lostyazilim

VDS/WHMPanel/Reseller Hakkında?

8 Mesajlar 1.247 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

RHEngineer RHEngineer Makina Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)
Bu konular hakkında birkaç sorum olacak?

Resellere sadece WHMPanel kuruluyor ve CPanel ile de satmış olduğunuz siteler yönetiliyor. Fakat reseller paketlerinde SSH bağlantısı sanırım yok.

VDS sanal sunucu olup işletim sistemi ve CPanel kuruluyor. sonra içinde reseller satmak için ayrı bir reseller klasörü oluşturup içine WHm mi kuruyoruz.

VDS'de tek site olurmu veya daha çok neden tercih edilir?

Ek Olarak: Güncel.

wmaraci
reklam

AlpBilisim AlpBilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 174
  • Beğeniler 3 / 31
  • Ticaret 15, (%93)
tek sitesi olan sanırım kolay kullanım nedeniyle tercih ediyor fakat ben tek siteler için Centos Web panel öneriyorum ayrıca nginx ve varnish desteği mevcut. cpanelde nginx var proxy olarak mevcut ve pek bir performans artışı olmuyor.
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
İmzamdaki konudan yardım alabilirsiniz.

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
VDS'e cPanel kurulumu yaparsanız, tek site olarak kullanabilirsiniz tabiki. Yönetici siz olacağınız için size Reseller diye bir hesap verilmiyor yönetim bilgileri veriliyor bu bilgilerle WHM üzerinden giriş yapabilir desteklenen her şeyi yönetebilirsiniz. Reseller WHM'sinden farkı tüm yetkilere sahip olmanızdır. Buradan isterseniz reseller hesapları isterseniz direk site hesapları oluşturabilirsiniz. Sadece 1 site barındırmanızda mümkün size kalmış bir şey.

wmaraci
wmaraci

xFeyz xFeyz creative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 195 / 222
  • Ticaret 8, (%100)
bahsettiğiniz tabir biraz yanlış olmuş.
cPanel ile WHM panel ayrı bir yazılım değildir, cPanel/WHM panel olarak adlandırılır.
siz sadece yetkiniz sınırlarında kaldığınız için öyle görürsünüz.
normal bir hosting hesabına girdiğinizde cPanel yazar, reseller ve root hesaplarına girince WHM yazar.
son güncellemelerde değişti mi bilmiyorum ama önceden böyleydi.
yani reseller hesabı açınca ona ayrı bir cpanel kurma vs. olayı yok, root hesabından girip iki tıkla reseller hesabı açıyorsunuz o hesap da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriyor. kaldı ki klasör oluşturarak whm kuramazsınız.

bir VDS alıyorsunuz, ardından ücretli bir panel olan cPaneli kullanmak için lisans alıyorsunuz -veya 14 gün trial versiyon olarak kullanıyorsunuz-, cPaneli kuruyorsunuz. ardından dilediğiniz gibi; ister reseller hesabı ister normal hosting hesabı açabilirsiniz.

ayrıca, detaylı yardım almak için pm yoluyla ulaşabilirsiniz.

şimdiden kolay gelsin, iyi akşamlar:)
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

EFSANE! | omerbeyoglu.me

• Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)

xFeyz adlı üyeden alıntı

bahsettiğiniz tabir biraz yanlış olmuş.
cPanel ile WHM panel ayrı bir yazılım değildir, cPanel/WHM panel olarak adlandırılır.
siz sadece yetkiniz sınırlarında kaldığınız için öyle görürsünüz.
normal bir hosting hesabına girdiğinizde cPanel yazar, reseller ve root hesaplarına girince WHM yazar.
son güncellemelerde değişti mi bilmiyorum ama önceden böyleydi.
yani reseller hesabı açınca ona ayrı bir cpanel kurma vs. olayı yok, root hesabından girip iki tıkla reseller hesabı açıyorsunuz o hesap da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriyor. kaldı ki klasör oluşturarak whm kuramazsınız.

bir VDS alıyorsunuz, ardından ücretli bir panel olan cPaneli kullanmak için lisans alıyorsunuz -veya 14 gün trial versiyon olarak kullanıyorsunuz-, cPaneli kuruyorsunuz. ardından dilediğiniz gibi; ister reseller hesabı ister normal hosting hesabı açabilirsiniz.

ayrıca, detaylı yardım almak için pm yoluyla ulaşabilirsiniz.

şimdiden kolay gelsin, iyi akşamlar:)

Bilgiler için teşekkür ederim.
xFeyz

kişi bu mesajı beğendi.

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhabalar,

VDS size özel bir sanal sunucudur. Yazılımlarınız, eklentileriniz, modulleriniz tamamen size aittir. VDS olması sebebiylede kaynak kullanımı paylaşımsızdır ve özgürce kullanabilirsiniz :)

Saygılarımızla ...
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39

• Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)

cliaweb adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

VDS size özel bir sanal sunucudur. Yazılımlarınız, eklentileriniz, modulleriniz tamamen size aittir. VDS olması sebebiylede kaynak kullanımı paylaşımsızdır ve özgürce kullanabilirsiniz :)

Saygılarımızla ...

Amacım linux komutlarını çalışmak ve server yönetimi aslında. Ondan sormuştum. Free vds vps hizmetlerini araştırıyorum.

Ek Olarak:

Engin07 adlı üyeden alıntı

VDS'e cPanel kurulumu yaparsanız, tek site olarak kullanabilirsiniz tabiki. Yönetici siz olacağınız için size Reseller diye bir hesap verilmiyor yönetim bilgileri veriliyor bu bilgilerle WHM üzerinden giriş yapabilir desteklenen her şeyi yönetebilirsiniz. Reseller WHM'sinden farkı tüm yetkilere sahip olmanızdır. Buradan isterseniz reseller hesapları isterseniz direk site hesapları oluşturabilirsiniz. Sadece 1 site barındırmanızda mümkün size kalmış bir şey.

Birşey sorucam bir VDS kullanıcısı ne tür sorunlarda VDS hizmeti alınan yeri geri arar. Çünkü ilk kurulum sonrası tüm mesuliyet müşteriye ait diye biliyorum.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al