde anlatılmak istenen şudur;
Biz sitelerimize Google Analytics - Adsense kodları eklediğimizde Google sitemize giren kullanıcıların bilgilerini toplayarak kayıt altına alıyor, aynı olay chrome tarayıcıda da yapılıyor. Bu bilgileri yine insanlar web sitelerinde gezerken onların bilgilerine göre reklam gösteriyor, yada bizim Analytics servisimiz için kullanıcının bilgilerini toplayarak bize sunuyor. Dolayısı ile yeni çıkan yasalar gereği kullanıcıların izni ve haberi olmaksızın olmaksızın onların bilgilerini toplamak suç sayılıyor ve neticesinde kullanıcıya dava açma hakkı doğuyor.
Google'da kendi servislerinde (Youtube vb.) yaptığı gibi, hani youtubeye girdiğinizde en üstte mavi bir çubuk çıkar ve bu siteyi kullandığınızda bilgilerinizin çerezlerin toplanmasına onay vermişsinizdir gibisinden birşey yazıyor, Google şimdi site sahiplerine diyorki, yasalara uymak için sizde bloglarınızda bu uyarıyı yapın.

Ayrıca sitelere girilememe gibi bir durum göremedim ben an itibariyle faklı faklı bloglara orjinal TTNet DNS ayarları ile bağlanabiliyorum. Bu bildirimle yaşadığınız olayların doğrudan bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, farklı bir güncelleme yapılıyor olabilir.

Ek Olarak: VPN ile 6 farklı ülkeden denedim girişler normal, diğer dns adreslerini denemedim fakat.

Buraya kadar tamam, peki biz o bağlantı çubuğunu nasıl yapacağız? Burasını bilmiyoruz olayın. Az önce bende gördüm o bağlantı çubuğunu başka bir blogspot sitede.

Ayrıca bir blogspot uzantılı siteye girdiyseniz ve blogspotun kendi teması yer alıyorsa o bağlantı çubuğu otomatik olarak çıkıyor.

Bizim temalarımız ve alan adlarımız farklı, bundan dolayı bizde çıkmıyor olabilir ve bu yüzden farklı DNS'lerden girişlere kapalı olabiliriz.

Ek Olarak: Yani tam olarak bunun önüne nasıl geçeceğimizi anlamadım ben, anlayıp yapan birilerini bekliyorum. Kendim yapamadım.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Buraya kadar tamam, peki biz o bağlantı çubuğunu nasıl yapacağız? Burasını bilmiyoruz olayın. Az önce bende gördüm o bağlantı çubuğunu başka bir blogspot sitede.

Ayrıca bir blogspot uzantılı siteye girdiyseniz ve blogspotun kendi teması yer alıyorsa o bağlantı çubuğu otomatik olarak çıkıyor.

Bizim temalarımız ve alan adlarımız farklı, bundan dolayı bizde çıkmıyor olabilir ve bu yüzden farklı DNS'lerden girişlere kapalı olabiliriz.

Ek Olarak: Yani tam olarak bunun önüne nasıl geçeceğimizi anlamadım ben, anlayıp yapan birilerini bekliyorum. Kendim yapamadım.

Evet Google servislerinde otomatik çıkıyor. Farklı tema kullananlar içinde son verdiğim linkteki sayfayı icelerseniz çözüm için öneriler ve araçlar sunduğunu göreceksiniz.

Örneğin; https://silktide.com/tools/cookie-consent/download/

adresine giderek ilgili alanları kendimize göre doldurup bize verdiği kodu sitemize ekliyoruz.

Ek Olarak: Şuan yaptığım incelemelerde özel yapılmış temalarda da otomatik bilgi uyarısı çıktığını gözlemlemekteyim, galiba google insanları uğraştırmamak için bu işi kendisi yapıyor ve güncellemelerde bulunduğu içinde ara ara kesintiler yaşanıyor.

Ayrıca şunuda belirteyim; Bu uyarılar sadece Avrupa Ülkelerindeki kullanıclara özeldir ve sadece onlara görünür.

Thyphoon Thyphoon Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
Bazi sitelerime erisim sagliyorum bazilarina hala saglayamiyorum ne olacak bu is cozumu nedir bekleyecrz mi

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

Evet Google servislerinde otomatik çıkıyor. Farklı tema kullananlar içinde son verdiğim linkteki sayfayı icelerseniz çözüm için öneriler ve araçlar sunduğunu göreceksiniz.

Örneğin; https://silktide.com/tools/cookie-consent/download/

adresine giderek ilgili alanları kendimize göre doldurup bize verdiği kodu sitemize ekliyoruz.

Ek Olarak: Şuan yaptığım incelemelerde özel yapılmış temalarda da otomatik bilgi uyarısı çıktığını gözlemlemekteyim, galiba google insanları uğraştırmamak için bu işi kendisi yapıyor ve güncellemelerde bulunduğu içinde ara ara kesintiler yaşanıyor.

Ayrıca şunuda belirteyim; Bu uyarılar sadece Avrupa Ülkelerindeki kullanıclara özeldir ve sadece onlara görünür.

