lostyazilim
tr.link

Üniversite Sınavları Ne Olacak?

22 Mesajlar 2.914 Okunma
lstbozum
tr.link

PoineTR PoineTR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog.
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 390
  • Beğeniler 112 / 111
  • Ticaret 3, (%100)

HuseyinAKKUS adlı üyeden alıntı

1 hafta daha fazla caliscaklar bunun nesi kotu. Ne cekmisler ki?

Hocam konu bir hafta önce veya sonra olayı değil bence. Sorun Direkt Eğitim sistemi ve işleyişi. Birde sınavın bir hafta önce yapılması bir hafta sonra yapılmasından iyi olur. Neyse artık Bu dönem öğrenciler çekti çekeceğini dua edelim bundan sonra eğitim sistemimiz daha düzgün ve oturaklı olur.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

payners95 payners95 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hemşire
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 234
  • Beğeniler 23 / 32
  • Ticaret 8, (%88)
1 hafta sonra yapılcak çokta büyütmeye gerek yok. Bizde geçtik bu yollardan öyle çok değişik olaylar olupta öğrencileri etkileyecek bir durum ortaya çıkmaz bana göre
Link

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.icodunyasi.com/

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

payners95 adlı üyeden alıntı

1 hafta sonra yapılcak çokta büyütmeye gerek yok. Bizde geçtik bu yollardan öyle çok değişik olaylar olupta öğrencileri etkileyecek bir durum ortaya çıkmaz bana göre

Hocam isterseniz bir kaç ay önceki haberlere bakın.

Dönem başlamış milyonlarca öğrenci sınava hazırlanıyor ellerinde ygs lys kitapları var pat eden sınavın ismi değişiyor, kimseye sınav hakkında bilgi verilmiyor, daha sonra ygs tarihi değişiyor, sonra sınavda sosyal ve fen olmayacak deniliyor aradan zaman geçiyor sosyal ve feni ekliyorlar sonra tekrar sınav ismi değişiyor daha sonra ise soruların katsayılarını değiştiriyorlar çocuk oyuncağı ettiler iyice.

Şimdide sınavı erteliyorlar açıkcası bu olay gerçekten üzücü ben bu sınav mağduru milyonlarca kişinin oy kullanırken bunu göz önünde bulunduracağına inanıyorum.

Not: Siyasi bir mesaj değildir sadece kendi görüşümdür. Belki diğer alanlarda gelişmiş olabiliriz ama eğitimde yıllardır bir gelişme göremedim.

Link Link WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
Sinav adi degismesiyle ne alaka arkadas.calistiysan ha 1 hafta gec ha 1 hafta erken yaparsin

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hemşire
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 234
  • Beğeniler 23 / 32
  • Ticaret 8, (%88)

ASametYildirim adlı üyeden alıntı

Hocam isterseniz bir kaç ay önceki haberlere bakın.

Dönem başlamış milyonlarca öğrenci sınava hazırlanıyor ellerinde ygs lys kitapları var pat eden sınavın ismi değişiyor, kimseye sınav hakkında bilgi verilmiyor, daha sonra ygs tarihi değişiyor, sonra sınavda sosyal ve fen olmayacak deniliyor aradan zaman geçiyor sosyal ve feni ekliyorlar sonra tekrar sınav ismi değişiyor daha sonra ise soruların katsayılarını değiştiriyorlar çocuk oyuncağı ettiler iyice.

Şimdide sınavı erteliyorlar açıkcası bu olay gerçekten üzücü ben bu sınav mağduru milyonlarca kişinin oy kullanırken bunu göz önünde bulunduracağına inanıyorum.

Not: Siyasi bir mesaj değildir sadece kendi görüşümdür. Belki diğer alanlarda gelişmiş olabiliriz ama eğitimde yıllardır bir gelişme göremedim.

