ocalburakdurmus adlı üyeden alıntı
hkccrn hocam siz yılların askeri, polisi, bekçisisiniz. Sizin maaşınıza ya da işinize karşı en ufak olumsuz bir şey söylemedim. Hatta mesajın son kısmını düzenledim. Çocuğunuz varsa ve okuyorsa ne şartlarda okuttuğunuza bakın. Bitirince atanamamasına bakın. İnsanlar 2020 lira maaş ile bu süreçleri geçiriyor. Yazılımcı olarak mezun oluyorlar. İşlerini de iyi yapıyorlar. Ama sizin çocuğunuzu değil kaymakamın dayısının oğlunu işe alıyorlar. Sizin çocuğunuzda çaresizlikten uzmanlığa falan başvuruyor. Çünkü sadece uzmanlıkta falan alım var bilişim teknolojilerinde değil. Bu kısma dikkat çekmek istedim aman diyim yanlış anlamayın sizler başımızın tacısınız. Uzmanlıkta alım varda bilişimde yok mu derseniz evet yok hocam.
2015 yılının şubat ayında atanan toplam öğretmen sayısı 15.000. Bunun 425 tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni. Aynı yılın ağustos ayında 37.000 öğretmen ataması yapıldı. Bunun 867 tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni.
2016 yılının şubat ayında 30.000 öğretmen ataması yapıldı. Bunun 1028 tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni. Aynı yılın ekim ayında 15.000 atamanın 150 tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni.
2017 yılının tamamında yaklaşık 21.500 atama yapıldı ve bunların 420 tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni. Bu yıl içerisinde atanan bilişim teknolojileri öğretmenlerinin tamamı sözleşmeli olarak atandı.
2018 yılında 20.000 öğretmen atamasının 453 tanesi bilişim teknolojileri öğretmeni ve bu öğretmenler yine kadrolu değil sözleşmeli olarak atandı.
Son 3 yılda toplamda atanan öğretmen sayısı 138.494. Bu sayının %2.54'ü bilişim teknolojileri öğretmeni.
Buradaki veriler ile son 3 yılda alınan sözleşmeli er uzman vs sayılarını inceleyin hocam. Rütbeliler ve erler hariç. Yani istihdam olarak değerlendirin. Bir de daha bir siteyi UP tutamayan torpilli bilgi işlem personelinin yerine gelmesi gerekenlerin durumunu değerlendirin. Eğer son 3 yılda askeri personelden daha fazla alım olsaydı onu örnek verirdim. Bilişim teknolojileri alımı askeri personele oranla fazla olsaydı yine aynı yanlışı forumlarda tartışıyor olurduk. Ama tam tersi olunca maalesef görüş bildirirken sorgulanıyoruz.
Görüş birdirmenizde sorun yok hocam. Bildirin ama bu vatanın evlatları üzerinden değil de değişik yerlerde devletin parasını yiyenler, milletin hakkını hukukunu ezip geçenler üzerinden bildirin lütfen. Şu açıklamanız olmasa asker polis düşmanı olarak kalırdınız aklımda. Belki görüyorsunuzdur internette neler dolaşıyor, asker polis benim vergilerimden maaş alıyor deyip bizlere her türlü zulmün hak olduğunu söyleyenler var. Ha evet sizin vergilerinizle maaş alıyoruz doğrudur ama canımızı da ortaya koyuyoruz. Benim maaş bordroma baktığım zaman maaşımın 4te 1i de vergiye gidiyor. Ben de o zaman masabaşında ki devlet çalışanlarına sallayayım buradan. Ama yapamıyorum. Sizin salladığınızı söylemiyorum bakın. Sallayanlar yüzünden artık bizde bıktık ve ne görürsek artık tepki koyuyoruz. Dediğinize de katılıyorum. Bu kadar uzman erbaş alınıyor çoğuna da gerek yok. Yeni çıkan subay astsubaylara bakıyorum benim aldığım eğitimin 10da birini alıp geliyor komutanım ben diyor. İşin içinde olduğum için çok iyi biliyorum. Yeni nesil alımların genelinde sorun olduğunu düşünüyorum ben de. Hem bu kadar alıma gerek yok ki bu ülkenin Askeri, polisi şu an yeterli seviyede.
Öğretmen alımlarına gelecek olursak bizim ülkemizde Atatürk'ten sonra hiç bir zaman eğitime-bilime değer verilmedi, bu açıdan hiç bir beklentim yok ki bir Atatürk daha gelmeyecek bu ülkeye. Ama meydanı da boş bırakmamak lazım. Tepkinizi, söylemek istediğinizi daha doğru örneklerle anlatırsanız böyle yanlış anlaşılmalara mahal vermemiş olursunuz. Neyse, herşey gönlünüzce olsun.