lostyazilim
tr.link

Aşırı Kararsız ve Tedirginim. Ne yapmalıyım?

24 Mesajlar 2.990 Okunma
acebozum
tr.link

cigilbeyi cigilbeyi https://ilgintv.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 2 / 80
  • Ticaret 1, (%100)
Şimdi 20 yıl önce sohbet ettiğim bir albay ve konusu oğlu?

Dediki ali bir oğlum var o zamanlar yurt dışınada çıkmadım İstanbul'dayım liseye gidiyor oğlum.
Lise bitti diplomayı aldı geldi önüme attı baba bana taksi al ben taksicilik yapacağım.
Neden diye sordum bir arkadaşı varmış takscilik yapıyormuş günlük 100-150 tl kazanıyormuş.

İşte can alıcı nokta bende çocuklarıma hep bunu söylüyorum küpe nde olsa.
Oğlum KAPI AÇANMI OLMAK İSTERSİN AÇTIRANMI.

Tabi açtıran o zaman okuyacaksın dedim üniversite sınavına soktum İnşaat Mühendisliğini kazandı.
Okul bitti gene aynı şekilde diplomayı önüme attı buda bitti baba dedi bende olmaz dedim 2 yıl yükseklisans yaptı.

Şimdi ben babamdan çok çok fazla kazanıyorum oğlum bende daha çok çok kazanıyor Devlet işi alabilen 16 mühendişten biri dedi

Karar senin
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Escalous teşekkür ederim. Sen de daha gençmişsin. Bende hayat hikayesi çok.

Öncelikle belirteyim övünmeyi sevmem. Hiç sevmemiştim zaten. Çocukluğumdan bu yana yaşıtlarıma ve küçüklere çevremde örnek gösterildim. o yüzden hakkımda konuşulmasını, izlenmeyi sevmiyorum. Özgürce yaşamayı seçtim ben.

Yazıyorum çünkü küçüklüğümden bu yana başarılı insanların hayatlarını okudum. Örnek yaşamlar vardı hepsinde.

orta okulda resim öğretmenim "iş" teklif etti bana. "Gel seni sanat okuluna göndereyim, bir yandan okur bir yandan beraber resim çalışmaları yaparız" dedi. çalışmalar afiş çalışmalarıydı.

"Üniversite okumak istiyorum" diyerek nazikçe reddettim. Resimi çok seviyorum halen.

Üniversiteden mezun olurken hocalar komisyon kurup bizi 4 yıldan sorguya çekerlerdi. Onların sonucuna göre mezun olabilirdik.

Sözlü sınava girdim sorduğu sorulardan bazıları hiç anlatılmamıştı. Ancak çoğuna cevap verdim. iki soruyu dün gibi hatırlıyorum.

1. Uzay roketlerinde hangi yakıt kullanılır?
2. Çatal kaşık bıçakların arkasında yazan 11/10 ne demektir?

İki soruda derslerde anlatılmadı, anlatılmazda zaten. Teknik konular. Cevapladım haliyle..

1. toz Aluminyum

2. nikel krom oranları

Sınav sonrası bölümden ilk mezun olan bendim. Haziran ayında, diğer arkadaşların hepsi eylül mülakatına kaldı. Hocalar sınav çıkışında ortaklaşa;

"Üniversitede kal, araştırma görevlisi ol" dediler.

Tabi yıllardır ailemden para aldığım için işe ihtiyacım vardı.

"Benim çalışmam lazım, 2 sene daha okuyup evden para alamam, hem kardeşim de üniversite okuyor" diyerek nazikçe reddettim.

Okul bitti iş hayatına başladık.

2005 yılında eşimle arkadaşlığımız başladı. 2011 yılında evlendik. Eşim ilk okul mezunuydu. ortaokulu ve liseyi dışarıdan kendi imkanı ile okudu. Söz verdim "Üniversiteye gitmek istersen, imkanım olursa göndereceğim" dedim. Evlendik, 6 ay sonra Çanakkale'de üniversiteye başladı. Başta ailem karşı çıktı "evli kadın dışarıda kendi başına okur mu?" diye.

Babama dedim ki;

"Ailem hakkında kararları ben veririm, eşim üniversiteye gidip okuyacak. Eşimin hayalini elinden alamam"

2 yıllık okulu okul 2.si olarak bitirdi. kaymakamdan diplomasını aldı. O sene Çanakkale'ye taşınmaya karar verdik.

