lostyazilim

Gerçekten mhp'li ülküdaşlarım referandumda evet diyecek mi?

67 Mesajlar 9.778 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Voltaren Voltaren www.ZomPir.com Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 2093
  • Beğeniler 527 / 643
  • Ticaret 0, (%0)
cihaneken şuan ki anayasadan gayet memnunum malum iktidarın yaptığı ve yapacağı yeniliklerin (en basititnden bir müfredat değişikliği) Türklük gibi değerli unsurlara hakaret içerdiğini düşünüyorum daha çok araplaşmaya özenildiğini görüyorum bu yüzden hayır en kısa zamandada iktidarın değişmesi dileğiyle , buyrun sizide dinlemek isterim.

Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/
wmaraci
reklam

homfa homfa Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 26 / 69
  • Ticaret 3, (%100)

Teveccüh adlı üyeden alıntı

Neopatrimonyal Rejim: liderin devletin kaynaklarını kullanma konusunda bir taraftan sınırsız yetkiye sahip olduğu, diğer yandan ise bu gücü kendi yakınlarını kayırmak üzere kullandığı rejim biçimine verilen isim. bu rejimi diğer dikta rejimlerinden ayıran en temel özellik, lider kişinin devlet kurumlarını bilerek zayıf tutması ve kendi egemenliğine gelecek olası bir tehlikeyi uzakta tutmasıdır.

diyor ekşi sözlükte biri.

doğru mu homfa ?

Aynen öyle.

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Voltaren buyrun o halde "hayır" diyenlerin NEDEN? lerini duymak isterim. Neye göre "hayır"?

550 milletvekili sayısı neden 600'e çıkarılıyor ? ihtiyaç varsa, bu ihtiyaç hangi alanlarda ortaya çıkıyor. Bunu merak ediyorum ve bu madde'ye hayır diyorum.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atar ve görevlerine son verir. Üst kademe kamu yöneticilerini atar, görevlerine son verir ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenler.

Devlet işlerinden ve denetlemeden sorumlu tüm kişileri CB yani tek kişi seçiyor.

Bu iki madde olmasaydı, diğer değişikliklere bende evet diyorum.

Ha bi de üstte ki maddeye eklemediğim Anayasa Mahkemesi üye seçimi var. Onu da dahil edin.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

bilalguler5 bilalguler5 Emeksiz Ekmek Yok Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 157
  • Beğeniler 4 / 60
  • Ticaret 3, (%100)
Evet yada Hayır

Burada yorumlarını yazan kişilerin unuttuğu bir şey var. Bu halkın belki %70 i gelip bir siteye böyle bir forum yorum yazabilecek halde değil. O kişilerin buraya yorum yazamayacak olması onların cahil olduğunu göstermez. Ve verdikleri oyun kalitesini bana kalırsa değiştirmez.

Anadolu halkının anlayışı samimiyeti başka. Halkın diline en yakın kim konuşuyorsa o kazanıyor. (ister samimice olsun ister takiyye yaparak bu sizin bakış açınıza bağlı )

Yukarıda bahsettiğim gibi orta seviyenin üstünde siyaset anlayışı olmayan sosyal medyayı olsun çok iyi takip edip analiz edemeyen halkta şöyle bir algı var ve hep oluyor.

Misal araba alacak olan biri ilk ne yapar. Eğer sahibinden.com da aramasını bilmiyorsa etrafında arabalardan çok iyi anlar diye düşündüğü 3-5 kişiye sorar fikir alır.

Aynı bu tarz siyasi politik ülke gündeminde yer tutan ama Anadolu halkına göre belki anlaması karışık olan meselelerde de kim ne diyor ona bakıyor.

Chp diyor ki biz dinsiz parti değiliz (ben chp dinsiz parti demiyorum ) ama milletvekilleri sürekli halk tarafında din düşmanlığı olarak algılanan eylemlerde ve söylemlerde bulunuyorlar.

Halk bakıyor başkanlık sistemine kim hayır diyor.

Chp, Hdp , Almanya ,... uzatmayacağım.

Halka göre dine düşmanlık eden ülkesine düşmanlık ettiğine inandığı kişiler ne diyor ona bakıyor.
Ve inandığı fikrine güvendiği kişiler ne diyor ona bakar.

İnsanlarda hep belirli kalıp bakış açısı vardır. Bu zamanla oturmuştur. Bunu değiştirmekte uzun zaman alır.

Buna örnek verecek olursak. Etrafımda AKP ye oy vermeyen ve ne yaparsa yapsın asla oy vermeyecek olan onlarca kişi var. Onlardan duyduğum tespit (bu tesbiti küfür ederke söylediler. "Emlak vergisi ile alakalı mevzu vardı belki olmaz demiştim, teselli veriyordum ona Bu Tayip bir şeyi yapacam dediyse yapar." diyorlrdı. Birde çok iyi bir konuşmacı olduğunu söylüyorlar.

