lostyazilim
tr.link

SEO & Proje Yönetimi Hakkında Soru Cevap

22 Mesajlar 2.037 Okunma
lstbozum
tr.link

MuhammedAVCI MuhammedAVCI İlla Edep! İlla Edep! Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Professional SEO Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 106 / 279
  • Ticaret 31, (%97)
bertan46 sitende çok fazla eksik var bunların tamamını incelemek biraz zaman alacaktır. imzamdaki görselde skype hesabım mevcut ekleyebilirsin istersen bu gece fazlasıyla musaitim bu tür detaylı konuları oradan sorabilirsin.

wmaraci
reklam

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

MuhammedAVCI adlı üyeden alıntı

cnrsgr Konuyu inceleyip böyle güzel bir soru sorduğun için ben teşekkür ederim.

ilk olarak şirketleşmek demek yoktan gider demek olarak düşünebiliriz. şimdi sana şirketleşmeye giden adımları yazacağım.

- Site Adresi ve Yazılımı Belirlendi
- İçerik Girişi Yapılmaya Başlandı
- Yönetim Ekibi Kararlaştırıldı ( grafiker - yayın yönetmeni - editör - webmaster - seo uzmanı - sosyal medya editörü vsvs )
- Site Reklamları Yayınlanmaya Başlandı
- Site üzerinden reklam alınmaya başlandı
- Gelir Elde edilmeye başlandı
---> işte bu noktada şirketleşmen gerekmektedir. böylesine bir projede vergi verecek kadar gelir elde edebileceğin için ve bu gelirleri kurumsallaşıp daha büyük firmalarla reklam anlaşması yapabilmen için şirketleşmen gerekmektedir.
örn; kadinlarklubu

Alıntı yapıyorum, en son aşamada güzel bir karşılıklı röportaj oluşacağı düşündüğüm için konuyu takip eden kişilerin rahat inceleme şansı olsun istedim. :)

Öyleyse soruyu devam ettiriyorum bende, senaryoda ufak değişiklikler yapabilirim. :)

1. Adım: İnternet site adresini belirledik, yazılımı aldık, içerik girişine başladık.

2. Adım: Adwords ve Facebook için reklam çıkışlarını mevcut Yayın Yönetmeni kendi tecrübesine göre gerçekleştirdi.

3. Adım: İlk aşama olarak Google Adsense başvurusu yapıldı, onaylandı, reklam çalışmaları başlandı.

4. Adım: Yönetim kadrosu; Yayın yönetmeni, 4 editör, 1 Sosyal Medya uzmanı 1 Dış işler sorumlusu olarak büyütüldü, SEO işlemi için bir ajans ile anlaşıldı.

5. Adım: 1.000 TL olarak başlayan bütçe, gelir modelleri eşliğinde 2.500 TL'ye çıktı.

Dış İşler Sorumlusu'nun pazarlama/ilişkiler alanında tecrübeli/yetenekli olduğunu varsayalım. Son adımda internet sitesinin gelirinin 1.500 TL yükselişinde aylık 3.000 TL'lik adsense geliri olduğunu varsayalım, tık başı 0,25 kuruştan; aylık 12.000 tık, yüzde 1 geri dönüş olduğunu varsayarak 1.2 milyon gösterime eriştiğini varsayalım. (Rakamlar biraz afaki oldu.)

Bu sürece gelebilmek adına geçirilen sürenin de 12 ay ( 1 yıl ) olduğunu, bu vadede site için çalışmaların düzenli bir şekilde devam ettiğini belirtelim.

Devam eden süreçte bir şirket kurmamak, bu başarıyı ciddiye almamak olarak yorumlanacağı için şirket kuruluş aşamasına geçeceğiz, evet. Peki grafik, video, yayın yönetmeni, editör, sosyal medya, SEO, webmaster branşlarından hangilerini istihdam etmeli, hangilerini dışarıdan hizmet olarak satın almalıyız? Dışardan satın alacağımız hizmetler için yapılacak toplantı sıklığı hangi aralıkta olmalı?