Hayallerinizin peşinden gidin. Ama gerçekleri unutmayın.

17 yaşında izmirde üniversiteye kaydımı kendim yaptırdım. Her aşamasıyla kendim uğraştım. Tek başımaydım. Bölümüm astronomi ve uzay bilimleri "Çocukluk hayalim" Ne varki ülkemizde "Bilime" yatırım yapılmıyor. Hızla orta doğu ülkesi oluyoruz. İş imkanı olmayınca bıraktım. Çevremdekiler "okuyamadı" demesi diye eve dönmedim. 2. sene İzmirde üniversiteye hazırlandım tek başıma. Sonra metalurji ve Malzeme Mühendisliğini sadece iş imkanı olduğu için tercih ettim.

Halen hayalimin peşindeyim. Ölene kadar. Bu yaşıma kadar binden fazla kitap okudum. Tek gurur kaynağımdır. Tek övüncümdür. Param olmasa da kredi kartı ile alırım kitap, o da olmadı kütüphaneden. Korsan kitap almam asla... Yazana saygım var. Çünkü zor işi hayal kurmak ve yazmak.

Cümleten iyi forumlar...
Wallace Escalous Guness

kişi bu mesajı beğendi.

ibrahim2784 ibrahim2784 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad I** S**
  • Mesajlar 561
  • Beğeniler 647 / 118
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba kardeşim yaşım 36 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Lise mezunuyum nereye gitsem iş için düşük maaş alıyordum ve kafama koydum şuan eşim üni. 3 sınıf çocuk gelişimi bende 2. sınıf iktisat fakultesi öğrenciyim ben az diyeyim sen çok anla ;)
emreyvz Guness

kişi bu mesajı beğendi.

Guness Guness Gün olur, asra bedel. Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Hayat boyu öğrenci.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 335 / 181
  • Ticaret 41, (%100)

ibrahim2784 adlı üyeden alıntı

Merhaba kardeşim yaşım 36 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Lise mezunuyum nereye gitsem iş için düşük maaş alıyordum ve kafama koydum şuan eşim üni. 3 sınıf çocuk gelişimi bende 2. sınıf iktisat fakultesi öğrenciyim ben az diyeyim sen çok anla ;)

Önemi oluyor o zaman. Ancak açık öğretim olarak okusam negatif bir yönü olur mu?

Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç.
wmaraci
wmaraci

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
okuluna devam etmelisin, diğer taraftan da kendini geliştirebilirsin.
Ders çalışmadığını, dersi derste dinlediğini söylüyorsun, açıktan okuduğunda aynı başarıyı kazanamazsın, elinde diploman olsun ama sen başka iş yap ;)
3 Üni okudum Memurum ama hala buralarda takılıyorum ;) hala sitelerim var he belki köşeyi dönemedim ama ben okurken bu işe yönelen arkadaşlarımda firmaların bilgi işlem bölümünde asgari ücret yada biraz fazlasına çalışıyor.
Önerim kesinlikle iyi bir üniversite okuman, bunun içinde iyi bir lise ,
istiyorsan bunlarla beraber kendini geliştirebilirsin tabi..
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.

Gokhan01 Gokhan01 Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Adana
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 485
  • Beğeniler 93 / 108
  • Ticaret 18, (%100)
Sana Kendimden örnek vereyim ben 6.sınıfta başladım bu işlerle uğraşmaya webmaster php falan hatta diğer yazılım dillerini öğrendim ama sadece bu hayal uğruna koşmadım liseyi bitirdim üniversite okudum ve şuan bir öğretmenim. yüksek lisans yapıyorum ve web işlerinden hiç vazgeçmedim hala devam ediyorum. iki yerden kazancım var. tek bir yerden değil.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

charset charset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 190 / 50
  • Ticaret 5, (%100)
Merhaba
Orta okulda bende özel okuldaydım.Teog vardı biz girdiğimiz zaman 2 sınavda 500 üzerinden ortalama 490 yapmış ve özel bir okula gitmistim.Şimdi lise son sınıfım.Girişimcilik,kripto paralar,startup derken 4 yıl geçti.Sana tek tavsiyem okulu açıktan okumaya kararlıysan bos vaktin çok olur boş vakitlerinde yazılım vb. konulara kendini gelistirmeni tavsiye ederim.Ben 18 yaşındayım ve elimdeki birçok fırsatı kaçırdım.Önceden bir seyler ögretmek icin arkamdan koşanlar vardı.Şimdi kaçırdığım fırsatların acısini cekiyorum.Okulu açtıktan okumak demek okulda arkadaşlarından,öğretmenlerinden vb. birçok kisiden ögreneceğin bazen bizzat tecrübe edeceklerini elinin tersi ile itmen demek aynı zamanda para kazanmaya (ipin sende olması)erken baslamak hayalleri beraberinde getiriyor.Gerçeklere yakınlastıkca hayal kurman zorlaşır.Böyle yazmaya devam edersem bitmeyecek.Sana tavsiyem sevdiğin alanlarda kendi geliştir ve okuluna git.Okula gitmediğini ve hayalini kurduğun şeyleri başaramadığını bir düşün ve kararını ver.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