Yani DNS'den dolayı değilde güncellemelerden dolayı kesinti yaşadığımızı düşünüyorsunuz? Az önce özel yapım bir teması olan blogspot sitemden denedim, uyarı çıktı. Fakat blogspot.co.uk olarak denediğimde çıkıyor. blogspot.com ile şu an o siteye sorunsuz giriş sağlayabiliyorum.

Tek problem bloggerda alan adına entegre edilmiş siteler galiba şu an. Onu da bağlantıda yer alan creator aracılığıyla halletmemiz gerekecek sanırım. Bugün akşama kadar netleşir galiba iyice.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Yani DNS'den dolayı değilde güncellemelerden dolayı kesinti yaşadığımızı düşünüyorsunuz? Az önce özel yapım bir teması olan blogspot sitemden denedim, uyarı çıktı. Fakat blogspot.co.uk olarak denediğimde çıkıyor. blogspot.com ile şu an o siteye sorunsuz giriş sağlayabiliyorum.

Tek problem bloggerda alan adına entegre edilmiş siteler galiba şu an. Onu da bağlantıda yer alan creator aracılığıyla halletmemiz gerekecek sanırım. Bugün akşama kadar netleşir galiba iyice.

Evet netleşecektir illaki. Tekrar dediğim gibi kullandığınız DNS avrupa lokasyonlu değilse uyarıları göremezsiniz. Ayrıca örnek resimde test ettiğim site özel alan adına sahip, blogspot.com vs. değil yani.

Ek Olarak:

Yeri gelmişken şunu da haykırmak geldi içimden;

"Elin gavuru" dediğimiz adamlar (Amerikalı Bunlar) Avrupa, insan hakları ile ilgili bir yasa çıkardı diye dev bir sistemi güncelleriyor, neredeyse blog alemini ayağa kaldırıyor. Ayrıca sağolsunlar bizi de Avrupa ülkesi olarak gördükleri için uyarıyorlar. :D
Gel gelelim ülkemize. Ülkemizde insan hakkı makkı yok, biz insanmıyızki devlet bize bu hakkı tanısın. Adamlar(TTnet,Avea) daha üstüne üstlük, yabancı bir firma ile anlaşarak TTnet kullanan kullanıcıların izni ve haberi olmadan internetde ki tıklamalarımızı bile kayıt altına alarak çeşitli şirketlere satıyorlar. Durum böyleyken böyle "Elin Gavurları"
ehliblog

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

Thyphoon adlı üyeden alıntı

Bazi sitelerime erisim sagliyorum bazilarina hala saglayamiyorum ne olacak bu is cozumu nedir bekleyecrz mi

Blogspot uzantılı siteler düzeliyor galiba şu an, ben birkaç sitemde denedim sorunsuz giriş yaptı.

Fakat alan adına geçirilmiş blogspot siteler için aynısını söyleyemiyorum şu an için.

Arkadaşın verdiği bağlantıdan kodu oluşturup ekledim ve bende sizin gibi bekliyorum.

Ek Olarak:

Evet netleşecektir illaki. Tekrar dediğim gibi kullandığınız DNS avrupa lokasyonlu değilse uyarıları göremezsiniz. Ayrıca örnek resimde test ettiğim site özel alan adına sahip, blogspot.com vs. değil yani.

O zaman bende eklediğim kodu kaldırıp beklemeye geçeyim, kendisi yapsın ne yapacaksa. En sağlıklısı bu gibi görünüyor.

Gece boyu DNS'lerden dolayı yaşadığımız problemler bu güncellemenin gelmesiyle alakalıydı diyebiliriz.

Demekki DNS ayarlarımız Avrupa Birliği ülkesine ait olduğu zaman giriş yapamadık fakat Türkiye olduğu zaman giriş sağlayabildik.

Onun dışında atılan güncellemeler yüzünden ara ara kendi DNS adresimizden de giriş yapamadık.

Yani DNS problemi yok. Sorun da yok ortada. Boşuna kafamıza takmışız geceden beri.

Zaman ayırıp, üşenmeyip yazdığın için teşekkür ederim kardeşim. Keşke herkes senin kadar duyarlı olup yardımcı olmaya çalışsa.

İyi forumlar diliyorum.

• Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
Yaklasik olarak 30 dakikadir tum sitelere erisiyorum gerek .com gerek .blogspot ama baskalarindada erisim sekli ayni mi duzgun mu onemli olan bu valla canim sıkıldı bu olaya.
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

Thyphoon adlı üyeden alıntı

Yaklasik olarak 30 dakikadir tum sitelere erisiyorum gerek .com gerek .blogspot ama baskalarindada erisim sekli ayni mi duzgun mu onemli olan bu valla canim sıkıldı bu olaya.

Beklemedeyiz bakalım, akşama doğru tam olarak oturur gibi gözüküyor şimdilik.

Evet hocam, geceden beri bizimde suratımız düştü.

• Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 165 / 186
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaslar tum sitelerimin erisim sikintisi kalktigini soylemistim suan vpn ile mobilden denedim .com veya blogspot fark etmiyor mobil sablondada ozel sablondada baloncuk cikiyor sanirim sikinti bitti. Yalniz bunda amac ne anlayamadim ne ise yarayacak bu baloncuk reklam bilgilerini sattigini kabul mu ettiriyor :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al