MehmetMasa MehmetMasa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1946
  • Beğeniler 552 / 554
  • Ticaret 40, (%100)
MuhammedAVCI Teşekkürler Tumblr backlink işini araştıracagım birkaç sorum daha var.
Backlink analizini nereden yapıyorsunuz?
Anti seo kontrolünü nereden yapıyorsunuz?
Gov/Edu profil ve yorum backlink ile ilgileniyormusunuz? İlgileniyorsanız sitelerinizi neye göre seçiyorsunuz?
Whois backlink hakkında ne düşünüyorsunuz?
Seo konularında herkes 100'lerce blog tanıtmı vs yazıyor sitemize yararı mı olur zararı mı bilemiyorum blog tanıtımı hakkında düşüncelerinizi de merak ediyorum :)
Son olarak rakip analizi yaparken kullandığınız siteler neler?
Şimdiden teşekkür ediyorum forumda böyle konuların olması sevindirici

• Üyelik 22.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 106 / 279
  • Ticaret 31, (%97)
cnrsgr Mesajları alıntı yapmana sevindim ( ben yoğunluktan yapamıyorum kusura bakma :) )

Dışarıdan hizmet aldığın her hizmet sana bir yönden artısı bir yönden eksisi olacaktır. ilk olarak sana eksilerini sonra artılarını yazacağım.

Olumsuz Birkaç Yönü

- Dışarıdan alınan hizmetlerde genellikle iletişim kopukluğu olabilir
- Toplantıların düzeninde aksaklık ve kopukluk olacaktır.
- isteklerinizi anlatmada kopukluk olacaktır.
- Fazladan hizmet bedeli ve KDV ödeyeceksiniz

Olumlu Birkaç Yönü

- Aldığınızın hizmetin faturasını gider olarak gösterebilirsiniz.
- Kurumsal bir firma ile anlaşıp aldığınız hizmeti sözleşme ile güvence altına alabilirsiniz
- Personellere yönlendirmeyi siz değil karşı taraf yaptığı için iş yükünüz azalacaktır.
- Herhangi bir sorununuzda destek ağınız daha profesyonel olacaktır.
- Sigorta - Yol - Yemek gibi giderlerden muaf olursunuz

Yukarıda yazılanlara göre dışardanmı hizmet almalı yoksa kendi bünyenizdemi olmalı karar verebilirsiniz.

Toplantı Sıklığı Maksimum 4 Gün aralıkta olmalı çünkü siz bir portalsınız ve sürekli güncelliğe ihtiyacınız bulunmaktadır.

Kendi bünyenizde bulundurmanız gereken branşlar -> Sosyal Medya - Webmaster - Yayın Yönetmeni - Grafiker olarak sıralayabiliriz

wmaraci
wmaraci

TazZ TazZ www.ahmetcetintas.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker Yazılımcı
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 795
  • Beğeniler 324 / 323
  • Ticaret 19, (%100)
belki çok basit bir şey olacak ama şunu sormak istiyorum.
Mesleğin kısmındaki "DGM" nedir?

• Üyelik 22.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 106 / 279
  • Ticaret 31, (%97)
mehmetmasa

1 -Backlink analizini nereden yapıyorsunuz?
2- Anti seo kontrolünü nereden yapıyorsunuz?
3- Gov/Edu profil ve yorum backlink ile ilgileniyormusunuz? İlgileniyorsanız sitelerinizi neye göre seçiyorsunuz?
4- Whois backlink hakkında ne düşünüyorsunuz?
5- Seo konularında herkes 100'lerce blog tanıtmı vs yazıyor sitemize yararı mı olur zararı mı ?
6- Son olarak rakip analizi yaparken kullandığınız siteler neler?

Soruların için teşekkür ederim hepsini sıraladım hepside birbirinden detaylı konular fakat üstünde şöyle bi geçelim beraber..

1- Ahrefs - MajesticSEO - MOZ araçlarını kullanıyorum
2- Yukarıdaki araçlar - google analytics - search console ( önemli olan sitene yaptıklarını bilmendir bu araçlar sana yeteri kadar bilgi verecektir önemli olan yorumlamak bunu unutma )
3- Gov/Edu Backlinkler herkesin bildiği üzere birçok yerde yasal değildir yani illegal şekilde yapılmaktadır fakat bu sitelerin herkese açık olan kısımları bulunmaktadır buradalarda yapılan çalışmalar legallik olarak hiçbir zararı yoktur. eve ilgileniyorum birçok manüple çalışmamda kullandım kullanıyorumda. seçtiğim siteler DA-PA değerleri yüksek olan index sayısı fazla olan ağırlıklı olarak türkçe ve global büyük siteler olmakla beraber dışarıya verilen link sayısını değerlendirmekteyim.
5- SEO tabanında blog tanıtımına dayansa da her siteden tanıtım alınmaz öncelikle sektörleriniz biribirine yakın olması gerekiyor güncelliği fazla olması gerekiyor tabiki kaç adet tanıtım yazısı yayınlamış onada bakmak gerekiyor.
6- Bunu çok farklı şekillerde yapıyorum orası bana kalsın :)
MehmetMasa

