lostyazilim
tr.link

$57 Tbm ulaşmak zor mu?

59 Mesajlar 9.226 Okunma
acebozum
tr.link

sevdabirates sevdabirates WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
hocam 50 reklam tıklaması hangi sektorden alıyorsunuz? özelden paylsabılır msnz

elektronikssl
webimgo

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)

sevdabirates adlı üyeden alıntı

hocam vur dedik öldürdünüz yav. 57$ a neden 0.57 versin? sizin bu konuda bir tecrübeniz oldu mu ? benim bildiğim konuyla alakasız bir yazı yazarsan tabiki dusuk alırsın. örneğin: spor haberleriyle ilgili sitenin tbm si 57 dolar diyelim ama sen gittin hava durumuyla ilgili yazı girdin ozaman havadurumu tbm si alırsın $2 dolar en fazla. konuyla alakalı ve seo yapıp girersen ben dusuk alacagını sanmıyorum. ki aylık 50.000 TL kazanan biliyorum ingilizce makalelerden..

Selamlar hocam, amacım kesinlikle moralinizi bozmak, sizi vazgeçirmek, üzmek değil. Tam aksine üzmemek, balon umutlar vaadetmek yerine doğruları söyleyip, sonradan büyük bir hayal kırıklığı yaşamamanızdır.

Spyfu, semrush, moz gibi sitelerdeki verilerin bir netliği bulunmuyor. 57$ tbm belirtiyorlarsa 0.57$ tbm alırsınız gibi birşey söylemedim. Beklentinizin çok çok altında bir rakam alacağınızı belirtmek için örnek verdim.

Çıkan reklam tam olarak yazdığınız konuyla, makaledeki kelimelere göre şekillenmez. Zira bu konu altındaki adsense reklamında (wmaracıdan bahsediyorum) PayTR Ücretsiz Sanal Pos reklamı bulunuyordu bende. Yani olay net olarak sen hava durumu yazısı yazarsan hava durumu reklamı çıkar değil. Şansa kalmış birşey. Bunun için adsense reklam ayarlarını adsense panelinden güzelce yapmalısınız ki bu olasılık artsın.

Onun dışında, sizin siteniz spor haberleriyle ilgili ve sitenizde spor sektörüyle ilgili reklamların çıktığını varsayalım.

Bu spor sektörünün bir çok reklamvereni var.

Ahmet,mehmet,mustafa bir çok kişi reklam yayınlıyor diyelim. Ahmet tbmyi 0.10a, mehmet, 0.20ye, mustafa 0.30a ölçeklemiş.

Hedeflediğiniz mustafanın verdiği reklam çıksın. Ama buda şansa bağlı.

Bunların dışında 57$ tbm oranını veren araç hangisi size?

Bu araçlar ne kadar doğru istatistik sunuyor, verileri nereden alıyorlar ? o sektördeki tüm tbm oranlarını alıyor ve ortalama yapıyorlar desek buda çok zor.

Diyelimki tbm istatistikleri şu şekilde, 20 reklam veren var. 19u: 0.20$ tbm'den reklam vermiş, birtane reklam veren 5$ tbm'den reklam vermiş. TBM Ortalaması 0.44 hesaplayacaklardır ozaman. Sizinkinde de misalen 30 reklam veren var, 29u: 0.30$ tbmden reklam vermiş, bir kişide 500$ tbmden reklam vermiş. bu durumda bile 17$ tbmye anca vuruluyor rakam. Bu şekildede bir yol izlemiyorlar muhtemelen.

Rastgele veri girişleri yapıyorda olabilirler. Ayrıca analiz verileri ne kadar güncel ? Belki taa 5 yıl önce yüksek rakamdan tbm verildi sektöre, şuan analizler o şekilde görüntülüyorda olabilirler.

İşin açıkçası, böyle bir tbm rakamına normal şartlar altında denk gelemezsiniz hocam. Böyle bir beklenti içine girmeyin sözün özü.

