-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kurucu
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sayın
Backlinkcigeldi kardeşim. Faiz haramdır. sen yiyebilirsin elbette. Ama uyarana da niye uyardın demek Allah'ın kurallarını hiçe saymaktır. Yaratıcıya da inanmayabilirsin o da senin meselendir ama başkalarını da inanmamaya teşvik etmek veya kuralları ihlal etmeye teşvik etmek çok vicdani veya insani değildir. Ki ben şunları şunları gördüm Allah din kitap diyenlerden çokta kazık yedim veya hatalarını da gördüm demek de çok vicdani değildir. Çünkü insan sadece kuldur. Burada ki konu yaratıcının kurallarıdır. Ateist, deist, solcu , sağcı kazık atmıyor da sadece inandım diyenler sahtekarsa o zaman inandıkları dini gözden geçirmeleri gerekir. Yok her cephede sahtekar çıkıyorsa o zaman bunların insan olduğunu bilmek yeterlidir.
Hasılı, kardeşim faiz temel yasaklardan birisidir. Bununda sebebi girdiği toplumu ekonomik olarak yok etmesidir. Faiz giren ve bunu yüksek tutan her toplum ekonomik olarak çöker kural budur. Buna da Allah'ın değişmez yasaları yani sünnetullah denir.
Maksadım sizlerle tartışmak değil ama teşvik ettiğimiz şeyler güzel şeyler olmalı. Bir toplumun sonunu getirecek olan ve Allah'ın kurallarını hiçe sayacak şeyler olmamalı diye düşünüyorum
1 kişi bu mesajı beğendi.
http://onlinetahta.com -> Canlı Dershane- Video Dershane-Uzaktan Eğitim
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kurucu
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Backlinkcigeldi kardeşim arkadaşın sorusunu da baltalamak istemem ama sana ve burada yazan arkadaşlara bir Ayet gösterilmiş. Bu kitabın özelliği budur zaten inanıyorsan hatandan dönersin imanın artar. inanmıyorsan da hatana devam edersin sonucu Allah katına kalır. Bize bişey demek düşmez. Ama birçoğu faiz yazmış bilen olur bilmeyen olur. Bu benim inandığım yaratıcı tarafından yasaklanmıştır. Aynı yaratıcıya inanan varsa o da yasak olduğunu bilmelidir. Yoksa başka inanca tabi olan elbetteki bunu okusa da uygulamaz.
İtiraz insana olunca güzel, yaratıcıya olunca çok da güzel durmaz. Eğer hesaba inanıyorsak özelden yazarsan numaranı ararım tanışırız tabi istersen. Burda konu baltalamayım . son mesajım olsun. hayırlı günler.
150.000 lira önerisi de isteyen arkadaşa da tavsiyelerim olsun madem konusu baltalandı.
Parayı 2'ye veya 3'e böl kardeşim. ve sakın bu parçaları aynı küfeye koyma. Hayırlı işler
http://onlinetahta.com -> Canlı Dershane- Video Dershane-Uzaktan Eğitim