kişi bu mesajı beğendi.

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

MuhammedAVCI adlı üyeden alıntı

cnrsgr Mesajları alıntı yapmana sevindim ( ben yoğunluktan yapamıyorum kusura bakma :) )

Dışarıdan hizmet aldığın her hizmet sana bir yönden artısı bir yönden eksisi olacaktır. ilk olarak sana eksilerini sonra artılarını yazacağım.

Olumsuz Birkaç Yönü

- Dışarıdan alınan hizmetlerde genellikle iletişim kopukluğu olabilir
- Toplantıların düzeninde aksaklık ve kopukluk olacaktır.
- isteklerinizi anlatmada kopukluk olacaktır.
- Fazladan hizmet bedeli ve KDV ödeyeceksiniz

Olumlu Birkaç Yönü

- Aldığınızın hizmetin faturasını gider olarak gösterebilirsiniz.
- Kurumsal bir firma ile anlaşıp aldığınız hizmeti sözleşme ile güvence altına alabilirsiniz
- Personellere yönlendirmeyi siz değil karşı taraf yaptığı için iş yükünüz azalacaktır.
- Herhangi bir sorununuzda destek ağınız daha profesyonel olacaktır.
- Sigorta - Yol - Yemek gibi giderlerden muaf olursunuz

Yukarıda yazılanlara göre dışardanmı hizmet almalı yoksa kendi bünyenizdemi olmalı karar verebilirsiniz.

Toplantı Sıklığı Maksimum 4 Gün aralıkta olmalı çünkü siz bir portalsınız ve sürekli güncelliğe ihtiyacınız bulunmaktadır.

Kendi bünyenizde bulundurmanız gereken branşlar -> Sosyal Medya - Webmaster - Yayın Yönetmeni - Grafiker olarak sıralayabiliriz

En son aşamada "Bir İnternet Sitesi Nasıl Şirketleşmeli" konulu bir blog metni haline gelecek. :)

Ekonomik açıdan outsource etmenin daha avantajlı, işleyiş açısından içeride bulundurmanın daha avantajlı olduğunu kavrıyoruz. Bu aşamada tabiki işleyişi dışardan yönetirken, içeride de bir danışmanın bulunması ve toplantılara katılım sağlaması, işleyişim mükemmelleşmesi açısından ayrı bir durum olacaktır, ama henüz bu senaryoda o bütçeye ulaşamadık diyelim. :)

Son sorum olarak forum efsanelerini sıralayarak soracağım, aynı şekilde maddeleme imkânın var ise tadından yenmeyecek. :)

• Aylık ortalama 1.2 milyon görüntülemeye ulaşmak için 4 kişilik bir ekip GERÇEKTEN yeterli mi?

• Biz SEO hizmeti alacağız, bu hizmetin içerisinde forum backlink hizmeti olmalı mı? X forumda, Y haber sitesinde, Z dizininden link almış olmak, sitem için gerçekten çok mu önemli? Bu linkler bana gelmeden bir başarı elde etmem imkânsız mı? Yoksa biz SEO'yu yanlış mı biliyoruz? :)

• Editör tuttuk, güncel içerik giriyor, özgün de yazıyor, kelime sayısı kaç olmalı? 100 kelimelik 10 görselli içerik giren A sitesi, nasıl benden üstte oluyor? Hani Google kelime sayısına takıyordu kafayı?

• Reklam geliri sadece Google'dan mı elde edilir? Tüm sitelerin tek gelir kaynağı Google mı?

• "Gecemi gündüzüme kattım, bu site için uğraştım, her gün 10 tane içerik yazdım, ama para kazanamadım, değil 3.000-TL, 30-TL kazanamadım, oysa tüm SEO ayarlarını yaptırmıştım" cümlesinde geçen SEO ayarları, gerçekten bir ayar mı? Yoksa SEO bir süreç mi?

