lostyazilim
tr.link

Ekşi Sözlükte Adblok ve Adsense tartışılıyor

23 Mesajlar 3.352 Okunma
acebozum
tr.link

cagatayguney cagatayguney WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 16.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İnternet Reklam Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** G**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 121 / 120
  • Ticaret 21, (%100)
yaygınlaştığı anda, web sitesi sahipleri 3 gün sitelerini kapatıp protesto etsin bakalım ne oluyor. Ek olarak ; bazıları reklamları çok abartıyor !

elektronikssl
webimgo

saltuntas saltuntas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek blog yazarlığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 42 / 391
  • Ticaret 92, (%99)
Olayı bu noktaya getiren aç gözlü site sahipleri. Nihayetinde herkes emeğinin karşılığını almak ister fakat bunu da bir adabı var.

La_Motta La_Motta . Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek seo ve adwords
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 235
  • Beğeniler 48 / 83
  • Ticaret 14, (%100)
Arkadaşlar birçoğumuz websitelerle geçimini sağlıyor. En azından site masrafını karşılıyor. Bunca emek verilen her gün özenle içerik girilen siteler var. Sayfaya 2 adet reklam koyarak en azından masrafını çıkarmak istemesi gayet doğal.

Fakat benim anladığım kadarıyla halkımız süratle adblok kullanmaya başlayacak ve bu durumundan ne kullanıcılar, ne de web site sahipleri karlı çıkmayacak.

Ben halkımızın tutumunu doğru bulmuyorum. Kimse sana bedava bilgi vermek için sıraya girmez. Reklam sonuçta bu, virüs değil ki.

Sinemaya gidince bizlere 5 dk reklam izlettiriyorlar. Kimse buna ses çıkaramaz.

Bence adblok ile mücadele edip yaygınlaşmasını engellemeliyiz.
Rekomedya HisLoN

kişi bu mesajı beğendi.

brkltprmk brkltprmk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Pöh
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 876
  • Beğeniler 67 / 163
  • Ticaret 11, (%100)
anti adblock kullanıyorum. google reklamlarım var. yırtık dondan fırlayan reklamlar gibi rahatsız edici değil. Google reklam politikaları zaten serttir.

reklamı engelleyecek olan da giremesin siteme yapacak birşey yok. inat etsin tıklamasın reklama ama o eklenti varken giremesin. Benim dusuncem bu. wp için eklentisi de var, kendinize göre ufak bir görsel hazırlayarak ziyaret edenin tepkisini çekmeden devre dısı bıraktırabilirsiniz.

kaç kişinin devre dısı bıraktıgının istatistiğini de kaydediyor. Tavsiye ederim.

wmaraci
wmaraci

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)
yahu adblock kurulu olan adam zaten reklamlara tıklamayacak neden zorluyorsunuz ki anlamıyorum.

adblocku kaldırdığı zaman reklama falan tıklayacağını mı sanıyorsunuz?

adblock varsa siteye erişimi kısıtlayacağına bi istatik al günde kaç kişi giriyor kaçında adblock var bi bak gör bakalım.

Bu işten en çok zarar eden google bile addonlaır arasında adblocku kaldırmıyor isterse yasaklar siz daha çok ağlıyorsunuz. Herkes internette özgürdür dileyen adblock kuyrar dileyen kurmaz.

Yok efendim para kazanamıyoruz diyte kendini rezil eden sitelerden olmayın. 3 kuruştan yoksun kaldınız diye ağlayacaksanız gidin oto tamircisi falan olun. Webmasterlık size göre değil.

>/dev/null 2>&1

Webino Webino Webino -Web Yazılım & SEO Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 57 / 28
  • Ticaret 3, (%67)
Beyler ben tartışmaya katılamıyorum ama bunu iletirseniz sevinirim.

