payners95 adlı üyeden alıntı
Tamam hocam haklısın bazı konularda onda sıkıntı yok ancak 1 hafta önce ya da sonra olması çokta şok etkisi oluşturacak bir durum değil. Bende hayatım boyunca yüzlerce sınava girdim. Şimdi yine KPSS'ye gircem. Yani benim burda demek istediğim bir kaos oluşacak gibi yorum yapılması. KPSS de mayıstan temmuza alındı ben en küçük bir şekilde bile etkilenmedim. Yani bu durumdan rahatsız olacak öğrenci sayısı çok azdır
Boğazici itü odtü gibi yerlere girmediysen bu konu hakkında böyle bir yorum yapman ilginç hocam. Kpssye gireceğim diyorsun. Yüzlerce sınava girdim diyorsun demekki yüzlerce kez başarısız olmuşsun. Ha yüzlerce ne sınavına girdin bide merak ediyorum her birine 10 kez girsen yine 100lerce yapmaz.
1 hafta ileri geri almak değil konu. Konu öğrenci üzerindeki baskı ve stress. Bu çocuklar stress topu gibi oldu. Gidin dershanelere bakın hepsinin şekli kaymış. Bir son olarak görüyor herkes sınavı. Eğitimle ilgilenen herkes buna kan kusarken sizin şu yorumlarınız cidden korkunç. Öğrencilerin başarı durumları ortada zaten sonuncu sıradayız. Bunun sebebi de bu baskı stress ve yanlış eğıtim sistemi.
Neyse neyse siz de haklısınız. Bu ülkenin insanı başına ne gelirse gelsin kabullenip çekiyor. Elbette öğrenciler de paşa paşa gidip sınava girecektir. Lakin o sınavlardan nitelikli öğrenci çıkma ihtimali %3-5
Bir hocam şöyle demişti.
Test kitaplarının edebi eserlerden fazla satıldığı ülkemiz iki cümleyi bir araya getiremeyen, empati yoksunu hesap makineleriyle doldu.
Yine aynı hocam
Eğitimdeki en büyük sorun ne biliyor musunuz? Günümüzde öğrenmenin onlarca yolu varken sistem hala çocuğun ders çalışması üzerine kurulu. Derslere yetişemeyen öğrenci pes edince de hükmü veriyoruz “çalışmıyor”
Demisti. Ne kadar kıdemli senelerini eğitime vermiş insan varsa bu sistemin berbat bir sistem olduğunu belirtiyorken sizin bu sistemi ve sürekli bir şeylerin değişmesini savunmanız cidden korkunç.