lostyazilim
tr.link

Üni için burs nasıl alabilirim ?

23 Mesajlar 2.043 Okunma
lstbozum
tr.link

RootFRM RootFRM Müşteri Temsilcisi Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek MT
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 422
  • Beğeniler 88 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim konuya değil etmeyip hata yaptığım şeyler. Ankara Sincanda yaşıyorum Karabük Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümüne girebiliyorum ve Karabük'te okuyacağım. Gelen yorumlardan anladığım kadarıyla ilk olarak ilçemde ki belediye ve vakıfları ziyaret etmem gerek veya telefon üzerinden iletişime geçmem gerek daha sonra ise kyk gibi kurumlara başvurmam gerek. Anladıklarım bunlar yanlış bir durum var ise veya daha da yapabileceğim birşey var ise yorum olarak anlatırsanız çok sevinirim. Bu arada kyk başvuruları ne zaman başlayacak ve atıyorum bir vakfa gittiğimde nasıl konuşmam gerek bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Annem babam ayrı babamın üstüne araba var ama annemlerle kalıyordum ben annemin üstüne her hangi bir mal varlığı yok bu durumda işler nasıl gelişir ?

moris adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam, ilk olarak yaşadığınız ilçenin belediyesini arayıp burs imkanı sağlayıp sağlamadıklarını öğrenmenizi tavsiye ederim. Genelde 200 TL veriyorlar (Yaz tatilleri hariç).
Yine ilçenizde isim yapmış vakıflara bakabilirsiniz. Eğer güzel bir üniversiteye gidecekseniz kesinlikle geri çevireceklerini sanmıyorum. Vakıfların verdiği burs miktarları değişiyor.
Ayrıca çevrenizde cebi kadar gönlü de zengin yardımsever insanlar varsa onlardan da yardım isteyebilirsiniz.
Son olarak KYK var.

Ek olarak bir tavsiye vereyim müsadenizle. Gideceğiniz şehirde KYK yurtlarında kalmanızı tavsiye ederim. Hem fiyat olarak çok ucuz olur hem de sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verirler. Tasarruf için birebirdir.

negiu adlı üyeden alıntı

KYK ve TEV burslarına başvur. İkamet ettiğin yerdeki belediye veya dernekler de burs verir. İstanbul'da burs veren vakıflar epey fazla(İstanbul Ticaret Odası,Sabancı,Koç vakfı). Üniversite okuyacağın ildeki vakıflara derneklere de başvurabilirsin. Üniversitelerin de yemek bursları falan olur ona da bir göz at ihmal etme. Bazı liseler mezunlarına burs imkanları sağlıyorlar, okul müdürüyle ve müdür yardımcısıyla görüş.
KYK bursu çıkmasa bile kredi yüksek ihtimalle çıkar. Üniversitelerin kendilerine bağlı kantinlerde,yemekhanelerde veya getir götür işlerinde çalıştırmak için ders saatleri haricinde part time çalıştırmak üzere üniversite öğrencilerinden eleman alırlar. Bunu da değerlendirebilirsin.

grey23 adlı üyeden alıntı

Türkiye genelinde burs veren vakıf ve kurumlar sitemde ayrıntılı yer verdim

https://www.egitimdestek.org/2018/06/turkiye-genelinde-burs-veren-vakiflar.html

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Karamsar olacak bir durum yok. Bir ton burs tipi var konuda KYK bursu yazmayınca ilk aklima gelen burs hakkında yazdım. Bir yanlış anlaşılma varsa kendisi bunu izah edebilir, polemik yaratmana gerek yok. Keza bir sonraki yorumda diğer bursun cevabını da verdim :)

O da zor herkese verilmiyor gerçi lakin Geri ödemesiz ve geri ödemeli burs şeklinde Detaylara şuradan bakabilir arkadaş,
https://www.devletdestekli.com/devlet-bursu-nasil-alinir/

Marstyson adlı üyeden alıntı

Siz arkadaşın sorusunu anladığınıza emin misiniz ? Olumsuz konuşarak karamsar yapmaya gerek yok karşıdakini . Arkadaş kurum veya özel kişilerden burs almayı kastediyor .

