Yorumlarınız için çok teşekkür ederim konuya değil etmeyip hata yaptığım şeyler. Ankara Sincanda yaşıyorum Karabük Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümüne girebiliyorum ve Karabük'te okuyacağım. Gelen yorumlardan anladığım kadarıyla ilk olarak ilçemde ki belediye ve vakıfları ziyaret etmem gerek veya telefon üzerinden iletişime geçmem gerek daha sonra ise kyk gibi kurumlara başvurmam gerek. Anladıklarım bunlar yanlış bir durum var ise veya daha da yapabileceğim birşey var ise yorum olarak anlatırsanız çok sevinirim. Bu arada kyk başvuruları ne zaman başlayacak ve atıyorum bir vakfa gittiğimde nasıl konuşmam gerek bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Annem babam ayrı babamın üstüne araba var ama annemlerle kalıyordum ben annemin üstüne her hangi bir mal varlığı yok bu durumda işler nasıl gelişir ?
moris adlı üyeden alıntı
Merhaba hocam, ilk olarak yaşadığınız ilçenin belediyesini arayıp burs imkanı sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmenizi tavsiye ederim. Genelde 200 TL veriyorlar (Yaz tatilleri hariç).
Yine ilçenizde isim yapmış vakıflara bakabilirsiniz. Eğer güzel bir üniversiteye gidecekseniz kesinlikle geri çevireceklerini sanmıyorum. Vakıfların verdiği burs miktarları değişiyor.
Ayrıca çevrenizde cebi kadar gönlü de zengin yardımsever insanlar varsa onlardan da yardım isteyebilirsiniz.
Son olarak KYK var.
Ek olarak bir tavsiye vereyim müsadenizle. Gideceğiniz şehirde KYK yurtlarında kalmanızı tavsiye ederim. Hem fiyat olarak çok ucuz olur hem de sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verirler. Tasarruf için birebirdir.
negiu adlı üyeden alıntı
KYK ve TEV burslarına başvur. İkamet ettiğin yerdeki belediye veya dernekler de burs verir. İstanbul'da burs veren vakıflar epey fazla(İstanbul Ticaret Odası,Sabancı,Koç vakfı). Üniversite okuyacağın ildeki vakıflara derneklere de başvurabilirsin. Üniversitelerin de yemek bursları falan olur ona da bir göz at ihmal etme. Bazı liseler mezunlarına burs imkanları sağlıyorlar, okul müdürüyle ve müdür yardımcısıyla görüş.
KYK bursu çıkmasa bile kredi yüksek ihtimalle çıkar. Üniversitelerin kendilerine bağlı kantinlerde,yemekhanelerde veya getir götür işlerinde çalıştırmak için ders saatleri haricinde part time çalıştırmak üzere üniversite öğrencilerinden eleman alırlar. Bunu da değerlendirebilirsin.
Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Karamsar olacak bir durum yok. Bir ton burs tipi var konuda KYK bursu yazmayınca ilk aklima gelen burs hakkında yazdım. Bir yanlış anlaşılma varsa kendisi bunu izah edebilir, polemik yaratmana gerek yok. Keza bir sonraki yorumda diğer bursun cevabını da verdim :)
Marstyson adlı üyeden alıntı
Siz arkadaşın sorusunu anladığınıza emin misiniz ? Olumsuz konuşarak karamsar yapmaya gerek yok karşıdakini . Arkadaş kurum veya özel kişilerden burs almayı kastediyor .
Cevabım : ben istanbulda okuyorum özel bir okulda tam burslu . Kendi memleketmden bir dernek istanbulda okuyan öğrenciler için burs ayarlıyor . İlk önce kendi memlketinizde burs verecek kurum , dernek , vakıflar var mı onu kontrol edin . Lisenizin müdür veya müdür yardımcısına gidip sorarsanız , onlar az çok bilgi verirler .
Kyk bursları var her sene başvuru oluyor . Galiba eylül veya ekim aylarında . Eğer pek maddi durumunuz yoksa başvurun çıkabilir .
Özel vakıflar var . Onların websitelerinden de başvuru yapabilirsiniz .
Başbakanlık bursu var kyk gibi . Onun için de başvuru yapabilirsiniz
cooper adlı üyeden alıntı
Şehrindeki Vakıf/Dernek tarzı yerlerden başka şehire gideceğin için burs alabilirsin. Kyk geri ödemeli veya ödemesiz bursta alabilirsin. Eğer aile durumunuz iyi değilse geri ödemesiz burs çıkacaktır. Belli başvuru tarihleri var.
Bunların dışında, üniversite puanın iyiyse başarı bursları alabilirsin.
Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Hocam %100 burs mu %50 mi %75 mi istiyorsunuz? Puanıniz kaç. Çok başarılı bir oğrenci değilseniz sonuçlar tatmin edici değilse işiniz zor. Hatta imkansız