Voltaren Yazmış olduğun mesajda görülüyor ki az önce paylaşmış olduğun video da ki bayan senin gibi kişilerden bahsediyor. Bayanın videoda anlatmaya çalıştığı şey "Bir fikri körü körüne savunan insanlar" yani sende bu insanların arasındasın. Peki bunu nereden çıkardım?
Yazmış olduğun mesajın aşağıda alıntıladığım kısmında geçen "yaptığı ve yapacağı yeniliklerin" ifadesinden senin "Bir fikri körü körüne savunan insanlar" arasında olduğuna karar kıldım.
malum iktidarın yaptığı ve yapacağı yeniliklerin (en basititnden bir müfredat değişikliği)
Yukarıdaki ifade de açıkça diyorsun ki
"Kardeşim bu adamlar, bu parti ne yaparsa yapsın devletimin ve milletimi iyiliği adına yada kötülüğü adına hepsine karşı çıkıyorum" diyorsun. Yani adam gelecekte devletin ve milletin bekası adına iyi bir yenilik yapsa ona da karşı çıkacaksın.
Bir diğer husus olan aşağıda alıntıladığım ifadenizde şöyle diyorsunuz;
Türklük gibi değerli unsurlara hakaret içerdiğini düşünüyorum daha çok araplaşmaya özenildiğini görüyorum
Yukarıda ki ifadenizde Türklüğe hakaret içerdiğini düşündüğünüz eylemler hakkında kanıtınız var mı? Mevcut Cumhurbaşkanın ve iktidarın Türklük değerlerine hakaret içeren eylem ve fikirlerini paylaşabilirmisiniz rica etsem. Ayrıca hakaret edildiğini düşündüğünüz değerlerinde ne olduğunu bilmek isterim gerçekten.
Konu Türklükse eğer o zaman mevcut Türk devletine darbe yaparak bir cumuhuriyet kuranlar ne oluyor?
Mağara_AdamıCumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atar ve görevlerine son verir. Üst kademe kamu yöneticilerini atar, görevlerine son verir ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenler.
Devlet işlerinden ve denetlemeden sorumlu tüm kişileri CB yani tek kişi seçiyor.
Bu iki madde olmasaydı, diğer değişikliklere bende evet diyorum.
Bu iki madde zaten hali hazırda mevcut anayasamızda var. O zaman mevcut anayasaya da karşısın demektir. Bakın aşağıda mevcut anayasamızdan aldığım ss var.
Şimdi peki ben neden evet diyorum?
İlk sebebim, şuan kullandığımız anayasaya göre, Cumhurbaşkanı hukuki ve siyasi olarak hiç bir şekilde sorumlu değildir. Hiçbir şekilde cezai sorumluluğu yok. Yani devlet batsa millet perişan olsa ülke elden gitse bile kimse cumhurbaşkanını suçlayamaz, cezalandıramaz. Cumhurbaşkanı beni ilgilendirmez kardeşim deyip kenara çekilebilir.
Oysa yeni anayasaya göre, meclis isterse cumhurbaşkanına dava açabilir, soruşturma yapabilir Bakın nasıl bir rejim anayasası bu nasıl bir diktatörlük ki meclis isterse cumhurbaşkanına dava açabiliyor.
ikinci sebebim, şuan kullandığımız anayasaya göre kimse cumhurbaşkanını görevden alamaz hatta cumhurbaşkanı gerekli durumlarda hem başbakanı kendi seçebilir.
Oysa yeni anayasaya göre gerekirse meclis cumhurbaşkanını görevden alabilir/aldırabilir. Yeniden seçim yapılmasını sağlayabilir. Bakın rejim anayasasına, meclise nasıl bir yetki vermiş.
Üçüncü bir diğer sebebim yeni anayasaya göre "- TBMM'nin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümsüz olacak." bakın rejim anayasası denilen yasa diyor ki meclisteki 600 kişinin sözü cumhurbaşkanından önce gelir. Milletin seçtiği millet vekilleri isterse cumhurbaşkanının çıkardığı bir kanunu geçersiz hale getirebilir.
Dördüncü sebebim ise yeni anayasaya göre "- Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve askeri mahkemeler kalkacak."