Bir yazar yazdığı kitaptan sattığı fiyata göre emeğinin karşılığını alıyorsa,bir blog yazarı da yazdığı her post tan emeğinin karşılığını almalıdır.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Adam adblock kullanıyorsan sitemin içeriğinden faydalanamazsın diyorsa haklıdır. Zaten girişin bana direk fayda sağlamıyor, tıklaman ufacık bir ihtimalken onu da ortadan kaldırıyorsan neden sana babamın hayrına içerik sunayım ? Biz hem içerik üreten site sahipleriyiz hem de aynı zaman da birer internet kullanıcısıyız. Benim de karşıma adblock kapatın uyarısı çıkıyor ve siteye ihtiyacım varsa paşa paşa kapatıyorum, mutlak ihtiyaç duyduğum bir site değil ise hiç uğraşmadan geri çıkıyorum bu bu kadar basittir. Bu iş özünde karşılıklı menfaate bakıyor. Sen benden hizmet alıyorsan bunun karışılığı olan o aldığın hizmetin bedelini karşılamaya çalıştığım reklamlara da tahammül edeceksin, içeriğim buna değer değilse ben de şımarıp adblock kapat diyemem zaten, topuğuma sıkmış olurum.

Adblock kullanımına neden olan en baş etken Youtube video arasında araya giren sesli video reklamlar, alkislarlayasiyorum.com da ki gibi içeriği gizleyen boktan reklamlar, splash çıkan sesli reklamlar, her sayfada inat gibi açılan tam sayfa splashlar. Yani kullanıcının asıl sorunu bannerlarda değil, banner harici bu tarz agresif reklam politikalarına konu malzemeler. Kurunun yanında yaş da yanıyor işte.

Ekşide yazanları sabaha karşı okudum, çok bencilce yorumlayanlar olmuş, hep tek taraflı bakarak yorumlamışlar. Ben günde şu an 10+ saat sitem ile ilgileniyorum, bunu iş olarak görüyorum ve geçimimi bu şekilde sağlıyorum, nasıl diyebilirsiniz ki reklam görmek istemiyorsam görmem, o reklamlar olmasa benim sitem olmayacak zaten, işini görebiliyorsan o istemediğin reklamlara borçlusun, o reklamlardan kazanç sağlayamayacaksam babamın hayrına sana neden içerik üreteyim ? Emek veren benim, sitemde adblock kullananı istemiyorsam da bu benim hakkım amme hizmeti vermiyoruz burada, ister kapar girersin ister girmezsin bu elbet ki senin tercihin, ama tutup da bana bunu yapamazsın yanlış diyemezsiniz, ki beni şu an derinden etkilemediği için gerek duymuyorum, ama iş o noktaya varırsa elbet ki ben de aynı yöntemi uygulamak zorunda kalacağım.

Bu işin çözümü de aslında çok basit, Google yeni bir reklam politikası oluşturacak, belirlenen politikaların dışına çıkan siteleri 3 ay gibi süreyle dizinden çıkaracak, bunun karşılığında ise Adblock kullanıcılarının Google hizmetleri almasını engelleyecek, biz temizliği yaptık kapat kardeşim adblockı, dizinimde ki siteler tertemiz benim güvencemde diyecek. Yoksa bu iş gerçekten akıl almaz noktalara varacak gibi görünüyor, bu hızla giderse 1-2 seneye kalmaz reklam işi de yalan olacak, alan daraldıkça daha agresif reklamlar türeyecek iş daha beter boka saracak.
La_Motta

kişi bu mesajı beğendi.

ArdaEgridere ArdaEgridere Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 1247
  • Beğeniler 77 / 110
  • Ticaret 6, (%83)
tartışılcak tabi

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)

Öncelikle bir internet sitesi ticaret hane değildir. Ticarethaneye cevireceksen yapacaksın üyelikli bir internet sitesi koyacaksın kredi kartı ödeme sistemini parayı ödeyen girecek içeriğe ulaşacak.

Bunu yapmıyorsan internet siten halka açık bir sitedir. Google Adsense'a başvururken bunu belirtiyorsun aksi halde google sana diyorki;

"Misafir kullanıcıya gösterdiğin site ile üyelere gösterdiğin aynı değil" vermiyorum sana adsense hesabı diyor.

Sen halka açık bir site yapiyorsan ilk amacın PARA değil kaliteli içerik olacak. Para sana hediye olarak gelecek.

Bu yüzden hem herkes gelsin sitem hitlensin hemde adblock kurmuş gelme demek arasında dağlar kadar fark var.

Ben açıkçası adblock önleyen sitelerin ekran görüntüsünü alıp direk googleye şikayet ediyorum.

misafir kullanıcıya gösterdiği içerikle google bota gösterdiği içerik farklıdır. Addonlarım arasında adblock oldugu için beni engellemiştir şeklinde.

