WMDostum adlı üyeden alıntı
usta eğer kodlaman iyi ise gerçekte ben tasarımıma aşırı derecede güveniyorum ve hani şöyle bir şeyde yaparız türklere indirim olayı vs ;) yani yyabancı çeviri de bende babam ingilizce öğretmeni :D
Forum scripti yazmak başka bir olay.
Şöyle söyleyeyim.Öyle bir sistem yazmalısınız ki sizi en başta eklentilere muhtaç etmemeli.Teması basit düzenlemeler ile kişiselleştirilmeli.Mesela bu alanda vBulletin 3 default teması efsanedir.Basit css değişiklikleri ile tema tamamen değiştirilip farklı şekiller verilebiliyordu.Bakınız; wmaracı teması.Uzun lafın kısası script tek başına bir çok işleve yetebilmeli.Ama eklenti desteği de mutlaka sağlanmalı.Bu basit bir iş değil.Uzun vadede çok yorucu bi iş.Aynı zamanda uğraşın sonunda da meyvelerini toplayabileceğiniz bir iş.Ben yardımcı olmak isterdim ancak zaman sorunum var.O yüzden umarım projenizi hayata geçirebilirsiniz demekten başka birşey gelmiyor elimden.
Ek Olarak:
sovetski adlı üyeden alıntı
PHPKF sizin 2008 de gördüğünüz gibi değil artık hocam araştırmadan diğerlerinin kafasında soru işareti bırakmayın bence.
2008 den buyana sadece 3 kişilik ekipten oluşan ama en çok 1 kişi yani scripti kuran kişi tarafından geliştirilen phpkf var. 2012 den beri izliyorum onları ve 3 yıldır kurduğum onların hem forum hemde cms scriptleri var sitemde halada mevcut. Seo bakımından çok güzel şuana kadar hiç sorunum olmadı. Eklenti, tema ve s. yetersizliği var söyleyenler için diyorum, sizin sayenizde forumu kullanmak isteyenler bile korktu artık, resmi sitesinde aktiflik olsa, herkes kullansa sizce admin daha fazla çalışmazmı?
Admin bir kenara, neden destek veren normal üyeler yok? vbullettin mybb ne bileyim diğer sistemlere gönülden destek veriyorsunuz ama ??
Allah şahidimdir phpkf dan ne gelirim var nede adminini yakından tanıyorum ama bu kadar önyargılara dayanamıyorum, adam yıllardır pes etmeden devam ediyor ama bizden onlara destek veren yok ! Destek versek bile para isteriz o kadar yani..
Kendi projelerimize destek vermiyoruz biz ona eminim, adam helal zahmetiyle iş yapmış bizde hiçbir şey yapmadan sadece kenardan bakalım..
Bu kadar sert çıkışınıza bi anlam veremedim hocam.Ben burda tasarım ve dizayn konusunda kendi şahsi fikrimi dile getirdim.Hala da lafımın arkasındayım.Tasarım konusunda vBulletin üstüne tanımam.Phpkf bende sürekli takip ediyorum merak etmeyin.Ne zaman daha minimalist tasarımlara geçerlerse o zaman sempati duymaya başlarım.Bu haliyle ben beğenmiyorum,sevmiyorum ve sevmek zorunda da değilim.Sırf Türk yapımı diye geleceği belli olmayan bir scripte projemi emanet edemem :) Ama Türk yapımı herşeyi her zaman desteklerim.Kaliteli olsun,istediğim verimi versin isterse vBulletin'den pahalı olsun.Gider Türk yapımı olanı alırım.Ama beni tatmin etmeyecekse bedava bile olsa kullanmam