Cevabım : ben istanbulda okuyorum özel bir okulda tam burslu . Kendi memleketmden bir dernek istanbulda okuyan öğrenciler için burs ayarlıyor . İlk önce kendi memlketinizde burs verecek kurum , dernek , vakıflar var mı onu kontrol edin . Lisenizin müdür veya müdür yardımcısına gidip sorarsanız , onlar az çok bilgi verirler .
Kyk bursları var her sene başvuru oluyor . Galiba eylül veya ekim aylarında . Eğer pek maddi durumunuz yoksa başvurun çıkabilir .

Özel vakıflar var . Onların websitelerinden de başvuru yapabilirsiniz .

Başbakanlık bursu var kyk gibi . Onun için de başvuru yapabilirsiniz

ŞenolK adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi aylık olarak burstan bahsediyor arkadaş

cooper adlı üyeden alıntı

Şehrindeki Vakıf/Dernek tarzı yerlerden başka şehire gideceğin için burs alabilirsin. Kyk geri ödemeli veya ödemesiz bursta alabilirsin. Eğer aile durumunuz iyi değilse geri ödemesiz burs çıkacaktır. Belli başvuru tarihleri var.

Bunların dışında, üniversite puanın iyiyse başarı bursları alabilirsin.

Hocam %100 burs mu %50 mi %75 mi istiyorsunuz? Puanıniz kaç. Çok başarılı bir oğrenci değilseniz sonuçlar tatmin edici değilse işiniz zor. Hatta imkansız

Bugüne kadar hep ileri denedik.
wmaraci
reklam

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Arkadaşımın da annesi babasi ayrı annesinin üzerine ev var. Babası memur fakat yine de karşiliksiz burs alıyor her ay. Siz de alırsınız bana göre

Marstyson Marstyson WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)
bir arkadaşla aynı yurttaydık . annesi babası ayrı idi . bana değil ona çıkmıştı . ( 7 sene önce babamı kaybettim ve herhangi bir mal varlığımız yok . ) yani muhtemelen size de çıkacak

• Üyelik 20.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek MT
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 422
  • Beğeniler 88 / 89
  • Ticaret 2, (%100)

Arkadaşımın da annesi babasi ayrı annesinin üzerine ev var. Babası memur fakat yine de karşiliksiz burs alıyor her ay. Siz de alırsınız bana göre

Bursu nasıl ve nereden aldı peki hocam bilginiz var mı ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek MT
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 422
  • Beğeniler 88 / 89
  • Ticaret 2, (%100)

bir arkadaşla aynı yurttaydık . annesi babası ayrı idi . bana değil ona çıkmıştı . ( 7 sene önce babamı kaybettim ve herhangi bir mal varlığımız yok . ) yani muhtemelen size de çıkacak

KYK Üzerinden mi aldı hocam bursu ? Ve burs adı altında kaç TL yardım geliyor ?

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Kykdan alıyormuş hocam. 470 TL

• Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)

RootFRM adlı üyeden alıntı

Bu sene ben de almaya başladım . 470 lira alıyoruz . Üstteki arkadaşın dediği gibi . Kyk dan almışto

• Üyelik 20.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek MT
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 422
  • Beğeniler 88 / 89
  • Ticaret 2, (%100)

Kykdan alıyormuş hocam. 470 TL

KYK Başvurularında ne istiyorlar hocam, dikkat etmem gereken şeyler ne acaba ?

• Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)

Hiçbir şey istenmiyor . Zamanı gelince başvuru yapacaksınız . Başvuru da internet üzerinden . Orda sizin maddi durumunuzu anne baba durumunuzu falan soruyor . Olanı yazıp 1 2 ay bekleyeceksiniz . Ama merak etmeyin alırsanız beklediğiniz ayların parasını da toplu alıyorsunuz

• Üyelik 20.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek MT
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 422
  • Beğeniler 88 / 89
  • Ticaret 2, (%100)

Bu sene ben de almaya başladım . 470 lira alıyoruz . Üstteki arkadaşın dediği gibi . Kyk dan almışto

Hiçbir şey istenmiyor . Zamanı gelince başvuru yapacaksınız . Başvuru da internet üzerinden . Orda sizin maddi durumunuzu anne baba durumunuzu falan soruyor . Olanı yazıp 1 2 ay bekleyeceksiniz . Ama merak etmeyin alırsanız beklediğiniz ayların parasını da toplu alıyorsunuz

Peki şöyle bi durum varmı ikametgah ankara ve ankarada üniversitede okuycam bu durumda kyk bursu vermemezlik yapabilir mi ? Birde başvurular ne zaman açılır ?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al