200$ Google Cloud kodları için profilimi ziyaret edebilirsiniz.

onur33 onur33 https://onurr.org Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 829
  • Beğeniler 106 / 155
  • Ticaret 18, (%100)
Kardeşim ben üniversite öğrencisiyim tıp okuyorum. Kim ne derse desin okuman önemli liseyi dışardan bitirerek bitirdim sayma kendini. Madem bu işlerde çok iyisin bilgisayar mühendisi ol sonra ama en iyi üniversitelerde gidip de elazığda okuyup gelme ya da hobi olarak devam et (ben de hobi olarak yapıyorum) başka bir meslek yapıp. Ne olacağı belli değil bu ülkede o yüzden oku oku oku!

Kişisel Blog: www.onurr.org

berkaypasa58 berkaypasa58 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 194
  • Beğeniler 9 / 48
  • Ticaret 3, (%100)
Senin yaşındayken bir oyuna bağlanmış hayatımı çürütüyordum. O zamanlar çok zevkliydi tabi. Liseye geçtim aynı şekilde oyuna devam. Lise 1 ilk dönem 6 tane zayıf geldi. Babam interneti iptal ettirdi. Bir süre internet kafelere gidip oynasam da 1 2 ay içinde soğudum. 6 tane zayıf gelince babam işe el koydu bana ders çalıştırmaya başladı. 2. dönem o 6 zayıfı da ya 3 ya 4 yaptım. Geri kalan 3 senede bire kere bile eve gelip ders çalışmadım ama hep teşekkürü kıl payı kaçırdım. Oyunu bırakmıştım kafamı megul etmiyordu. Hala arada o oyuna girer içimden söver çıkarım.

Şimdi istediğin tavsiyeye gelelim. Bir çok özel okulda şişirme notlar veriliyor. Okulu daha başarılı gösterip daha fazla öğrenci çekmek için. Büyük ihtimal senin okuduğun okulda böyle. Direk açık öğretime geçme gibi bir hayal kurma çünkü o kadar kolay değil. Sen yine liseyi normal öğretim alacak şekilde kazan ve ilk dönem kendini dene bak bakalım yapabiliyor musun. Eğer yapabiliyorsan o zaman açık öğretime geçiş yap.

Dersi derste dinliyorum yetiyor gibi bir şey kesinlikle yok. Üniversitede matematik dersinde hoca soruyu tahtaya yazardı sınıf deftere yazmaya çalışırken ben cevabı verirdim. Dersi ben de derste dinliyordum ama gel gör ki ilk vize sınavında en düşük notu alanlardan biri bendim.

Hatta şöyle bir örnek de vereyim ben kimya lisesinde okudum. Organik diye bir dersimiz vardı. Bir gün bir konu işliyoruz konu o kadar kolay ki anlatamam sınıftaki en anlamayan kişi bile çatır çatır cevap veriyor. Öğretmenimiz dedi ki bu çok kolay bir konu ama evde tekrar etmezseniz kalırsınız. Tabi kimse dinlemedi bunu bende dahil. İlk sınavda 30 puanı geçen yoktu. Bu yüzden dersi derste dinlesen de eve gelince işlediğiniz konuların üzerinden bir geç. Bunu herkes söylerdi bana bende dinlemezdim.

Şimdi açacağın siteler istersen 100 tane aç şans tutmayabilir 10 yıl sonrada 5 kuruş kazandırmayabilir. Wep işleriyle ilgilenmek istiyorum diyorsun ama önce yazılım öğren. Ufaktan başla.
Guness

kişi bu mesajı beğendi.

Guness Guness Gün olur, asra bedel. Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Hayat boyu öğrenci.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 868
  • Beğeniler 335 / 181
  • Ticaret 41, (%100)
Çok güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al