erekaone adlı üyeden alıntı
Kesinlikle katılıyorum Ozan Hocam. Ticaret bunun adı evet bir bakıma vergi kaçırmak olarak görünebilir masumlaştırmak değil amacım ama Hocanın da dediği gibi vergiler sana dönmüyorsa ben de ülkenin ha kriz çıktı çıkacak batacaz eziyetini ağır vergi yükünü çekmek zorunda değilim. Hele ki böyle bir sektörde. Dünyanın en büyük coin firmaları sırf elektrik devlet tarafından karşılanıyor diye Estonya da bulunuyor. Apple gibi bir firma sırf işçi gücü daha ucuz diye çinde üretiliyor ve daha niceleri. Bunun adı sömürü mü evet sömürü. Ama ben tek başıma vergilerini ödeyen bir vatandaş/firma olarak bu sömürüyü durduramam. Amerika da her filmde geçen ''ben vergilerini ödeyen bir vatandaşım'' repliğini bizim ülkemizde duyan oldu mu? Öyle ya da böyle farketmesen de sen vergilerini ödüyorsun zaten seve seve ;)
Dünyanın en saçma vergisi olan Kabotaj vergisini biliyor mu acaba bu vatandaşlar ? Ben bir ofis açacağım. Benden peşin vergi kesiyor devlet ! Neden ? Yarın öbür gün vergimi vermeyebilirim, benden bu yüzden peşin para alıyor. Aldığım sakızda TRT vergisi var. TRT devlet televizyonu mu ? :)
Komik komik şeyler. Yüzlerce sayabilirim. Millet gerizekalı değil. Ben de şükürler olsun ki değilim. Eğer bir gün devlet her yapamadığını ya da yanlış yaptığını benim üstüme yıkmaktan vazgeçerse, gerçek bir 'sosyal devlet' olursa ve verdiğim vergilerin fazlasıyla bana hizmet olarak döndüğünü hayatımda bir gerçeklik olarak görürsem, o zaman elbette seve seve ülkeme vergi öderim, helali hoş olsun derim.
Hayatında Avrupa, Kanada vs. görmemiş insanlar için 'Türkiye'm benim, ne güzel memkelet' vs. demesini de çok doğal karşılıyorum. Bir Kanada'ya gidip orada yaşamaya başlasın, kuracağı cümle 'Ben insanmışım' olacaktır.
Hayat sürüp geçiyor, Mars'ta hayat kuruluyor, biz İŞID ile falan hala :) Ah güzel memleketimin insanları, aaah...