-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Makina Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu konular hakkında birkaç sorum olacak?
Resellere sadece WHMPanel kuruluyor ve CPanel ile de satmış olduğunuz siteler yönetiliyor. Fakat reseller paketlerinde SSH bağlantısı sanırım yok.
VDS sanal sunucu olup işletim sistemi ve CPanel kuruluyor. sonra içinde reseller satmak için ayrı bir reseller klasörü oluşturup içine WHm mi kuruyoruz.
VDS'de tek site olurmu veya daha çok neden tercih edilir?
Ek Olarak: Güncel.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
tek sitesi olan sanırım kolay kullanım nedeniyle tercih ediyor fakat ben tek siteler için Centos Web panel öneriyorum ayrıca nginx ve varnish desteği mevcut. cpanelde nginx var proxy olarak mevcut ve pek bir performans artışı olmuyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
İmzamdaki konudan yardım alabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
VDS'e cPanel kurulumu yaparsanız, tek site olarak kullanabilirsiniz tabiki. Yönetici siz olacağınız için size Reseller diye bir hesap verilmiyor yönetim bilgileri veriliyor bu bilgilerle WHM üzerinden giriş yapabilir desteklenen her şeyi yönetebilirsiniz. Reseller WHM'sinden farkı tüm yetkilere sahip olmanızdır. Buradan isterseniz reseller hesapları isterseniz direk site hesapları oluşturabilirsiniz. Sadece 1 site barındırmanızda mümkün size kalmış bir şey.
xFeyz
creative solutions
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
developer
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
bahsettiğiniz tabir biraz yanlış olmuş.
cPanel ile WHM panel ayrı bir yazılım değildir, cPanel/WHM panel olarak adlandırılır.
siz sadece yetkiniz sınırlarında kaldığınız için öyle görürsünüz.
normal bir hosting hesabına girdiğinizde cPanel yazar, reseller ve root hesaplarına girince WHM yazar.
son güncellemelerde değişti mi bilmiyorum ama önceden böyleydi.
yani reseller hesabı açınca ona ayrı bir cpanel kurma vs. olayı yok, root hesabından girip iki tıkla reseller hesabı açıyorsunuz o hesap da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle giriyor. kaldı ki klasör oluşturarak whm kuramazsınız.
bir VDS alıyorsunuz, ardından ücretli bir panel olan cPaneli kullanmak için lisans alıyorsunuz -veya 14 gün trial versiyon olarak kullanıyorsunuz-, cPaneli kuruyorsunuz. ardından dilediğiniz gibi; ister reseller hesabı ister normal hosting hesabı açabilirsiniz.
ayrıca, detaylı yardım almak için pm yoluyla ulaşabilirsiniz.
şimdiden kolay gelsin, iyi akşamlar:)
EFSANE! | omerbeyoglu.me
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
VDS size özel bir sanal sunucudur. Yazılımlarınız, eklentileriniz, modulleriniz tamamen size aittir. VDS olması sebebiylede kaynak kullanımı paylaşımsızdır ve özgürce kullanabilirsiniz :)
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39