Jailbreak’in kendisi başlı başına bir virüstür. Apple Ios işletim sisteminin güvenilir olması ve güvenlik açıklarının neredeyse olmaması hatta sıfır olması ile dünyanın taktirini toplamış bir şirkettir. Ios ‘un sisteminin temelinde kapalı veri sistemi olması güvenlik ve müşterinin kişisel bilgilerinin çalınmaması için müşteriye verilen temel hizmettir. Belirtiğimiz bu temel kullanıcının android almak yerine Apple ürünlerini almaya iten temel nedenidir.
Ios’a Jailbreak yapmak bir nevi ferarriye türp takmaktır. Binlerce lira verilen bu apple ürünlerini rezil etmekten başka birşey değildir. Jailbreak yaptıktan sonra telefonuzun andorid kadar güvensiz bir işletim sistemine sahip olacaktır .Bir nevi doğan görünümlü şahin edası yaratıcaktır. Jailbreak apple firması için legal olmayan ama garanti cihazınızı garanti kapsamı dışına sokmayan bir virüstür.Buna rağmen apple cihaniz garanti altında iken bozulursa siz cihazınızı normel ios sürümüne çevirerek garantiye götürün. Apple bu konuda garanti desteği vermem demiyor Ama veririm gibi net bir cevapta söylemiyor.
En Büyük Sorun Neden Ios Alıp Jailbreak Yapanlar Var ?
Apple’nin belirlediği stratejiye göre düşünürsek budurumun temelinde şu olur. Ios’un işletim sisteminin ne olduğunu bilmeyen biri sırf gösteriş olsun diye gider bu telefonu satın alır ve sonra alan kişi “Ben bu telefona bu kadar para verdim ama neden bu telefonda istediğim herşeyi yapamıyorum, neden çoğu şey sistem engelinin için de , Özellikleri ‘de çok azmış keşke almasaydım zanneden” dediği sırada jailbreak ile tanışır. Birçok kişi Ios ‘un sistem mantığını anlayamaz, ve Apple cihazlarını Jailbreak ile kendisi hackerlerin eline teslim edip apple ürününü hertürlü virüs tehtitine açık konuma getirip çuvalla götürüp teslim ettikleri paraları çöpe atmış olurlar .
Bunun sonucu olarak jailbreak yapıp, bu Ios işletim sisteminin temel taşı güvenlik öbeğini hiç edeceğinize , gidin çin sitelerinden alınmış en ucuz android cihaza bir antivirüs kurup kullanın daha güzel sonuçlar alırsınız.En azından cevrenizde milyarlık telefon alıp 3 liralık uygulamaya para vermekten kaçan insan izlenimi yaratmazsınız.