Ve bu tür şikayetlerin sonucu %90 adsense ban olarak yansıyacak çok yakın.

ya kapalı sistem site yapın (buna cürret edemezsiniz neden hit gelmez) yada addon kurulu diye kimseyi engellemeyin.

Sen pazara stand kuruyorsun senden almıyorlar diye insanlara yürüyün gidin lan diyorsun o zaman gitme kardeşim pazara bırak bu işleri derler adama.

>/dev/null 2>&1

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

Caesar adlı üyeden alıntı

Öncelikle bir internet sitesi ticaret hane değildir. Ticarethaneye cevireceksen yapacaksın üyelikli bir internet sitesi koyacaksın kredi kartı ödeme sistemini parayı ödeyen girecek içeriğe ulaşacak.

Bunu yapmıyorsan internet siten halka açık bir sitedir. Google Adsense'a başvururken bunu belirtiyorsun aksi halde google sana diyorki;

"Misafir kullanıcıya gösterdiğin site ile üyelere gösterdiğin aynı değil" vermiyorum sana adsense hesabı diyor.

Sen halka açık bir site yapiyorsan ilk amacın PARA değil kaliteli içerik olacak. Para sana hediye olarak gelecek.

Bu yüzden hem herkes gelsin sitem hitlensin hemde adblock kurmuş gelme demek arasında dağlar kadar fark var.

Ben açıkçası adblock önleyen sitelerin ekran görüntüsünü alıp direk googleye şikayet ediyorum.

misafir kullanıcıya gösterdiği içerikle google bota gösterdiği içerik farklıdır. Addonlarım arasında adblock oldugu için beni engellemiştir şeklinde.

Ve bu tür şikayetlerin sonucu %90 adsense ban olarak yansıyacak çok yakın.

ya kapalı sistem site yapın (buna cürret edemezsiniz neden hit gelmez) yada addon kurulu diye kimseyi engellemeyin.

Sen pazara stand kuruyorsun senden almıyorlar diye insanlara yürüyün gidin lan diyorsun o zaman gitme kardeşim pazara bırak bu işleri derler adama.

İyide sen hobi amaçlı açılan siteler ile herkesi bir tutuyorsun.
Benim sitem ticarethane, kusura bakma gün geliyor 2 gün uyku uyumadan hizmet sunmaya çalışıyorum, tek amacım da ilk amacım da para kazanmak. Zaten kaliteli hizmet sunamasam para kazanamam, bu benim için yeterince yük değil mi ? Bir bedeli bunca hizmete karşı haketmiyormuyum ? Bak ne güzel kullanıcıdan para da istemiyorum bedava gelip faydalanıyor, 2 reklam görmek mi zoruna gidiyor ?

Örneklemeyi yanlış yapmışsın, ben pazarda tezgah açmışım ve sen geleceksin ben buradan istediğimi alırım ve tek kuruş para da ödemem diyeceksin, bunun nesi hak peki ?

Tık başı falan kazanmadığımdan bu adblock şu an için beni etkilemiyor, hatta pazarın daralması, kullanıcıya ulaşmanın firmalar adına zorlaşması işime bile geliyor değerler artıyor, rekabet ortamı oluşuyor, fakat bu böyle giderse, kullanıcıların çoğunluğu adblock kullanırsa elbet ki etkileyecek, rüzgar tersine dönecek ve fiyatlar düşecek. Geri dönüş alamayan firmalar reklamı kesecek. İş oraya vardığında da hepimiz siteleri kapatıp gidicez. Herkes blogger değil, daha sene başına kadar günde 18 saat çalışıyordum aynı site için ve öyle söylediğin gibi kolay olmuyor bu işler. Dün geceden beri uyumadım, sabaha kadar çalıştım, bunca emek verip kullanıcıdan kuruş para istemiyorum, bi zahmet reklamları da görsün kabullensinler . Bakın sadece görsünler diyorum, zorla tıklasınlar falan demiyoruz burada .

Gazete alırken para ödüyoruz değil mi, hiç gazete reklamlarına isyan eden gördün mü duydun mu ? Hem para veriyorsun hem reklam görüyorsun ama hiç sesini çıkarmıyorsun, çünkü biliyorsun ki o reklam olmasa kimse o gazeteyi sana 25 kuruşa 50 kuruşa satamaz bakkalına kadar ulaştıramaz.
HisLoN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al