Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi tüm adsense hesaplarına "Siteler" sekmesi adı altında güncelleme geldi ve bundan sonra her yeni eklenen sitede reklam gösterimi için google tarafından onay beklenecek.
Benim de dahil olduğum hem özgün hem kopya içerikli site sahipleri bütün yayıncıları etkiledi. Yurtdışında okuduğum bir forumda da tepkiler bir hayli yüksek, "15 sene sonra mı google böyle bir kontrol yapması gerektiğine karar verdi" gibi sitemler var.
Benim fikrim, bu tür gelişmeler herhangi bir sektörde tekel olmanın ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor. Adsense'ye hala iyi bir alternatif olmaması üzücü.
Farklı forumlarda okuduğum bazı "bencil" görüşlerde yok değil, bu arkadaşlar iyi oldu spamın önüne geçilecek ve hatta TBM 'ler yükselir uzun vadede faydalı olur gibi hayal dünyasında geziyorlar. Evet TBM'ler hemen 10 lirayı görür merak etmesinler Google özgün site sahiplerine çok değer verir, herşeyi sizin için yaptı, tek düşündüğü siz özgün site sahipleri.
Şuanda özgün siteleriyle bile onay alamayan bir hayli fazla.Ortada adil olmayan bir sıralama algoritması varken bu arkadaşlar zar zor tutturdukları tek tük siteleri ile google ın onlara değer verdiğini düşünüyor ve işin ilginci bu güncelleme ile kazançları artacak sanıyorlar. Demek istediğim şu ki; çok iyi "kalemler" tarafından yazılan makaleler, emek dolu siteler hakettiği değeri görmüyor. Neyse.
Konuyu açmamın sebebi fikirlerinizi öğrenmek ve bilgi paylaşımı yapmak. Birşeyler net değil, mesela bir arkadaşımız demiş ki ; eskiden ekli "hazır" durumda gözüken sitelerin kazançları yansımıyor. Tekrar onaya göndermemiz gerekecek demiş. Bende bir sitemde benzer bir durum gözledim, daha fazla gösterim alması gerekirken , gösterimler azalmış. Bende bu siteyi panelden kaldırıp hazır durumda gözükmesine rağmen tekrar ekledim ve "Hazır hale getiriliyor" yani inceleme aşamasında.
Gizlilik Politikası, İletişim Sayfası ve Hakkımızda bölümünü düzenleyerek, 5 adet yeni yabancı siteyi gönderdim aynı adsense hesabımdan. Bu bahsettiğim 5 adet sitede görsel sitesi, reklam kodlarını kaldırıp, sadece onay için verdiği izleme kodunu ekleyerek öyle başvurdum. Sonuçlarını paylaşırım artık ne zaman yanıt gelirse.
Şimdi benim gibi özgün ve kopya içerik karışık çalışan, sık sık yeni site açan yani hızlı bir şekilde adsense onayı gereken siteler için nasıl bir çözüm üretebiliriz fikirlerinizi merak ediyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi sadece özgün çalışanlar da etkilenmiş, siteleri onaylanmamış.
Başka bir okuduğum yorumda bir arkadaşımız eğer onay gelmez ise; şablonu değiştirerek veya site içeriğini (komple site) değiştirerek aynı siteyi başka onay almak istediği sitelere kopyalayıp bu şekilde onay aldığını ve sonradan asıl sitesini yerleştirdiğini söylemiş.
Bunlar konuşulanlar. Bu konuda sizde bildiklerinizi, hızlı onay almak için çözüm önerilerinizi yazarsanız memnun olurum.
Zira bu saçmalık beni son 2 gündür fazlasıyla gerdi. Şuan tamamen zaman kaybı reklamsız bir şekilde siteler devam ediyor ve ne zaman onaylanacağı meçhul. Alternatif çözümler üretmek gerekli.
Ekleme: Daha önce güncelleme gelen hesaplardan birinin sahibi yaklaşık 20 günde onay aldığını, ilk denemesinde red yediğini ve aynı siteyi tekrar gönderince kabul edildiğini yazmış, bunuda not olarak düşelim.
Ekleme 2: Rica ediyorum konuyu özgün / spam polemiğine çevirmeyelim, Allah herkese daha çok versin.