yb79
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
web sitesi sahibi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Adsense'yi bir site kurup alın öncelikle.Sonra istediğiniz kadar web sayfası açıp adsense kodlarınızı yerleştirin.Siteler legal olduktan sonra hiçbir sorun olmaz.
Kazanç kısımına gelince, kazanacağınız para ister dolar olsun, ister TL olsun reklam verenin bütçesi ile ilintilidir.TL'de tık başına ücret azdır.Yurt dışı siteler de ise fazla.Bu ülkenin refah durumu ile alakalı.Alım gücü ile yani.Yurt dışı bir sitede tık başına alacağınız ücret Türk siteleri ile kıyas kabul etmez.
Ama Türkçe site işine hiç girmeyin derim.
Amerika'da yaşayan birinin Türkçe site işine girmesi bence mantıksız.Türkçe siteler 1 TL kazanırken aynı içerikte Amerika'da site 25 TL kazanır.Sebebi TBM İngilizce olduğu için yüksektir.5 kat buradan fark eder.İngilizce aramalar da nüfus oranında fazla olacağından, 5 kat'da ordan çarpsan 5x5=25:)
Yani bu imkan varken Türkçe site ile uğraşmak anlamsız.
Nasıl Türkçe bir site işine girersiniz?Amerika web işinde bir numara olduğundan yeni bir site kurulur, orada trend olur.Siz Türkçe sitelerde böyle bir sitenin olmadığını erken görürsünüz.İlk olmak her şeydir web'de.Bunu Türkiye'de kaliteli bir şekilde hayata geçirirsiniz, işte o zaman Türkçe site işine girmeniz mantıklı olur.Gerçi söylediğim örnek olma ihtimali fazla olan bir örnek olmasa da fırsatları değerlendirmek lazım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Neoyun
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnternet girişimcisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Kaç gündür görüyorum, deli gibi konu açıyorsun. Oraya sanırım sabit bir gelirin olmadan gitmişsin, ne iş olsa yaparım durumundasın. İşte ben bunu anlayamıyorum. Ben 1 aydır Avrupa'ya şirketimi taşımak için işlemlerle uğraşıyorum, bu kararı alana kadar milyon tane hesap yaptım, %20 sabit - %80 değişken bir gelire sahibim. Bu %20'lik sabit bir gelirle Avrupa'da 1+1 ev kirası, faturalar ve yemek masrafı karşılanabiliyor. Ben bunların hesabını yapmadan il değiştiremiyorum, siz Amerika gibi kapitalizmin kültürel bir faaliyet olduğu topraklara yerleşmişsiniz.
Yanlış anlamayın tamamen gözlem yapıyorum ama, sizin yapacağınız işlerde ilk önce batmadan, sürünmeden başarılı olma şansınız çok düşük. Hesapsız, araştırmadan iş yapıyorsunuz.
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
olmaz denmiş hala 1000 tl yi 1000 dolar yapmayı düşünüyorsunuz.
adsensi marstan da alsan kamboçyadan da alsan türk ziyaretçiden türkiye şartlarında kazanırsın.
bir arkadaş ayrıntılı anlatmış yol göstermiş. iş gücü ucuz türkiyede. burdan makale yazdır çok ucuza yazılıyor çevir amerikadaki sitene koy. demiş.
ama ordaki 1000 doları burdaki 3600 e çeviriyorsan daha bu iş zor.
tekrarlıyorum. ilk mesajda yazdığınız şey olmaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Benim anlamadığım bu insanlarda ki kendini bilmişlik ukalalık nereden geliyor? Sanki babanızın karnından adsense uzmanı olarak doğdunuz. Arkadaş belli ki konu hakkında fazla bilgisi yok, bilgi sahibi olmak için açmış. Forumun amacı bu değil mi zaten? Eğer bu amaca ayak uyduramıyorsanız forumdan 5-10 kişi eksilse bir şey kaybetmez emin olun.
Kardeşim, Adsense hesabını hangi ülkeden açmış olduğunun bir önemi yok, gelirler siteye giren kullanıcıların bulunduğu ülkeye göre değişiklik gösteriyor. Eğer ingilizce bir site yönetecek kadar ingilizce seviyen varsa ki Amerika'ya taşındığına göre var diye tahmin ediyorum. O bölgeye yönelik projeler yapmaya çalış, Türkiye'den ortak bulmayı deneme gerek yok sana pek fayda sağlayamazlar. Aksine boş yere gelirini bölmüş olursun. Evet doğru Türkiye'de tıklama başına 5-10 kuruş gelirken Amerika'dan birisinin tıklaması ortalama 3-5 TL kazandırmakta. Ara ara belli dönemlerde tıklamadan 100 TL aldığım dahi oldu.
Merak ettiğin şeyleri forumda gerekli yerlere konu aç, kendini beğenmiş kişileri takma kafana. Zamanında senin yaptığının aynısını yaptılar, 50 konu açıp öğrendiler de işte Atatürk'ün bir sözü vardır, "Geçmişini unutan bir millet yok olmaya mahkumdur" diye bunlarda o hesap.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Z** S**