Gecen gün bir konu gördüm mouse click arıyor adam otomatik tiklicak sectigi yere googleye girdim mosue click yazdim linki konunun altina bıraktım, yardımınız için tesekkurler sayenizdr hallettim yazdi simdi sana soruyorum google'a yazmadan buraya konu acmasi forumu kirletmiyor mu?
Haklı ama herşeyin de bir seviyesi var. Mesela artık neden kazanmıyorum tarzı adsense konuları baydı.. botla haber çekmiş, seo yok , reklam yerleri yanlış hit yok o yok bu yok şu yok örnek olarak verdim hergün onlarca aynı konsep soruş biçimi farklı birsürü konu var kimse biraz aşşağıya inip konuya bakmıyor sitesine özelmiş gibi aynı soruyu tekrar soruyor. He bide gereksiz kendi reklamını yapan hit çekmeye çalışan boş post üzerinde ilgi çekip prim kasmaya çalışanlar var bunlara daha sonra boş vaktim de değineceğim..
Evet bazı konularda sır katibi gibi ağzını bıçak açmayan insanlar oluyor ama benim gördüğüm çoğunlukla "armut piş ağzıma düş" mantığı olduğu için böyle. Adam geliyor örneğin "Çok acil!!" diye konu açıyor içeriğe giriyorsun wordpressde şu değişikliği nasıl yaparım diye soru soruyor. E karşısındaki adam bu işe yıllarını vermiş, belkide öğrenmek için onca site yapmış, bozmuş niye hiçbir şey araştırmadan, hazıra konmaya gelen adama yardımcı olsun ki?
Mesela ben kodlama konusunda fazla yardim etmem adam google yazsa cevabi sak DİE önüne çıkacak google da aramak yerine konu açıyor bakıyorum o konudan daha önce açılmış çözüme ulaşılmış açmadan bir arama yap bari forumda o da yok eee bu adam dz mantık hic arama yapmadan hazır istiyor sen olsan yardim edermisin ? Birde basidinden biri yazdığım kod çalışmıyor diye konu acmis ne yazdığı koda dair bir bilgi vermiş nede aldığı hata varsa bir bilgisini yazmış ben bu adama nasıl yardım edeyim mantığını anlatan yapacağı isin bi ornek kod yazarmisin diye geri donen var
Sadece kucumsenecek arkadaşlar kucumseniyor. Çünkü vakit çaldıkları veya kurnazlık yaptıkları için kızıyoruz. Yoksa neden insanları tersleyelim? Burası forum, amacı dayanışma ve iletişim.
Bence davranılması gereken bir tutum, google dan araştıralarak öğrenilecek bilgileri foruma sorarak hazıra konulmamalı ve araştırmacı ruhundan kaçmamalıyız.
Umarım yanlış anlaşılmam.
Umarım yanlış anlaşılmam.
Bakın hocam;
Yukarıda alıntılarını yaptığım iletileri yeniden okuyun. mehmetmasa hocamın verdiği örneği çoğaltabilirsiniz, bu gibi konular forumda her gün yüzlerce dönüyor. İşin özü, google'a iki kelime yazıp arayamayacak kadar aciz olan tipler kendisini her türlü belli ediyor ve karşısındaki insan da salak olmadığı için iğneleyici bir üslupla cevabını veriyor. Bu gayet normal.
ibrahimylmz hocamın verdiği örnek, sizin ettiğiniz sitemin birebir örneği. Binlerce konusu açılmış yardım taleplerine gelen çözüm mesajlarını forumda aramak lazım. Forum kültürü bunu gerektirir. Aradım bulamadım demek ayıptır, milyonlarca konunun arasında elbette çözüme ulaşabileceği mesajı bulacaktır. Araştırmacı olmak bunu gerektirir. Hazırı okuyarak bilgi öğrenilmez, araştırarak öğrenilir.
Lions hocamın verdiği örnek bence en belirgin olanıdır. ACİL, YARDIM, HERKES OKUSUN gibi konular burada hoş karşılanmaz çünkü sorduğu sorunun cevabı forumda yüzlerce mevcuttur.
ncmttn hocamın verdiği örnekte de az önce benim söylediğim gibi GOOGLE bir nimetttir, aradım bulamadım lafı külliyen YALANDIR. Her sorunun cevabı vardır.
CenkOnsoy dostum en güzelini söylemiş. Kurnaz adam her halinden belli olur. Webmaster camiasında kurnaz adam vakit çalan adamdır.
@[meghisthon](userid:69776) hocamın da söylediği gibi. Burada bu tür konulara verilen iğneleyici cevaplar tamamen iyimser niteliktedir çünkü araştırmacı ruhu geliştirir. En azından kimse yardım etmiyor en iyisi ben bulup öğreneyim dürtüsünü geliştirir.