Tamam hocam haklısın bazı konularda onda sıkıntı yok ancak 1 hafta önce ya da sonra olması çokta şok etkisi oluşturacak bir durum değil. Bende hayatım boyunca yüzlerce sınava girdim. Şimdi yine KPSS'ye gircem. Yani benim burda demek istediğim bir kaos oluşacak gibi yorum yapılması. KPSS de mayıstan temmuza alındı ben en küçük bir şekilde bile etkilenmedim. Yani bu durumdan rahatsız olacak öğrenci sayısı çok azdır

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

Tamam hocam haklısın bazı konularda onda sıkıntı yok ancak 1 hafta önce ya da sonra olması çokta şok etkisi oluşturacak bir durum değil. Bende hayatım boyunca yüzlerce sınava girdim. Şimdi yine KPSS'ye gircem. Yani benim burda demek istediğim bir kaos oluşacak gibi yorum yapılması. KPSS de mayıstan temmuza alındı ben en küçük bir şekilde bile etkilenmedim. Yani bu durumdan rahatsız olacak öğrenci sayısı çok azdır

Boğazici itü odtü gibi yerlere girmediysen bu konu hakkında böyle bir yorum yapman ilginç hocam. Kpssye gireceğim diyorsun. Yüzlerce sınava girdim diyorsun demekki yüzlerce kez başarısız olmuşsun. Ha yüzlerce ne sınavına girdin bide merak ediyorum her birine 10 kez girsen yine 100lerce yapmaz.

1 hafta ileri geri almak değil konu. Konu öğrenci üzerindeki baskı ve stress. Bu çocuklar stress topu gibi oldu. Gidin dershanelere bakın hepsinin şekli kaymış. Bir son olarak görüyor herkes sınavı. Eğitimle ilgilenen herkes buna kan kusarken sizin şu yorumlarınız cidden korkunç. Öğrencilerin başarı durumları ortada zaten sonuncu sıradayız. Bunun sebebi de bu baskı stress ve yanlış eğıtim sistemi.

Neyse neyse siz de haklısınız. Bu ülkenin insanı başına ne gelirse gelsin kabullenip çekiyor. Elbette öğrenciler de paşa paşa gidip sınava girecektir. Lakin o sınavlardan nitelikli öğrenci çıkma ihtimali %3-5

Bir hocam şöyle demişti.
Test kitaplarının edebi eserlerden fazla satıldığı ülkemiz iki cümleyi bir araya getiremeyen, empati yoksunu hesap makineleriyle doldu.

Yine aynı hocam
Eğitimdeki en büyük sorun ne biliyor musunuz? Günümüzde öğrenmenin onlarca yolu varken sistem hala çocuğun ders çalışması üzerine kurulu. Derslere yetişemeyen öğrenci pes edince de hükmü veriyoruz “çalışmıyor”

Demisti. Ne kadar kıdemli senelerini eğitime vermiş insan varsa bu sistemin berbat bir sistem olduğunu belirtiyorken sizin bu sistemi ve sürekli bir şeylerin değişmesini savunmanız cidden korkunç.
Ecancan

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

Hocam kpss ye bende girmiştim dediğiniz gibi bir hafta için büyültücek bir durum olmayabilir ama neredeyse her hafta sistemle oynamaları çok hoşuma gitmedi. Bir güvensizliklik oluşuyor.

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
Ortalama bir anadolu şehrinde takribi 500.000-1.000.000 arası bir sıralamada okumak ise hedefin elbette seni etkilemez. İki soru çözüp sınava giriyorsan elbette etkilemez. Ama ilk sıralardaki yarısı etkiler. 1 hafta fazla çalıiacaklar veya 1 hafta ile nolmuş olayı değil. Psikolojiye bakacaksın. Sınavın ismi değişmiş nolmuş değil. Bu durumdan etkilenen adam zaten ileride KPSS te girecek adam değil. Etkilenen beyinler yaş grubunun en zeki en çalışkan 10-20 bin kişisi. O fazldana 1 gün bile nasıl bir yıpranma nasıl bir psikoloji savaş haberinolmayan adam gelmiş benimde sınavını ileri aldılar diyor.

• Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hemşire
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 234
  • Beğeniler 23 / 32
  • Ticaret 8, (%88)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Boğazici itü odtü gibi yerlere girmediysen bu konu hakkında böyle bir yorum yapman ilginç hocam. Kpssye gireceğim diyorsun. Yüzlerce sınava girdim diyorsun demekki yüzlerce kez başarısız olmuşsun. Ha yüzlerce ne sınavına girdin bide merak ediyorum her birine 10 kez girsen yine 100lerce yapmaz.