Büyük birisi bir söz söylemişti ne kadar bilersen bil senin bildiğin karşıdakine aktarabildiğin kadardır. Karşıdakine aktaramıyor olmanı karşıdakinin cehaletine bağlayıp olaydan kurtulamazsın. Halkın hepsi üniversite mezunu değil hepsi okumuş değil. Bir şey mi anlatacaksın halkın dilinden konuşan kazanır. Sen buraya 10 dil bilen 10 alanda uzman bir deha getirsen ama halkın dilinden anlayamıyorsa halka derdini anlatamıyorsa. Suç kimin halkın mı bu dahinin mi ?

Halkın değerlerini hassasiyetlerini göremiyen o dilden konuşamayan siyasetçi kaybeder. Bana kalırsa Reisin böyle güçlü olması öyle veya böyle halkın dilinden konuşabilmesi.

Misal bir konuda Akp ye inanan seven genel manada sağ kesim olan biri CHP nin dediğine inanmaz ne kadar delil koyarsa koysun ona inanmaz. Çünkü onun zihninde bunca zamandır chp li vekillerden ve geçmişinden gelen bir algısı var.

Aynı durum tersi içinde geçerli.

Çok uzadı yazım.

Ben çevremde ilk yaptığım halk tanımlamasına uyan yani teknlolojiyi takip etmeyen bildiğiniz Anadolu halkı diyeceğim kesimden şu bakış açısını görüyorum.

Bu başkanlık sistemi ülkeyi bölecekmiş öyle mi diyor.
Yani AKP (Tayip) ile MHP (Bahçeli ) ülkeyi bölmeye çalışıyor. CHP HDP böldürmemeye mi çalışıyor diyor.

Evet diyen kesimlere bakıyor hayır diyenlere bakıyor. Kararını veriyor.
Benim anlamam gerekmiyor. Belki anlayamıyorum da. ama HDP nin hayır dediği CHP nin hayır dediği şeye evet derim gibi kısa bir sonuca varıyor.

wmaraci
wmaraci

Teveccuh Teveccuh Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek CEO
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 0 / 343
  • Ticaret 2, (%100)
Şu resim fotoşop mu yoksa aslı var mı?

Kaynak: https://galeri.uludagsozluk.com/r/ba%C5%9Fkanl%C4%B1k-sistemi-988360/

bilalguler5 bilalguler5 Emeksiz Ekmek Yok Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 157
  • Beğeniler 4 / 60
  • Ticaret 3, (%100)
Bana kalırsa böyle 10 yıl 20 yıl öncesinden deliller getirmek saçma. Bunu kim yaparsa yanlış. Siyaset bu. Adam dünkü dediğini bugün inkar etmek durumunda kalıyor ki 10 yıl gibi uzun süre çook şey değiştirir. Ama ne yaparsın siyaset bu ne dediyse bir yere kaydedilmiştir. Doğru olsun olmasın böyle malzeme oluyor işte.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Voltaren

Yazmış olduğun mesajda görülüyor ki az önce paylaşmış olduğun video da ki bayan senin gibi kişilerden bahsediyor. Bayanın videoda anlatmaya çalıştığı şey "Bir fikri körü körüne savunan insanlar" yani sende bu insanların arasındasın. Peki bunu nereden çıkardım?

Yazmış olduğun mesajın aşağıda alıntıladığım kısmında geçen "yaptığı ve yapacağı yeniliklerin" ifadesinden senin "Bir fikri körü körüne savunan insanlar" arasında olduğuna karar kıldım.
malum iktidarın yaptığı ve yapacağı yeniliklerin (en basititnden bir müfredat değişikliği)

Yukarıdaki ifade de açıkça diyorsun ki "Kardeşim bu adamlar, bu parti ne yaparsa yapsın devletimin ve milletimi iyiliği adına yada kötülüğü adına hepsine karşı çıkıyorum" diyorsun. Yani adam gelecekte devletin ve milletin bekası adına iyi bir yenilik yapsa ona da karşı çıkacaksın.

Bir diğer husus olan aşağıda alıntıladığım ifadenizde şöyle diyorsunuz;

Türklük gibi değerli unsurlara hakaret içerdiğini düşünüyorum daha çok araplaşmaya özenildiğini görüyorum

Yukarıda ki ifadenizde Türklüğe hakaret içerdiğini düşündüğünüz eylemler hakkında kanıtınız var mı? Mevcut Cumhurbaşkanın ve iktidarın Türklük değerlerine hakaret içeren eylem ve fikirlerini paylaşabilirmisiniz rica etsem. Ayrıca hakaret edildiğini düşündüğünüz değerlerinde ne olduğunu bilmek isterim gerçekten.

Konu Türklükse eğer o zaman mevcut Türk devletine darbe yaparak bir cumuhuriyet kuranlar ne oluyor?

Mağara_Adamı

Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atar ve görevlerine son verir. Üst kademe kamu yöneticilerini atar, görevlerine son verir ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenler.

Devlet işlerinden ve denetlemeden sorumlu tüm kişileri CB yani tek kişi seçiyor.