50K Alan arkadaşınızın ne kadar hiti var ? Günde kaç tık alıyor ? TBM'si ne kadar ? Sizin bahsinize göre arkadaşınızda bir tıka ortalama 350 tl bir rakam alıyor olması lazım, günde 5 tık alıyor olması lazım. Yani 150 Tıka 50.000 TL Alıyor olması lazım :)
Yakut

kişi bu mesajı beğendi.

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Yüksek tbm almanın tek yolu vardır.

Cookie yüklemek

Normal şartlar altında hiç bir kullanıcı 1 saat boyunca aynı kelimeyi aratıp kaliteli sitelerde gezmez. İlla arada ufak tefek sitelere girerler. Buda çerezleri etkiler.

Bu yüzden özellikle kaliteli sitelerde belirli anahtar kelimeleri arayarak özel olarak çerez oluşturulur. Daha sonra bu çerez ile kendi sitesinde bir süre gezdikten sonra uygun olan reklama tıklar ve gittiği sitede dolaşır.

Böylelikle yüksek tbm oranına erişmiş olur.

Siz legal yolla yani hiç bir müdahale etmeden o tbm yi aldıysanız çok şanslısınız demektir. Ya da cookie yüklemesi ile kendi reklamınıza tıklıyorsunuz demektir.

Benim ki sadece yorum

• Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
hocam onun tbmsi cok daha dusuk ort. 20 dolar alıyor. ve sadece gunluk tekil hit 600 kişi. (ortalama 50.000 tl geliri var ) siteyi ziyaret edenlerde görülen reklamlardan bahsetmedim ben verdiğim örnekte siz yanlış anladınız bir daha okuyun.
örneğin domain ismi sporhaberleri.com ve siz her hafta spor haberleriyle ilgili makale giriyorsunuz ve ortalama tıklama basına 57 dolar alıyorsunuz diyelim. ama bir hafta sonra yazdığınız makale hava durumuyla ilgili olsun. şimdi spor haberleri domaini aldığınız için spor haberleriyle ilgili makale girmeniz gerekiyor yani alakalı olması gerekiyor yuksek tbm almak için. spor domaini alıp hava durumuyla ilgili makale yayınlarsanız sitenizde ve sitenize giren hava durumuyla ilgili makaleye girip okuyup reklama tıklarsa yine 57 dolar alamazsınız anlatabiliyor muyum?
hava durumu nun kazancı neyse onu alırsınız. yani sözün özü domain keywprd ile ilgili makale yaz ve seo ya cok onem verdiğin sürece görülen tbm ye cok yakın alırsın. ki dar aranma sayısı 195.000 olan bir alandan bahsediyoruz. domaninin piyasa değeri 15.000 $

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
sevdabirates yanlış biliyorsunuz, alan adı reklam çıkamasında bahsettiğiniz kadar etkili değil. Makalenin içeriği de çok çok önemli değil (bir önemi var elbet)

Adwors reklamları çerezlere yani kıllanıcı deneyimine göre gösterilir. Eğer siz sitenize gelmeden önce otel sitelerini gezerseniz, kendi sitenizde otel reklamı çıkar. Hiç bir sitede gezmeden gizli sekmede sitenize girerseniz sitenizde makalenize uygun en ucuz reklamlar çıkar.

Yani domain niche, makale niche olsun gelen ziyaretçiden 50 dolar alayım yok öyle bir dünya. Sitenize giren ziyaretçinin geçmişte hangi siteleri gezdiği önemlidir.

Arkadaşınız size siteyi gösterdiğinde test yapın siz bir reklama tıklayın 50 dolar verecek mi görürsünüz.

Muhtemelen arkadaşınız illegal yöntem uyguluyor. Söyleyin size de öğretsin.

Bulutekno Bulutekno Free Free Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek FreeHuman
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad V** B**
  • Mesajlar 422
  • Beğeniler 103 / 141
  • Ticaret 3, (%100)

ne kadar bir fark oluşuyor mesela hocam ?