1 hafta ileri geri almak değil konu. Konu öğrenci üzerindeki baskı ve stress. Bu çocuklar stress topu gibi oldu. Gidin dershanelere bakın hepsinin şekli kaymış. Bir son olarak görüyor herkes sınavı. Eğitimle ilgilenen herkes buna kan kusarken sizin şu yorumlarınız cidden korkunç. Öğrencilerin başarı durumları ortada zaten sonuncu sıradayız. Bunun sebebi de bu baskı stress ve yanlış eğıtim sistemi.

Neyse neyse siz de haklısınız. Bu ülkenin insanı başına ne gelirse gelsin kabullenip çekiyor. Elbette öğrenciler de paşa paşa gidip sınava girecektir. Lakin o sınavlardan nitelikli öğrenci çıkma ihtimali %3-5

Bir hocam şöyle demişti.
Test kitaplarının edebi eserlerden fazla satıldığı ülkemiz iki cümleyi bir araya getiremeyen, empati yoksunu hesap makineleriyle doldu.

Yine aynı hocam
Eğitimdeki en büyük sorun ne biliyor musunuz? Günümüzde öğrenmenin onlarca yolu varken sistem hala çocuğun ders çalışması üzerine kurulu. Derslere yetişemeyen öğrenci pes edince de hükmü veriyoruz “çalışmıyor”

Demisti. Ne kadar kıdemli senelerini eğitime vermiş insan varsa bu sistemin berbat bir sistem olduğunu belirtiyorken sizin bu sistemi ve sürekli bir şeylerin değişmesini savunmanız cidden korkunç.

Hocam yüzlerce sınav derken ben öğrenim hayatım boyunca okulda ve ÖSYM tarafından yapılan sınavları kasttettim. İnsanda özgüven ve inanç varsa zaten bu çok sorun olmaz. Yani ben eğitim sisteminin sürekli değişim olmasına herhangi bir olumlu yaklaşımda bulunmadım. Burada konu açılırken denilen sınavlar ne olacak diyorlar. 1 hafta sonra olsa öğrenci mağdur mu olacak aksine bir haftada belki birkaç deneme daha çözüp kendine gelecek. Ama sen hala art niyetli şekilde bana eleştiri getiriyorsun. Biz öğrenci olmadık mı sanki bizde girdik LYS-YGS sınavlarına . 1 hafta sonra olunca ne olacak. Seçimden dolayı kaos mu olacak. Hiçbir şey olmayacak. Senin derdin olayları başka yerlere çekip algı yapmak.

• Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Hemşire
  • Konum Konya
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 234
  • Beğeniler 23 / 32
  • Ticaret 8, (%88)

Stores adlı üyeden alıntı

Ortalama bir anadolu şehrinde takribi 500.000-1.000.000 arası bir sıralamada okumak ise hedefin elbette seni etkilemez. İki soru çözüp sınava giriyorsan elbette etkilemez. Ama ilk sıralardaki yarısı etkiler. 1 hafta fazla çalıiacaklar veya 1 hafta ile nolmuş olayı değil. Psikolojiye bakacaksın. Sınavın ismi değişmiş nolmuş değil. Bu durumdan etkilenen adam zaten ileride KPSS te girecek adam değil. Etkilenen beyinler yaş grubunun en zeki en çalışkan 10-20 bin kişisi. O fazldana 1 gün bile nasıl bir yıpranma nasıl bir psikoloji savaş haberinolmayan adam gelmiş benimde sınavını ileri aldılar diyor.

Bu kadar abartma ya gerek yok arkadaş hayatın kendisi bir sınav zaten. Yaa zaten son hafta adam oturup konu mu çalışacak. Psikolojik savaş diyorsun merak etme ben sağlıkciyim psikoloji alanında senden daha fazla deneyim ve bilgiye sahibim yani burada psikolojik savaş diyorsun da biraz abartılı konuşuyorsun. Ben yapım gereği çok fazla stres yapmam sonuçta altı üstü bir sınav 2016 KPSS'ye girdim puan düşük geldi sıkıntı etmedim tekrar deneyeceğim bu yaz. İnsanlar bir sınav için bu kadar kendini yıpratmasina gerek yok. Ama zaten çalışan hakettiği yere gidecek yani 1 hafta için öğrencilerin tüm emeği heba olmaz merak etme.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al