nettebilgi adlı üyeden alıntı
Eğer bu ülkede sosyal devlet kurulmuş olsaydı, zengin fakir arasındaki uçurum olmamış olsaydı, doğu ile batı aynı anda kalkındırılmış olsaydı, Atatürk'ün kalkınma politikaları rafa kaldırılıp Kürt ağanın ve törenin eline teslim edilmemiş olsaydı, anadolu, patronun, beyin kölesi yapılmamış olsaydı, köy enstitüleri kapatılmayıp, yurdun en ücra köşelerinde bile akıllı, üretken insanlar gönderiliyor, köylü kalkındırılıyor olsaydı, çiftçi topraksız, işçi işsiz, öğrenci okulsuz bırakılmamış olsaydı, devletin her başına geçen servet sahibi olmamış olsaydı, yandaş kayırma olmamış olsaydı bu ülkede ne fakirlik, ne bölünme, ne pkk, ne terör, ne de faşizm olurdu. Herkes mutlu, bilimle teknolojiyle uğraşır, fakirlik olmaz, üniversiteliler işsiz, köylüler topraksız kalmazdı. Ve şuan kimse birbirini terörizm le suçlamaz herkes ya işiyle, ya sanatıyla, yada hobisiyle uğraşır olurdu.
Terör örgütleri neden ortaya çıkar, Neden Beslenir, Nasıl Büyür bu konular hakkın da da kısa cevap istiyorum.
Terörün nasıl bitirileceğine dairde bir iki cümlelik yazı istiyorum senden kısaca.
Birincisi Atatürk'ün istediği şey bu değil Toprak Reformuydu. (araştırınız)
Çalışan ile çalışmayan arasında tabi ki fark olacak, ben oğluma mı bakacağım doğuda ki adama mı bakacağım? Tabi bağışlar, yardımlar olur da eşit olmamız imkansız. Dünyanın düzeni bu zaten.
Ayrıca köylülerden bahsediyorsunuz, şu an ki Cumhurbaşkanı en büyük örnek, Rize'nin bilmem hangi köyünden çıkmış bir isim. Ve daha nice örnekleri var. Lazı Kürdü vs. vs. çalışan, azmi olan ne olursa olsun kazanır arkadaş. Boş yapmayalım artık ya.
Ben çalışacağım, o yatarken ona yardım mı edeceğim?
Sen elinden geleni yap, sonra yardımını bekle. Canımız feda öyle..