Oradaki rakamın yüzde 50 si alır veya almazsınız. Çünkü; adsense de kazanç oranına bakarsanız 68-70 arası bir şey diyor. Yani yüzde 20'lik de fark koyalım kafadan. yüzde 50'si derim ben. Ama Türkiye'de maşallah her şeyi 5-6 ile çarptığımızdan her türlü güzel para. Kazanılırsa tabi. Bi yadan denenmesi gerekir bence. Olmazsa da en azından denedim dersiniz.

HTML-CSS ve BOOTSTRAP-JQUERY,
PSD döküm,
Tema editleme.
Temayı responsive hale getirme.

xsafa xsafa Developer Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğr.
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 1234 / 463
  • Ticaret 19, (%100)

neden ki hocam cok mu fazla geldi sana :=)

57 dolar kabaca 300 tl yapıyor ki bu 1 tıklama başına günde 5 tıklama olsa 1500 tl az mı sizce :D

Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com

• Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
Çerez önemli de 57 lik tbmden 0.57 ye düştünüz ben buna karşı yorumunu söyledim. Yukarida arkadaş gerçekçi bir yorum yazmis yüzde 50 az olur demiş hadi 57 olmasın 35 olsun Ama 0.57 imkansız öyle olsa insanlar deli gibi tbm si yüksek kelime aramaz. Yabancı forumlara girin herkes tbmsi yüksek domain arıyor biraz araştırın bence.

Browland adlı üyeden alıntı

sevdabirates yanlış biliyorsunuz, alan adı reklam çıkamasında bahsettiğiniz kadar etkili değil. Makalenin içeriği de çok çok önemli değil (bir önemi var elbet)

Adwors reklamları çerezlere yani kıllanıcı deneyimine göre gösterilir. Eğer siz sitenize gelmeden önce otel sitelerini gezerseniz, kendi sitenizde otel reklamı çıkar. Hiç bir sitede gezmeden gizli sekmede sitenize girerseniz sitenizde makalenize uygun en ucuz reklamlar çıkar.

Yani domain niche, makale niche olsun gelen ziyaretçiden 50 dolar alayım yok öyle bir dünya. Sitenize giren ziyaretçinin geçmişte hangi siteleri gezdiği önemlidir.

Arkadaşınız size siteyi gösterdiğinde test yapın siz bir reklama tıklayın 50 dolar verecek mi görürsünüz.

Muhtemelen arkadaşınız illegal yöntem uyguluyor. Söyleyin size de öğretsin.

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
22 dolar tbm olan niche sitemde 3 tıka 3 tl vermişti. Tbm 0.1 tl de olabilir.

uonrl uonrl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** O**
  • Mesajlar 631
  • Beğeniler 193 / 124
  • Ticaret 5, (%100)

Çerez önemli de 57 lik tbmden 0.57 ye düştünüz ben buna karşı yorumunu söyledim. Yukarida arkadaş gerçekçi bir yorum yazmis yüzde 50 az olur demiş hadi 57 olmasın 35 olsun Ama 0.57 imkansız öyle olsa insanlar deli gibi tbm si yüksek kelime aramaz. Yabancı forumlara girin herkes tbmsi yüksek domain arıyor biraz araştırın bence.

Hocam reklam veren kaç para ödedi ki 1 tane gösterime size 57 dolar para verecek, Türkiye gibi bir ülkede her yer kurcalanırken bu kurcalanmaz mıydı bugunlere kadar? Dolar bazına vurduğunuzda gerçekten güzel kazanırsınız iyi hoş, benim türkçe sitem var bazen 1-1.5 tl bıraktığı oluyor tek tıkalamada. Yabancı ve zor bi sektörde bu artabilir ama bence kesinlikle şunu aklınızdan çıkartmalısınız yukardaki arkadaşta çok iyi açıklamış
"Her gelen kullanıcının tıklamasıyla 57 dolar almanız imkansız" ama yine diğer arkadaşında dediği gibi deneyin görün belki şans size vurur. Otomasyonla yapılan analizlere güvenmeyin. Buradaki herkesin amacıda size bilgi vermek bildiği bişeyleri paylaşmaktır yoksa 57 dolarda alırsan siz alacaksınız 5 kuruş alırsanızda siz alacaksınız bizi ilgilendiren bir kısım yok

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 9 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 9 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al