Kıymetli vaktini ayırıp, güzel cevapları sunduğun için teşekkür ederim. Hem bilgimi pekiştirdim, hem de eksiğimi giderdim. Bu bölümde de birçok yanlış bilineni açıklığa kavuşturabilmek adına soruları sıraladım. :)

Tekrar teşekkürler, başka bir röportajda görüşmek üzere. :)

• Üyelik 22.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 106 / 279
  • Ticaret 31, (%97)
TazZ musait olduğum bir zamanda özelden yazayım hocam konumuzla alakası olan soruları görmek beni daha mutlu edecektir :)

MehmetMasa MehmetMasa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1946
  • Beğeniler 552 / 554
  • Ticaret 40, (%100)
MuhammedAVCI Hocam ilgi alanınıza girmiyor olabilir ama son bir soru daha sormak istiyorum.
Yeni domain aldım spam skoru 9 bunu nasıl düşürebilirim?

• Üyelik 22.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 106 / 279
  • Ticaret 31, (%97)
cnrsgr blog metninde en son olarak bana bir selam göndermen ve yayınladığın linki bana özel mesaj olarak göndermen beni çok mutlu edecektir gelelim şimdi konumuza :)

1- Aylık ortalama 1.2 milyon görüntülemeye ulaşmak için 4 kişilik bir ekip GERÇEKTEN yeterli mi?

2- Biz SEO hizmeti alacağız, bu hizmetin içerisinde forum backlink hizmeti olmalı mı? X forumda, Y haber sitesinde, Z dizininden link almış olmak, sitem için gerçekten çok mu önemli? Bu linkler bana gelmeden bir başarı elde etmem imkânsız mı? Yoksa biz SEO'yu yanlış mı biliyoruz?

3- Editör tuttuk, güncel içerik giriyor, özgün de yazıyor, kelime sayısı kaç olmalı? 100 kelimelik 10 görselli içerik giren A sitesi, nasıl benden üstte oluyor? Hani Google kelime sayısına takıyordu kafayı?

4- Reklam geliri sadece Google'dan mı elde edilir? Tüm sitelerin tek gelir kaynağı Google mı?

5- "Gecemi gündüzüme kattım, bu site için uğraştım, her gün 10 tane içerik yazdım, ama para kazanamadım, değil 3.000-TL, 30-TL kazanamadım, oysa tüm SEO ayarlarını yaptırmıştım" cümlesinde geçen SEO ayarları, gerçekten bir ayar mı? Yoksa SEO bir süreç mi?

Bütün sorularını numaralandırarak daha kolay cevap vermiş olacağım hadi başlayalım

1- Fazladan çalışarak bir noktaya kadar yeterli olacaktır fakat her geçen gün bu oran arttığı için ekibinizi büyütmeniz gerekecektir. ( bu 4 kişilik ekip çok düzenli bir yol haritasına sahip olmalı ve ondan dışarı çıkmamalıdır. )

2- SEO sadece backlink, tanıtım yazısı, link çıkışları değildir bundan önce olan iç SEO dediğimiz kavram olmazsa bunların hiçbir faydası olmayacaktır çok sağlam bir iç SEO süreci inşa etmeniz gerekmektedir. ( sonraki aşamada faydası olacaktır )

3- Google kelime sayısına takıyor diye ben bir şey demedim :) diyenler utansın Google en doğru içeriği en doğru şekilde kullanıcı aktarmanın çabasını veriyor 100 kelimelik bir içerik de görsel başına 10 kelime düşer sence bir kullanıcıya 10 kelimede neyi aktarabilirsin ?

4- Reklam geliri sadece google değil tabiki az önce de belirtiğim gibi siten ne kadar büyüp kurumsal oldukça bir marka değeri kazanacaktır. ve artık firmalar sana gelip benim reklamımı yap diyecektir bunun örneğini kadınlarklubu olarak vermiştim :)

5- SEO sitenin başlangıcından sonuna kadar süren bir site yönetim sürecidir. ( önceden böyle olmasada 2016 nın son çeyreğinden itibaren böyle bir şekil almıştır. )
cnrsgr

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al