Bu iki madde olmasaydı, diğer değişikliklere bende evet diyorum.

Bu iki madde zaten hali hazırda mevcut anayasamızda var. O zaman mevcut anayasaya da karşısın demektir. Bakın aşağıda mevcut anayasamızdan aldığım ss var.

Şimdi peki ben neden evet diyorum?

İlk sebebim, şuan kullandığımız anayasaya göre, Cumhurbaşkanı hukuki ve siyasi olarak hiç bir şekilde sorumlu değildir. Hiçbir şekilde cezai sorumluluğu yok. Yani devlet batsa millet perişan olsa ülke elden gitse bile kimse cumhurbaşkanını suçlayamaz, cezalandıramaz. Cumhurbaşkanı beni ilgilendirmez kardeşim deyip kenara çekilebilir.

Oysa yeni anayasaya göre, meclis isterse cumhurbaşkanına dava açabilir, soruşturma yapabilir Bakın nasıl bir rejim anayasası bu nasıl bir diktatörlük ki meclis isterse cumhurbaşkanına dava açabiliyor.

ikinci sebebim, şuan kullandığımız anayasaya göre kimse cumhurbaşkanını görevden alamaz hatta cumhurbaşkanı gerekli durumlarda hem başbakanı kendi seçebilir.

Oysa yeni anayasaya göre gerekirse meclis cumhurbaşkanını görevden alabilir/aldırabilir. Yeniden seçim yapılmasını sağlayabilir. Bakın rejim anayasasına, meclise nasıl bir yetki vermiş.

Üçüncü bir diğer sebebim yeni anayasaya göre "- TBMM'nin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümsüz olacak." bakın rejim anayasası denilen yasa diyor ki meclisteki 600 kişinin sözü cumhurbaşkanından önce gelir. Milletin seçtiği millet vekilleri isterse cumhurbaşkanının çıkardığı bir kanunu geçersiz hale getirebilir.

Dördüncü sebebim ise yeni anayasaya göre "- Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler kalkacak."
birsevda MagaraAdami derya

kişi bu mesajı beğendi.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)

bilalguler5 adlı üyeden alıntı

Bana kalırsa böyle 10 yıl 20 yıl öncesinden deliller getirmek saçma. Bunu kim yaparsa yanlış. Siyaset bu. Adam dünkü dediğini bugün inkar etmek durumunda kalıyor ki 10 yıl gibi uzun süre çook şey değiştirir. Ama ne yaparsın siyaset bu ne dediyse bir yere kaydedilmiştir. Doğru olsun olmasın böyle malzeme oluyor işte.

20 yıl öncekini anlarız da bir yılda ne değişti?

Devlet Bahçeli: "Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiş, bölücü çevrelerden gelen mesajlar da bunu doğrulamıştır."

https://twitter.com/mhp_bilgi/status/567612683328163840

https://twitter.com/kacsaatolldu/status/816241871559147520

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)

İsa adlı üyeden alıntı

Siz hiç ülkücü numarası yapmayın :) Milliyetçiliği ayaklar altına alan adamın arkasında saf tutan ülkücü felan olamaz.

Hocam ülkücü numarası yaptığımız yok.
Erdoğan'ın Milliyetçilik hakkında sarf ettiği sözlerin hiç birini desteklemedim.
Burada ki olay birisinin arkasında saf tutmak değil, Anayasa değişiyor ve değişen maddeler belli.
Bu maddelerin değişmesini istiyor muyum, iki madde dışında EVET.
Bu saf tutmak olmuyor, başkan için ayrı bir seçim olacak.

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Öncelikle mevcut anayasaya karşı değilim ancak beğenmediğim, kendimce yanlış buldugum maddeleri var. Zaten yeni anayasa ihtiyacı da bu nedenle ortaya çıkıyor. Değişen zaman, yasal düzenlemeleri de değiştiriyor, değiştirmeli de.

hocam işte bu maddede, benim anladıgım kadarıyla bakanları başbakan önerir, cumhur başkanı onaylar. Yani 2'li bir seçim söz konusu. Ancak yeni anayasa ile sadece cumhurbaşkanı seçiyor.

Maddede yer alan devlet denetleme kurumu; benim bahsettiğim ise, bakanlığa bağlı yürütülen işlerin ( Netice bu işlerin yapılması ve denetlenmesi bakanlığa bağlıdır ) denetimi. Örneğin çıkan ilaçların onayı, denetimi ve dağıtımı sağlık bakanlığına bağlıdır. Devlet denetleme kurulunun ilgisi yoktur. Yeni yasa ile birlikte bakanlar kurulunu Cumhurbaşkanı tek başına seçiyor. Yani yine yukarı da yazdığım gibi ikili bir sistem yok.
AYM konusunda da durum aynı diye biliyorum.

Mv sayısı için sizde birşey dememişsiniz.

Beni rahatsız edem iki madde bu. Diğerlerine bende onay veriyorum.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al